Γυναίκα

Test για τον χαρακτήρα σου

Στην φωτογραφία απεικονίζονται 9 διαφορετικά μάτια. Επέλεξε το μάτι που σου αρέσει και δες την απάντηση για τον χαρακτήρα σου.

Εάν είσαι μεταξύ δυο επιλογών τότε διάβασε και τις δυο απαντήσεις. 

Απαντήσεις:

1. Το μάτι της αγάπης

Βαθιά μέσα σου είσαι ανοιχτός άνθρωπος. Είσαι ο τύπος του κοριτσιού που θα μπορούσε να καλωσορίσει στην καρδιά της και τη ζωή της κάθε άνθρωπο. Άλλωστε πιστεύεις πως είναι προτιμότερο να πάρεις ένα ρίσκο και να πληγωθείς, παρά να κλειστείς στον εαυτό σου. Από την άλλη, δεν θέλεις να αποκαλύψεις στους γύρω σου τους φόβους και τις ανασφάλειές σου, γιατί πιστεύεις πως τα προβλήματα σου μπορείς και πρέπει να τα λύσεις κατ' ιδίαν! Προσπαθείς να είσαι δοτική και να βρίσκεσαι “εκεί” για όποιον στο ζητήσει, ακόμη και αν μέσα σου πονάς. Όμως το να βοηθάς τον άλλο είναι ο δικός σου τρόπος να νιώθεις καλύτερα

2. Το μάτι της γης

Ανήκεις στην κατηγορία των ιδιαίτερα ευσυνείδητων γυναικών. Αναζητάς συνέχεια τρόπους να κάνεις καλή εντύπωση, να κάνεις το σωστό. Πιστεύεις πως οι πράξεις είναι που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι. Σπάνια θα αποκαλύψεις στους γύρω σου την οποιαδήποτε ανησυχία ή ενόχληση για κάτι. Είναι που βλέπεις γύρω σου τόση αδικία και μιζέρια που προτιμάς να κρατήσεις τα μίζερα και τα στενόχωρα που σε αφορούν για τον εαυτό σου. Έχεις ορκιστεί να γίνει το καλύτερο άτομο που μπορείς, γιατί αυτό είναι το λιγότερο που έχεις να κάνεις για όσο χρόνο μένεις σε αυτόν τον πλανήτη.

3. Το μάτι του ήλιου

Μέσα σου είσαι πολύ ταλαιπωρημένη. Βασανισμένη ψυχή. Ένας άνθρωπος με πολυτάραχο παρελθόν, το οποίο ταράζει ακόμη και σήμερα τη ζωή σου. Συχνά σκέφτεσαι πως η ζωή είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο. Θέλεις να βρεις την ηρεμία και τη γαλήνη και τις αναζητάς οπουδήποτε. Γι' αυτό και δεν αποκαλύπτεις τις σκοτεινές σου σκέψεις στους ανθρώπους γύρω σου. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να υπομένεις, οπότε τα κρατάς για τον εαυτό σου. Παρόλα αυτά η εμφάνισή σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα λαμπερή και εκθαμβωτική. Άλλωστε είσαι expert στο να σηκώνεσαι ξανά, μετά από κάποιο στραβοπάτημα. 

4. Το μάτι της ώρας

Η φύση σου είναι πνευματική, φιλοσοφική. Μια γυναίκα που συνηθίζει να σκέφτεται υπερβολικά και να υπεραναλύει τα πράγματα. Σου αρέσει να βρίσκεις το βαθύτερο νόημα της ζωής, τόσο που συχνά βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και “χάνεσαι” από τον κόσμο! Δεν δείχνεις στον κόσμο πόσο αβέβαιη νιώθεις για όλα. Βλέπεις τη ζωή σαν ένα παζλ και σου αρέσει να παίζεις με τα κομμάτια της μέχρι να βρεις ποιο ταιριάζει που. Μπορεί να θέλεις, αλλά ακόμη και αν δεν καταφέρεις να βρεις το νόημα της ζωής, εσύ είσαι ευχαριστημένη με την αναζήτηση. 

5. Το μάτι της κλειδαριάς

Είσαι μια γυναίκα μυστήριο. Δεν έχεις ακόμη ανακαλύψει τον εαυτό σου, πόσω μάλλον να το κάνουν οι άλλοι για εσένα. Είσαι μια προσωπικότητα μεγάλων αντιθέσεων και η διάθεσή σου αλλάζει καθημερινά. Δεν αποκαλύπτεις πολλά για τον εαυτό σου και μιλάς λίγο, ενώ και οι πράξεις σου είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευτούν. Σου αρέσει να παρατηρείς τους ανθρώπους, να μαθαίνεις για εκείνους και μετά να εμπλέκεσαι μαζί τους φιλικά ή ερωτικά. Μιλάς μόνο όταν είσαι σίγουρη για αυτό που θα πεις. 

