Κόσμος

Περίεργα - Παράξενα

Τετράχρονη έφυγε ξημερώματα από το σπίτι της γιατί την έπιασε λιγούρα!

paidi_super_market.jpg

Στις 3 τα ξημερώματα, η τετράχρονη από τη Φιλαδέλφεια, φόρεσε το μπουφάν της, έφτασε στη στάση και πήρε το λεωφορείο. Ο λόγος; Έψαχνε απλώς να βρει κάτι να ... τσιμπήσει!

Αίσιο τέλος είχε η ... βόλτα της μικρής αφού ο οδηγός του λεωφορείου, όντας πατέρας τριών παιδιών, στη θέα του κοριτσιού πάγωσε και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Η τετράχρονη που έφυγε από το σπίτι χωρίς να την καταλάβουν οι γονείς της περίμενε στη στάση, ανέβηκε στο λεωφορείο, κάθισε σε μία θέση και ξεκίνησε να τραγουδά.

Ο οδηγός που παρέδωσε τη μικρή στην αστυνομία και εκείνοι με τη σειρά τους στους γονείς του κοριτσιού. Όταν οι γονείς της ρώτησαν τη μικρή γιατί έφυγε εκείνη απάντησε ότι είχε μια λιγούρα και βγήκε έξω να πάρει ένα σνακ.

Κόσμος

Στις 18 Ιουλίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου από τον Βαρθολομαίο

Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος

Το Σαββάτο 18 Ιουλίου, το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα ενθρονίσει το νέο, Λεσβιακής καταγωγής, Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη. Την δε Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή του στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Να σημειώσουμε ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».