Γυναίκα

Τα «παχυντικά» φρούτα του χειμώνα

Η πρώτη σκέψη που κάνουμε όταν λέμε ‘’φρούτα’’, είναι το καλοκαίρι και οι ζουμεροί του καρποί… όμως και ο χειμώνας έχει αρκετά λαχταριστά φρούτα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επομένως, έχουμε δυνατότητα επιλογής φρούτων προς κατανάλωση και το χειμώνα. Οι επιλογές μας είναι οι εξής: μήλο, αχλάδι, μπανάνα, πορτοκάλι, μανταρίνι, ακτινίδιο, ρόδι, δαμάσκηνο, κυδώνι, ανανάς, γκρέιπφρουτ.

Φρούτα πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά και η ποσότητα να είναι 2-4 φρούτα, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ατόμου. Σημαντικό είναι να καταναλώνουμε φρούτα εποχής και να έχουμε ποικιλία, να μην επιλέγουμε μόνο ένα συγκεκριμένο φρούτο καθημερινά. Στον παρακάτω πίνακα θα αξιολογήσουμε τις θερμίδες που μας δίνουν τα φρούτα του χειμώνα ανά 100 γρ., θα δούμε ποια είναι αυτά που μας δίνουν τις περισσότερες θερμίδες και τα οποία μπορούμε να καταναλώνουμε σε μικρότερη ποσότητα ή σε μικρότερη συχνότητα αν θέλουμε να περιορίσουμε την πρόσληψη των θερμίδων μας μέσα στην ημέρα.

 Φρούτο (100γρ.) Ενέργεια (θερμίδες/ kcal)
 Μπανάνα 89
 Ρόδι 83
 Ακτινίδιο 61
 Κυδώνι 57
 Μανταρίνι 53
 Μήλο με τη φλούδα 52
 Μήλο χωρίς φλούδα 48
 Ανανάς 50
 Αχλάδι 48
 Πορτοκάλι 47
 Δαμάσκηνο 46
 Γκρέιπφρουτ 32
USDA,National Nutrient Database for Standard Reference Release 27  

Τα περισσότερα από τα χειμωνιάτικα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχει αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει το ποσοστό απορρόφησης του σιδήρου στο έντερο και είναι απαραίτητη για την ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, σε κάλιο, που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του καρδιακού παλμού και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και σε βιταμίνη Α, που συμβάλλει στην ικανοποιητική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επιμήκυνση υγιών οστών κατά την ανάπτυξη και στη λειτουργία της όρασης.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, το ρόδι σε κάλιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Κ, C και αντιοξειδωτικές ουσίες, το ακτινίδιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες C, Α, Κ, το μήλο σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες C, Α, το πορτοκάλι σε βιταμίνη C, κάλιο. φυλλικό οξύ και ασβέστιο, το αχλάδι σε βιταμίνη C, κάλιο και βιταμίνη Α, το μανταρίνι σε κάλιο, βιταμίνες C, A, το δαμάσκηνο σε κάλιο, βιταμίνες Α, C, ο ανανάς σε κάλιο και βιταμίνη C, το κυδώνι σε κάλιο και βιταμίνη Α, το γκρέιπφρουτ σε κάλιο, βιταμίνες Α και C.

Από τα φρούτα του χειμώνα εκείνα που καταναλώνονται συχνότερα είναι η μπανάνα, το πορτοκάλι, το μήλο και τα μανταρίνια.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι καταναλώνουν τη μπανάνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς είναι αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Μας παρέχει άμεσα ενέργεια, αφού περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες. Για το λόγο αυτό την προτιμούν πολύ και όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Επίσης, μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να καταναλωθεί εκτός σπιτιού.