6. Το καστανό μάτι

Ένας ευαίσθητος χαρακτήρας. Μια γυναίκα που παρατηρεί τα πάντα και δεν ξεχνά το παραμικρό. Είσαι αυτό που λέμε συντονισμένη με τα πάντα γύρω σου, τόσο που ακόμη και τα πιο χαζά πράγματα μπορεί να σε επηρεάσουν. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη πως θα ξεσπάσεις εύκολα σε γέλια ή σε δάκρυα! Προσπαθείς όμως να μην δείχνεις πόσο ευαίσθητη είσαι. Από την άλλη είσαι πολύ ικανή στο να προβλέπεις όσα θα συμβούν και συχνά είσαι η πρώτη που βλέπει τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

7. Το μάτι της φωτιάς

Είσαι γυναίκα με πάθος. Κινείσαι συνέχεια και είσαι παθιασμένη και αεικίνητη. Κάπως έτσι καταλήγεις να λατρεύεις και να μισείς μέχρι θανάτου πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις γύρω σου. Άλλωστε, αλλάζει γνώμη σαν τα πουκάμισα και μπορείς πολύ γρήγορα να αναθεωρήσεις για κάτι που είπες ή έκανες. Όλη αυτή η ενέργεια βέβαια μπορεί καποιες φορές να μεταφραστεί σε νευρικότητα, αφού κάθε τι έχει πολύ μεγάλη σημασία στα μάτια σου. Και κάπως έτσι, χτίζεις πολύ εύκολα το δράμα στο κεφάλι σου και ζεις την... δική σου ταινία!

8. Το ρυτιδιασμένο μάτι

Ένας άνθρωπος εκκεντρικός. Μια γυναίκα με ασυνήθιστα ενδιαφέρονται, πεποιθήσεις και πρακτικές. Είσαι αυτό που λέμε “παράξενη” για τον πολύ κόσμο. Άλλωστε δεν σε νοιάζει και ιδιαίτερα για κανόνες και παραδόσεις. Είσαι αποφασισμένη να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να μετράς τη γνώμη του κόσμου και έτσι δεν έχεις την ανάγκη να κρύψεις τίποτα από τους γύρω σου. Όπως λοιπόν είσαι ανοιχτό βιβλίο, χωρίς τίποτα να κρύψεις, απλά γελάς με όσους κατακρίνουν τις επιλογές σου. Θα ήθελες να έμοιαζαν περισσότεροι με σένα, αφού είναι πολύ διασκεδαστικό να μην καταπιέζεσαι από κανόνες και πρέπει. 

9. Το μπλε μάτι

Άτομο με διαίσθηση. Καταλαβαίνεις τους ανθρώπους και τον κόσμο πολύ καλά. Έχεις την ικανότητα να καταλάβεις τόσα πολλά για κάποιον, μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του ή τον τόνο της φωνής του. Πάντα ξέρεις πότε κάποιος σου λέει ψέμματα. Ξέρεις να αποκαλύπτεις στους ανθρώπους μόνο όσα πρέπει να γνωρίζουν, αφού εκτός από το να διαβάζεις τους άλλους, είσαι καλή και στο να αντιλαμβάνεσαι πότε κάποιος άλλος προσπαθεί να “διαβάσει” εσένα. Ξέρεις πότε σε εκμεταλλεύονται, αλλά μπορείς και να χειραγωγήσεις κάποιον εύκολα αν το θέλεις. Συνήθως όμως δεν εκμεταλλεύεσαι αυτό σου το χάρισμα, ώστε να επωφεληθείς.

Πηγή: tlife.gr​

Γυναίκα

Fitness

Έρευνα: Μια πολύ χαλαρωτική συνήθεια μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

γυναίκα

Είναι γνωστό πως τόσο η έλλειψη, όσο και η κακή ποιότητα ύπνου συνδέονται με προβλήματα στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αλλά μια νέα έρευνα δείχνει πως ο ύπνος συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδες μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος που χάνεται τις καθημερινές, δεν αναπληρώνεται τα Σαββατοκύριακα, ακόμα και αν τότε κοιμάστε λίγο παραπάνω και συστήνουν να προσπαθείτε να μην στερήστε τον ύπνο καμιά μέρα.

Ωστόσο μια νέα μελέτη δείχνει πως ο παραπάνω ύπνος τα Σαββατοκύριακα συνδέεται με τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη έρευνα  που δημοσίευσε το περιοδικό «Oxford University Press».  ο ύπνος αυτές τις μέρες της εβδομάδας σχετίζεται με χαμηλότερους δείκτες σωματικού λίπους .

Τι ανακάλυψαν
Ερευνητές από την Βοστόνη σε συνεργασία με επιστήμονες από την Δημοκρατία της Κορέας επεδίωξαν να προσδιορίσουν αν ο αποκαλούμενος «ύπνος αναπλήρωσης» μπορεί να επηρεάσει τον δείκτη σωματικού βάρους στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Για τον σκοπό αυτό διεξήγαγαν προσωπικές συνεντεύξεις με τυχαία δειγματοληψία 2.156 ενηλίκων, συγκρίνοντας τις συνήθειες σχετικά με τον ύπνο με τον δείκτη σωματικής μάζας. Οι 932 συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα, είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Παράλληλα κάθε έξτρα ώρα ύπνου επιδρούσε θετικά στην μείωση του εν λόγω δείκτη.

Ο  Robert Tomas που ανήκει στην ομάδα των ερευνητών, τονίζει ότι ο «ύπνος αναπλήρωσης» μέσα στο Σαββατοκύριακο διαφέρει από άτομο σε άτομο καθώς το όφελος που αποκομίζει ο καθένας από την συνήθεια αυτή σχετίζεται με τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός.

Το πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμηθεί ο καθένας μπορεί να διαπιστωθεί αν παρακολουθήσει τις ώρες που κοιμάται το βράδυ δίχως να χρειαστεί να ξυπνήσει κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας λόγω δουλειάς ή υποχρεώσεων. Πάντως η πλειοψηφία των ενηλίκων χρειάζεται συνήθως 6-8 ώρες ύπνου την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ποτήρι πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

5 τρόποι να κάψετε λίπος ενώ... κοιμάστε (βίντεο)