Κόσμος

Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Βόμβα από το Spiegel: Η Γερμανία "αγόρασε" το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006

ποδοσφαιρο

Ενώπιον ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων στην ιστορία του βρίσκεται το γερμανικό ποδόσφαιρο, μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι ενδεχομένως έχει εξαγορασθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 που φιλοξένησε η χώρα.
Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων έστησε ένα «μαύρο ταμείο» μέσω του οποίου εξαγοράστηκαν οι ψήφοι τεσσάρων μελών της FIFA. O Mπέκενμπαουερ γνώριζε για την ύπαρξη του ταμείου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό, η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων έστησε ένα «μαύρο ταμείο» που χρηματοδοτήθηκε κρυφά από τον τότε CEO της Adidas, Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους. Το μέγεθος του ταμείου ήταν 10,3 εκατ. γερμανικά μάρκα. Σημειώνεται ότι η Adidas είναι η εταιρεία που προμηθεύει την εθνική ομάδα της Γερμανίας.
Ο επικεφαλής της επιτροπής Φραντς Μπέκενμπαουερ γνώριζε για την ύπαρξη του ταμείου από το 2005.

O κ. Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους δάνισε χρήματα στην επιτροπή πριν από την απόφαση να διοργανώσει η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελο, η οποία λήφθηκε στις 6 Ιουλίου του 2000.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το δάνειο χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τέσσερις συγκεκριμένοι ψήφοι Ασιατών αντιπροσώπων στην FIFA οι οποίοι τελικά συντάχθηκαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και ψήφισαν Γερμανία.
Ημερησία

Κόσμος

Γαλλία - Μάσκες για κορωνοϊό: Ποιες πρέπει να αποφεύγονται

μάσκες προστασίας-κορωνοϊός

Επίσημη σύσταση υπέρ της χρήσης χειρουργικών μασκών και όχι υφασμάτινων έκαναν οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, υποστήριξε ότι οι υφασμάτινες και, κυρίως, οι χειροποίητες μάσκες, παρέχουν μειωμένη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξων του κορωνοϊού: της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Ειδικά, το βρετανικό στέλεχος αναμένεται να εξαπλωθεί ραγδαία στη γαλλική επικράτεια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τους επικεφαλής γαλλικών νοσοκομείων, οδηγώντας πιθανώς σε ένα τρίτο εθνικό lockdown.

Ήδη στη Γαλλία έχει τεθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε ότι αφορά τον αριθμό των θυμάτων και των κρουσμάτων.

Στη Γαλλία, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού αγγίζει τους 72.000 νεκρούς, ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ξεπέρασε ξανά χθες το όριο των 20.000.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, μόνο τρεις τύποι μάσκας θα πρέπει να φοριούνται σε δημόσιους χώρους, ακόμη και αν θα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί στην πράξη ότι τηρείται αυτή η οδηγία: Οι χειρουργικές μάσκες , οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2»- και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο RTL, παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αδυναμία συμφωνίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Google απειλεί ότι θα κλείσει τη μηχανή αναζήτησής της στην Αυστραλία