Το μήλο μεταφέρεται και εκείνο εύκολα και προτιμούμε να το καταναλώνουμε με τη φλούδα του διότι μας προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Το πορτοκάλι είναι λίγο δύσκολο να το καθαρίσουμε εκτός σπιτιού, γι΄ αυτό οι περισσότεροι προτιμούν να το καταναλώσουν με τη μορφή φυσικού χυμού. Καταναλώνοντας βέβαια 1 ποτήρι φυσικό χυμό είναι σαν να έχουμε καταναλώσει 2 φρούτα, επομένως έτσι αυξάνουμε την πρόσληψη των θερμίδων που θα προσλάβουμε. Τα μανταρίνια είναι εύκολο να τα μεταφέρουμε γιατί είναι εύκολο να τα καθαρίσουμε, αλλά συνήθως δεν μένουμε σε 2 μανταρίνια που είναι μία καλή ποσότητα να καταναλώσουμε, επομένως ξεφεύγουμε στις θερμίδες που θα προσλάβουμε.

Το ρόδι είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και δίκαια διότι μας παρέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών και συμβάλλει στην υγεία μας (έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων, της γήρανσης του δέρματος, καρκίνων, της οστεοαρθρίτιδας, προάγει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, συμβάλλει στη μείωσης της αρτηριακής πίεσης, δρα έναντι βακτηριακών λοιμώξεων, οδοντιατρικών ασθενειών, έναντι της στυτικής δυσλειτουργίας, της ανδρικής στειρότητας, της νόσου Αλτσχάιμερ).

Ακόμη, το ακτινίδιο καταναλώνεται περισσότερο από εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας λόγω των φυτικών ινών που περιέχει. Επίσης, τα δαμάσκηνα και κυρίως με την μορφή των αποξηραμένων καταναλώνονται για τον ίδιο λόγο. Τέλος, ο ανανάς, το κυδώνι και το γκρέιπφρουτ είναι τα φρούτα με τη μικρότερη κατανάλωση. Το κυδώνι το χρησιμοποιούμε κυρίως για τη δημιουργία γλυκού (του κουταλιού ή ψητά κυδώνια). Ο ανανάς καταναλώνεται συχνότερα ωμός αλλά και σαν αποξηραμένο φρούτο, στο οποίο συνήθως προσθέτουμε ζάχαρη και επιβαρύνει με την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων. Το γκρέιπφρουτ συνήθως καταναλώνεται σε χυμό, στον οποίο πρέπει να προσέχουμε αν προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη.

Επομένως, καταναλώνουμε ποικιλία φρούτων καθημερινά για να προσλαμβάνουμε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, να απολαμβάνουμε τα ποικίλα οφέλη στην υγεία μας αλλά και να μην ρουτινιάζουμε!

 

 

πηγή: iatronet.gr

Γυναίκα

Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης Ιουνίου στον Τοξότη: Η επιρροή της στα 12 ζώδια

πανσέληνος

Ο Ιούνιος κάνει επεισοδιακά την έναρξή του δείχνοντας κατευθείαν τα “δόντια” του, ολοκληρώνοντας έντονα το τρίμηνο κύκλο της Άνοιξης 2020 με μία ισχυρή Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη η οποία και πραγματοποιείται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και Ώρα Ελλάδας 21:12, στο δεύτερο δεκαήμερο του Τοξότη, μα πιο συγκεκριμένα στην 15°34′.

Στο φαινόμενο παρατηρούμε την δυσαρμονική συμμετοχή του Άρη από το ζώδιο του Ιχθύ, όπου έρχεται για να οξύνει πολύ περισσότερο τα γεγονότα και τις εξελίξεις της περιόδου. Συνάμα παρατηρούμε και την Αφροδίτη ανάδρομη από το ζώδιο των Διδύμων, να βρίσκεται σε αντίθεση με την Έκλειψη αλλά και σε τετράγωνο με τον Άρη, διογκώντας ακόμα περισσότερο την “πολεμική” διάθεση στις σχέσεις ανθρώπων, κρατών, κάνοντας την εποχή αυτή να έχει ως χαρακτηριστικό της την μάχη συμφερόντων. Οι εξελίξεις της περιόδου θα είναι ισχυρές και “βροντερές” τόσο σε κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Να αναμένουμε την κορύφωση επεισοδίων, αντιδράσεων, συγχύσεων που θα αφορούν τις σχέσεις κρατών. Σε αυτό το διάστημα θα υπάρξουν νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν αποσυντονισμό στο κοινωνικό σύνολο. Προσοχή σε ατυχήματα και σε ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Στις προσωπικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές) θα υπάρξουν μεγάλες “μάχες” που θα προκύψουν εξαιτίας αποκαλύψεων, λανθασμένων επιλογών, αλλά και δυνατών συγκρούσεων όπου ο θυμός θα έχει τον πρώτο και το βασικό ρόλο και θα οδηγήσει στην περεταίρω όξυνση των καταστάσεων. Η υπερβολή και τα λάθη της περιόδου θα φέρουν δυσάρεστες συνέπειες, διαψεύσεις αλλά και ρήξεις!

