Δήμος Χανίων

Κρήτη

Σειρά δράσεων στα Χανιά από την Ανοιχτή Λαϊκή Επιτροπή Υπέρ του "ΟΧΙ"

δημοψηφισμα

Στην συγκρότηση Ανοιχτής Λαϊκής Επιτροπής Υπέρ του ΌΧΙ προχώρησαν συλλογικότητες των Χανίων, μετά από μαζική συνέλευση και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε όπως κάνουν γνωστό σε σχετική τους ανακοίνωση την Δευτέρα 29 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων τις επόμενες ημέρες που είναι οι εξής:

-Τρίτη στις 7:00μμ στην Πλ. ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ

-Τετάρτη στις 7:00 μμ στην Πλ. ΑΓΟΡΑΣ το απόγευμα συναυλία νεολαίας υπέρ του ΟΧΙ

-Πέμπτη στην Πλ. ΑΓΟΡΑΣ το απόγευμα 7μμ συγκέντρωση και συλλαλητήριο υπέρ του ΟΧΙ

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Με το που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων της τρόικας έχει ξεκινήσει μια συστηματική εκστρατεία φόβου υπέρ του ΝΑΙ από τους δανειστές και τους ντόπιους υπαλλήλους τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.. Μέχρι και ο «πολύς» Γιούνκερ κάλεσε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ το οποίο σημαίνει

* πρωτογενή πλεονάσματα, που σημαίνουν διατήρηση των αιματηρών μνημονιακών μέτρων

* πληρωμή του ληστρικού δημόσιου χρέους

* συνέχιση της ταπεινωτικής επιτροπείας

* ξεπούλημα των λιμανιών και των αεροδρομίων,

* διατήρηση του ΕΝΦΙΑ,

* συνέχιση της φοροληστείας μέσω αύξησης εσόδων ΦΠΑ,

* μείωση συντάξεων και μισθών,

θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η ιστορία αυτού του λαού είναι γραμμένη με τα ΟΧΙ

δεν τους φοβόμαστε δεν κάνουμε πίσω-δεν συναινούμε στην καταστροφή μας

Ψηφίζουμε ΟΧΙ, παλεύουμε για τη νίκη του, για τους παρακάτω λόγους:

διότι ένα νικηφόρο ΟΧΙ στην πρόταση της τρόικας, θα αποτελέσει μια εκδήλωση μαζικής λαϊκής αυθάδειας και ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ευρωζώνη, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Ανοίγει το δρόμο για τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου ληστρικού χρέους και την ρήξη με τη ληστοσυμμορία της ΕΕ.

διότι μια μάχη με το ΟΧΙ μας φέρνει απέναντι στους μνημονιακούς βρυκόλακες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

διότι το ΟΧΙ στην πρόταση των εκβιαστών-δανειστών έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, που δεσμεύει, ισχυροποιεί τη δράση της επόμενης μέρας, κονταίνει τα πόδια για κάθε προσπάθεια υπογραφής οποιασδήποτε μνημονιακής συμφωνίας.

Ενα βροντερό ΟΧΙ στις 5 Ιούλη εμπεριέχει ένα ταυτόχρονο δεσμευτικό ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για υπογραφή οποιασδήποτε αντιλαϊκής συμφωνίας με τους εκβιαστές που θα περιέχει τα παραπάνω μέτρα

διότι η μάχη για το ΟΧΙ και τη νίκη του, είναι μεγάλο ΝΑΙ στο ρόλο του λαϊκού παράγοντα, το δικαίωμα των εργαζόμενων τάξεων και των λαών να καθορίζουν την τύχη τους και το μέλλον τους, χωρίς επιτροπείες και ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις, υπερασπίζοντας τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία από τη σκοπιά της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τον άλλο δρόμο δεν τον διαλέγεις, αλλά τον ανοίγεις περπατώντας.. Με ορθολογική σκέψη και σχεδιασμό, αλλά και πάθος και όνειρο».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η ΕΛ.ΑΣ.

Η κακοκαιρία πλήττει το Ηράκλειο

Σε ετοιμότητα θα παραμείνει κατά τις νυχτερινές ώρες η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου καθώς, το κύμα της κακοκαιρίας θα επιμείνει και κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους και κατά διαστήματα.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, και παρά την ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε σε περιοχές του ηρακλείου, δεν καταγράφηκαν εκτεταμένα προβλήματα όπως σημείωσε στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προιστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Προσοχή σε Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία και Φόδελε!

Παλαιόκαστρο, Αγία Πελαγία, Φόδελε αναμένεται απόψε να βρεθούν στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου.

Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου εφιστά την προσοχή των δημοτών, παρακαλώντας για τον περιορισμό των μετακινήσεών τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Υπενθυμίζεται η σύσταση προς οδηγούς και πεζούς να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα.