Κόσμος

Περίεργα - Παράξενα

Σερβία: Ή θα μας φτιάξετε την εκκλησία ή αλλάζουμε θρησκεία

βελιγραδι ναος

Το δικό τους τελεσίγραφο έστειλαν οι κάτοικοι του χωριού Σόπιτς, νότια του Βελιγραδίου, προκειμένου να επισκευαστεί η Εκκλησία τους. Έστειλαν επιστολή στον πατριάρχη Σερβίας, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, θα αλλαξοπιστήσουν ώστε να προστατευθεί καλύτερα -βάσει νόμου- η πίστη τους.

«Αν δεν λάβουμε τη στήριξή σας, θα αναγκαστούμε να ασπαστούμε μαζικά το Ισλάμ, ώστε να προστατευθούν καλύτερα οι εγκαταστάσεις, όπως ορίζει η νομοθεσία. Ο Ιησούς Χριστός, πάντως, θα ζει για πάντα στις καρδιές μας» γράφουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον σερβικό δικτυακό τόπο «Alo», σύμφωνα με το in.gr.

Η φασαρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι δυνατοί άνεμοι γκρέμισαν το καμπαναριό της Εκκλησίας, η οποία είχε χτιστεί πριν από 150 χρόνια.

Ο τοπικός ιερέας Μίρκο Τέσιτς, θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το γκρέμισμα του ναού και το χτίσιμο ενός νέου.

Όμως, ο Πρέντραγκ Λαζάρεβις που είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, είπε στο Radio Sarajevo ότι ως επαγγελματίας γεωλόγος, δεν υπάρχει πρόβλημα ολοκληρωτικής κατάρρευσης από κατολίσθηση.

«Δεν είμαστε εναντίον να χτιστεί νέος ναός, ας χτιστούν και πέντε καινούργιοι. Δεν θέλουμε όμως να κατεδαφιστεί η συγκεκριμένη εκκλησία. Ας προστατέψουμε αυτό που είχαμε» συμπλήρωσε.

Κόσμος

Σόιμπλε - κορωνοϊός: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο

σόιμπλε

Σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 78 ετών πλέον, ερωτήθηκε εάν έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει άμεσα το εμβόλιο.

«Δεν έχει έρθει η σειρά μου»

«Θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, γιατί δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου» ήταν η απάντηση.

Στο ερώτημα εάν οι βουλευτές θα πρέπει να προηγηθούν στους εμβολιασμούς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά ως εξής:

«Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας, προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό. Σε άλλες χώρες κάποιοι επώνυμοι – όχι μόνο πολιτικοί – κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Αλλά στη Γερμανία ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί».

«Γιατί θα είμαι υποψήφιος»

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτάται «γιατί θα είναι εκ νέου υποψήφιος» στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Ηταν μία επιθυμία, την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, γιατί στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω» απάντησε.

πηγή: Deutche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια (Βίντεο)

Μιχάλης Καραμαλάκης στο ekriti: Εδραιώνουμε νέο δόγμα εσωτερικής ασφάλειας