Άμεση επιρροή από αυτή την Έκλειψη Δέχονται οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες, ωροσκόπο, ή μεσουράνημα κοντά στην 15η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Συγκεκριμένα όσοι έχετε γεννηθεί κοντά στις παρακάτω ημερομηνίες (2 μέρες μπροστά και πίσω:

Δίδυμοι 5 Ιουνίου , Παρθένοι 7 Σεπτεμβρίου, Τοξότες 7 Δεκεμβρίου, Ιχθύες 6 Μαρτίου

Η επιρροή της Έκλειψης Σελήνης στον Τοξότη στα 12 Ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Αρκετές σκέψεις γυρίζουν τώρα στο μυαλό σας, οι περισσότερες από αυτές είναι απαισιόδοξες, ή έχουν και τονισμένο το στοιχείου του θυμού. Με την Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη, είστε αρκετά προβληματισμένοι για ζητήματα που συνδέονται με συμφωνίες, επαφές, εκπαιδευτικές ή και νομικές υποθέσεις. Δέχεστε νέα που σας προκαλούν έντονο εκνευρισμό, ενώ αρκετοί μπορεί να μπλοκάρεστε από το “σπάσιμο” μίας οικονομικής συμφωνίας, ή από την διατάρραξη συμφωνηθέντων όρων σε μία επαφή σας επαγγελματική. Θυμηθείτε ότι δεν είναι η ιδανική εποχή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα ή να κατασταλλάξετε σε αποφάσεις που αφορούν την πορεία των οικονομικών ή των αισθηματικών σας. Η πολυπλοκότητα των σκέψεών σας ή κάποιες στιγμές και ο φανατισμός , το νεύρο, η τσαντίλα και η οξυθυμία, θα σας αποδυναμώσουν, για το λόγο αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε τις ισορροπίες βρίσκοντας διεξόδους εκτόνωσης.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη, διεγείρει έντονα συναισθήματα μέσα στο επόμενο διάστημα αλλά και φουντώνει τις ανασφάλειές σας για τα οικονομικά σας. Σε αυτό το διάστημα κορυφώνονται εξελίξεις που αφορούν την διεκπαιρέωση υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων με το παρελθόν σας (είτε οικονομικών – είτε αισθηματικών)! Στα οικονομικά, τώρα καλείστε να διαχειριστείτε σφάλματα του χτες και αυτό σας πιέζει σημαντικά. Στα αισθηματικά σας φουντώνει η ζήλεια, η διεκδίκηση, η ανάγκη για χειραγώγηση ενώ οι εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα είναι σαν να ξύνουν μία βαθύτερη πληγή σας. Δείξτε προσοχή αυτό το διάστημα στους ανθρώπους που επιλέγετε να συναναστραφείτε κοινωνικά, ενώ αποφύγετε συνεταιρισμούς ή οικονομικές δοσοληψίες (πχ δανεισμό) με πρόσωπα φιλικά!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στον δικό σας άξονα διαταράσσοντας αυτο το διάστημα την ισορροπία και την αρμονία στις στενές τύπου σχέσεις σας. Διανύετε μία περίοδο που βιώνετε ξεκαθαρίσματα στις επαφές σας, προκαλούνται ισχυρές ρήξεις, ενώ οι ίδιοι αισθάνεστε ανικανοποίητοι από τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω σας. Κλίμα έντασης επικρατεί και στα επαγγελματικά σας, ενώ αρκετοί νιώθετε ότι οι στόχοι σας μπλοκάρουν εξαιτίας της άδικης συμπεριφοράς των ανθρώπων που συνδέεστε επαγγελματικά. Μπορεί να αισθάνεστε ότι αδικείστε ή ότι έχετε δώσει πολλά τα οποία και δεν εκτιμήθηκαν, το γεγονός αυτό φουντώνει πολύ έντονα το θυμό σας. Στον αισθηματικό τομέα, είναι η εποχή που δεν πρέπει να πάρετε βεβιασμένες αποφάσεις, αποφεύγοντας τα λάθη που προκύπτουν είτε από επιπολαιότητα είτε από ασυγκράτητη ορμητικότητα. Και σε αυτό τον τομέα της ζωής σας, νιώθετε ακάλυπτοι αλλά και σε ένταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη, φουντώνει για τα καλά το άγχος και την ανησυχία για ζητήματα που αφορούν την εργασία, την καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις σας. Νιώθετε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χαράς, ευδαιμονίας ή και ικανοποίησης στο ημερήσιο πρόγραμμά σας, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το αίσθημα της εξάντλησης (ψυχικής και σωματικής). Σε αυτό το διάστημα ωστόσο είναι πολύ πιθανό να λάβετε μία είδηση για ένα οικείο σας πρόσωπο το οποίο και θα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και αυτό να είναι κάτι που θα σας στεναχωρέσει. Ζητήματα που αφορούν την εργασία σας , σας αφήνουν κενά και ανησυχίες για το αύριο. Δείξτε προσοχή όσοι έχετε κατοικίδιο, γιατί είναι πιθανό να υπάρξει κάποια αδιαθεσία του! Αξιοποιήστε αυτό το διάστημα, φροντίζοντας περισσότερο για την χαλάρωσή σας, την σωστή διατροφή σας, και την προσωπική σας ευεξία.

