Γυναίκα

Τύποι γυναικών που καλό θα ήταν να ... μην γίνεις

Τύποι γυναικών που καλό θα ήταν να ... μην γίνεις

Άντρες εναντίον γυναικών ή γυναίκες εναντίον αντρών. Η μάχη των δύο φύλων ξεκινάει από την αρχή του κόσμου από τότε που η Εύα "παρέσυρε" τον Αδάμ να φάει το απαγορευμένο μήλο.

Οι άνδρες συχνά "κοσμούν" τις γυναίκες -που βγαίνουν μαζί τους- με διάφορα επίθετα όχι και τόσο κολακευτικά όπως γκρινιάρα, υπερβολική, καταπιεστική και πολλά πολλά ακόμα. Εμείς φυσικά αντιδράμε -και καλά κάνουμε- υπερασπίζοντας τον εαυτό μας και ξεκινάμε ένα παραλήρημα που αρχίζει από την επέτειο που ξέχασε μέχρι την στενή επαφή που έχει με την μητέρα του (κοινώς τον αποκαλούμε μαμάκια).

Μεταξύ μας όμως σε κάποια ελάχιστα σημεία μπορεί να έχει δίκιο και εμείς να το παρακάνουμε με υστερικές αντιδράσεις που έχουν ως αποτέλεσμα επικούς καβγάδες. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τους χειρότερους τύπους γυναικών που οι άντρες τρέχουν χιλιόμετρα όταν τις συναντήσουν. Δείτε τη προσεκτικά και προσπαθήστε να μην κατατάξετε τον εαυτό σας σε κάποια κατηγορία.

Η πολύ Έξυπνη: Οι άντρες λατρεύουν να μας μαθαίνουν πράγματα, να αισθάνονται την ικανοποίηση και να "ταΐζουν" τον αντρικό εγωισμό τους με την ιδέα ότι κάνουν και ξέρουν καλύτερα κάποια πράγματα. Αν για παράδειγμα, έχουν μαζευτεί όλοι του οι φίλοι για να δουν αγώνα και ξαφνικά ακουστεί «οφσάιντ» και ακολουθήσει μία ατέλειωτη συζήτηση για το αν ήταν ή όχι, μην ξεκινήσεις να εξιστορείς πότε βγήκε αυτός ο όρος και τον ακριβή ορισμό του. Εντάξει σίγουρα το ξέρεις και καλά κάνεις όμως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να τα λες, φαντάσου στη θέση σου να ήταν εκείνος και να σου ανέλυε τι είναι το υβριδικό μανικιούρ μπροστά στις φίλες σου, σίγουρα δε θα ένιωθες και πολύ περήφανη. 

Η Οπαδός του Πλάτωνα: Όχι, δεν αναφέρεται στον πλατωνικό έρωτα αλλά στο ανδρόγυνο, άντρας και γυναίκα αποτελούσαν έναν άνθρωπο, που έγραψε ο αρχαίος φιλόσοφος. Με απλά και όσο πιο ευγενικά λόγια μιλάμε για τη βδέλλα εκείνη που δεν ξεκολλάει από πάνω του. Όλη μέρα θέλει να είναι μαζί, τις ελάχιστες ώρες που δεν είναι τα τηλέφωνα χτυπάνε σαν τρελά και ξαφνικά όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα. Οι άντρες θέλουν να είναι οι κυνηγοί στη σχέση, όσο και αν αλλάζουν οι εποχές εκείνοι πρέπει να παίρνουν περισσότερες φορές τηλέφωνο και να ζητάνε ραντεβού, ας μην αλλάξουμε τους ρόλους.

Η Ατέλειωτη Γκρίνια: Όπως κι αν συμπεριφερθεί, όσο κι αν προσπαθήσει η γκρίνια θα έρθει και θα τον περιλούσει σαν λεκάνη με νερό. Μα ο τρόπος που σου μίλησε, μα οι φίλοι του που τους έχει πάνω από εσένα κάποιο λόγο θα βρούμε να γκρινιάζουμε ακόμα κι αν έχουμε τον κύριο Τέλειο δίπλα μας. Μας αρέσει να παραπονιόμαστε και εντάξει έχουμε και τις δύσκολες μέρες μας (να δικαιολογηθούμε). Ας μην το παρατραβάμε όμως είναι αρκετά καταπιεστικό ένας άνθρωπος να νιώθει ότι τα κάνει όλα λάθος.

Η "Υποκαταστάτο της Μητέρας": Δείχνει όλη την τρυφερότητα που έχει μέσα της, μιλάει για τα πιο ασήμαντα κατορθώματα του φίλου της με τρομερό ενθουσιασμό και «Αχ, λερώθηκες περίμενε να σε σκουπίσω». Τυχαίνει να έχει μητέρα και ο ρόλος αυτός είναι πιασμένος προσπάθησε να μην το παρακάνεις γιατί το ενδιαφέρον του θα χαθεί και δεν θα μετραπεί στο πιο ισχυρό δέσιμο που ίσως άθελα σου προσπαθείς να πετύχεις.  

ESPA BANNER