ΛΕΩΝ

Μία Πανσέληνος Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη, έρχεται για να φουντώσει για τα καλά τις ανησυχίες σας για ζητήματα που συνδέονται με τον έρωτα αλλά και την χαρά και την ικανοποίηση που λαμβάνετε από τη ζωή. Στα αισθηματικά σας φουντώνει ο ερωτικός πόθος, αλλά και η ανάγκη να διεκδικήσετε ή να διεκδικηθείτε, δεν παύει όμως οι εξελίξεις αυτού του χρονικού διαστήματος να σας αφήνουν ακάλυπτους ή και να σας δίνουν το μήνυμα ότι κάτι λείπει, κάτι δεν είναι εδώ κοντά σας, κάτι δεν είναι όπως και πρώτα. Αρκετά μπερδέματα λοιπόν έρχονται σε ζητήματα αισθηματικής φύσεως, τα οποία είναι σαν να σας ξύνουν παλαιές πληγές και να σας κάνουν να νιώθετε ανικανοποίητοι. Θίγεται σημαντικά ο Λιονταρίσιος εγωισμός σας, από την συμπεριφορά του ανθρώπου που ποθείτε. Ζητήματα που αφορούν τα παιδιά ή επιχειρηματικά σχέδια, αποτελούν τώρα μία εστία έντασης. Απογοητεύσεις από το κοινωνικό περιβάλλον είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα! Αυτή την Έκλειψη μπορείτε ωστόσο να την αξιοποιήσετε δημιουργικά, με ενασχόληση με την τέχνη, ή με δραστηριότητες που σας γεμίζουν!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αρκετά έντονη είναι η επιρροή αυτής της Έκλειψης, ιδιαίτερα για εσάς που έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκάημερο του ζωδίου σας. Βρίσκεστε σε έναν αναβρασμό αυτό το διάστημα για ζητήματα πολύ προσωπικά, που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την καριέρα σας ή σε ένα γενικότερο πλαίσιο τις βάσεις που έχετε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας. Συμβαίνουν γεγονότα που σας βγάζουν από την βολή που είχατε και αυτό σας προκαλεί έντονο εκνευρισμό. Χαρακτηριστικές ωστόσο θα είναι και οι ψυχολογικές κυκλοθυμίες. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία ζητήματα που αφορούν τις οικογένειακές ή και επαγγελματικές σας σχέσεις. Στον οικονομικό σας τομέα είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε ότι θίγονται αυτό τον καιρό τα συμφέροντά σας και το γεγονός αυτό σας φέρνει σε σύγκρουση με άτομα του επαγγελματικού σας χώρου! Στον αισθηματικό τομέα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να δώσετε ή να πάρετε ξεκάθαρες απαντήσεις. Απεναντίας, κάτι δεν σας κολλάει, κάτι δεν σας αρέσει, κάτι σας ανησυχεί και είναι απαραίτητο να αποτραβηχτείτε, να συγκροτήσετε τις σκέψεις σας και να αφήσετε το χρόνο να σας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΖΥΓΟΣ

Αρκετά ευρέθιστο και νευρικό είναι το κλίμα γύρω σας με την Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη. Η επιρροή που δέχεστε αφορά τον τομέα των επικοινωνιών σας, έτσι είναι σκόπιμο αυτό το διάστημα να μετριάσετε την οξυθυμία και τα νεύρα που θα προκληθούν εξαιτίας ειδήσεων που λάβετε. Η επαφή με το περιβάλλον σας θα είναι δύσκολη αλλά και πολλές φορές αγχωτική, τα γεγονότα σας δίνουν το μήνυμα ότι δεν τηρούνται κάποια πράγματα που είχατε συμφωνήσει, ή που τουλάχιστον είχατε στο μυαλό σας. Συγκρατηθείτε στους καβγάδες που θα προκληθούν αυτή την περίοδο και αποφύγετε την τόλμη, το ρίσκο ή και την υπερβολή σε κάθε μορφή έκφρασής σας. Δείξτε προσοχή στην οδήγηση, στο μεταφορικό σας μέσο, στην επαφή και σχέση σας με αδέρφια / γείτονες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος Έκλειψη Σελήνης από το ζώδιο του Τοξότη, θίγει τα οικονομικά σας συμφέροντα και φουντώνει για τα καλά τις ανασφάλειές σας, γιατί βρίσκεστε σε ένα στάδιο που αναγνωρίζετε ότι όλοι πάντα θέλουν κάτι από εσάς, ενώ οι δικές σας ανάγκες μένουν ανικανοποίητες. Είναι σημαντικό να δείξετε τώρα προσοχή για απώλειες, κλεψιές, ή για την μη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί οικονομικά στις συνεργασίες σας. Καβγάδες για χρήματα και με παιδί είναι πολύ πιθανό να έχετε οι γονείς. Προσοχή στα απερίσκεπτα έξοδα σε ένα γενικότερο πλαίσιο! Ωστόσο αυτό το διάστημα νιώθετε πεσμένα και τα φτερά σας από ψυχολογικής ή και συναισθηματικής πλευράς. Μία σχέση σας είναι πολύ πιθανό να μην σας καλύπτει, ή να μην σας δίνει την σιγουριά ή την χαρά που επιθυμείτε και αυτό να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε έναν πειρασμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο, έτσι λοιπόν βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σημείο καμπής που πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν τις επιθυμείτε, ή δεν τις έχετε επιλέξει, όμως τα γεγονότα γύρω σας είναι γρήγορα, άμεσα και φέρνουν την αποδιοργάνωση, την διάσπαση και την ρήξη με το περιβάλλον σας. Ζητήματα σχέσεων θα σας προβληματίσουν, αλλά θα γίνουν και η αιτία σημαντικών συγκρούσεων ίσως γιατί μπορεί να νιώσετε πως ότι έχετε κάνει ως σήμερα δεν έχει εκτιμηθεί,. Πολλοί βιώνετε στην αισθηματική σας ζωή, προβλήματα τα οποία έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, ή μία ερωτική ιστορία του χτες, συνεχίζει να αποτελεί έναν μεγάλο “βραχνά” που σας αποδιοργανώνει και σας φέρνει σε ψυχολογική ένταση! Εκτός από τα αισθηματικά σας , οι προβληματισμοί αφορούν και ζητήματα προσωπικά, επαγγελματικά και η απάντηση που καλείστε να δώσετε τώρα μέσα σας, είναι κατά πόσο μπορείτε να συνεχίσετε να συμβαδίζετε με κάποιους ανθρώπους. Οι ελλείψεις της περίοδου είναι σημαντικές, το ίδιο και οι συνειδητοποιήσεις, αυτό πυο πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε είναι την υπερβολή (που είναι και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά σας), ενώ να έχετε κατά νου ότι δεν ευνοούνται τα ρίσκα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη σας βρίσκει μοναχικούς, απομονωμένους , ανικανοποίητους και με την ανάγκη να θέλετε να κάνετε μία βαθιά και ουσιαστική ενδοσκόπηση. Αρκετοί νιώθετε ότι βρίσκεστε στο στάδιο όπου κλείνετε σημαντικούς κύκλους και αυτό αποτελεί τώρα μία βαθιά απογοήτευση για εσάς. Δεν παύει να υπάρχουν ωστόσο και αποκαλύψεις αυτή την περίοδο που αποτελούν για εσάς μία βαθιά πληγή. Μεριμνήστε για την φυσική κατάσταση την δική σας αλλά και οικείων προσώπων σας. Αναγνωρίστε σφάλματα του χτες και αφήστε την συγχώρεση να γίνει το σκαλοπάτι που θα σας οδηγήσει σε ένα νέο πιο καθαρό και απελευθερωτικό τοπίο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Έκλειψη Σελήνης από το ζώδιο του Τοξότη, προκαλεί απώλειες, στερήσεις, ή επιπόλαιες λανθασμένες επιλογές όπου και σας στεναχωρούν στον τομέα των φιλικών σας επαφών. Το διάστημα αυτό γίνονται ξεκαθαρίσματα στον κοινωνικό σας κύκλο, κόβετε μία φιλική σας επαφή, ή τουλάχιστον νιώθετε ανικανοποίητοι και απογοητευμένοι, γιατί μία προσωπική σας επιθυμία μπλοκάρετε. Ζητήματα που συνδέονται με τον έρωτα και τα οικονομικά, αποτελούν αυτό τον καιρό μία πηγή άγχους και ανασφάλειας, σημαντικό όμως είναι να αποφύγετε τα λάθη τα οποία θα προκύψουν λόγω επιπολαιότητας , βιασύνης ή και … εγωισμού! Στα αισθηματικά σας αν και υπάρχει ροή γεγονότων και εξελίξεων, αρκετοί βρίσκεστε μπερδεμένοι ανάμεσα σε μία παλαιά και νέα ιστορία, όμως οι επιλογές σας και οι εξελίξεις γύρω σας, σας κάνουν να βρίσκεστε ανικανοποίητοι ή και ακάλυπτοι. Σημαντικό είναι αυτό το διάστημα να μην υπερεκτιμήσετε ή και να μην υποτιμήσετε έναν άνθρωπο για τον οποίο τρέφετε αισθήματα.Στα οικονομικά σας, τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως υπολογίζατε, ενώ συμφωνίες που είχατε κάνει με πρόσωπα του κοινωνικού σας περιβάλλοντος δεν τηρούνται έτσι όπως θα θέλατε.

ΙΧΘΥΣ

Σημαντική είναι η επιρροή που δέχεστε με αυτή την Πανσέληνο – Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη η οποία και σχηματίζεται στην κορυφή του ωροσκοπίου σας, φέρνοντας σημαντικές διαταρράξεις στην καριέρα, στους στόχους σας, σε θέματα που συνδέονται με το γάμο / σύζηγο ή με τον πατέρα. Διανύετε ένα στάδιο σημαντικών ανακατατάξεων ζωής και αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι να μην κάνετε μία λάθος κίνηση που θα σας εκθέσει κοινωνικά, ή θα σας φέρει σε μπελάδες που θα θίξουν το όνομά σας, την υπόληψή σας. Στα επαγγελματικά σας κάτι κλείνει, κάτι τελειώνει και αυτό σας προκαλεί θυμό. Οι παρεξηγήσεις με το περιβάλλον σας θα είναι ισχυρές, σημαντικό είναι να προσέξετε αυτό το διάστημα να μην αδικήσετε ή να μην αδικηθείτε!

 

via