Γυναίκα

Σπρέι μαυρίσματος ...καλό ή κακό για το δέρμα μας;

Το καλοκαίρι θέλει προσοχή! Προσοχή από τον ήλιο και από τους τρόπους που επιλέγουμε να μαυρίσουμε. Πρέπει να προστατευόμαστε κατάλληλα όταν είναι να εκτεθούμε στον ήλιο.

Ένας ωραίος, εύκολος τρόπος για μαύρισμα είναι το σπρέι. Κάνει καλό όμως στο δέρμα μας; Μπορεί να χρειαστεί να καθίσουμε ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο για να μαυρίσουμε και να πάρουμε το χρώμα που θέλουμε. Κάποιες γυναίκες δεν το προτιμούν αυτό και επιλέγουν την λύση του σπρέι. Το σπρέι σου δίνει την απόχρωση που θες και έχει άμεσο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

Η χρήση του σπρέι πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί κρατάει για 5 με 7 ημέρες. 

Μήπως όμως δεν μας κάνει και τόσο καλό το σπρέι μαυρίσματος;

Έρευνες που έγιναν στο εξωτερικό έδειξαν ότι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Στο σπρέι εμπεριέχονται συστατικά DHA (γνωστή και ως dihdroxyacetone) που αν το αναπνεύσουμε μπορεί να μας προκαλέσει βλάβη και γενετικές αλλαγές στο DNA μας. 

Εάν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε το σπρέι μαυρίσματος πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό, να προστατεύσουμε τα μάτια μας, το στόμα μας και την μύτη, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην Αμερική. 

Ίσως είναι καλύτερα να επιλέξουμε το γνωστό τρόπο μαυρίσματος στην παραλία αλλά ακόμη και εκεί πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες για τις ακτίνες του ήλιου. 

Γυναίκα

Έρευνα: Πιο ελκυστικές οι γυναίκες στις γόνιμες μέρες τους, λόγω… οσμής

ζευγάρι έρωτας

Εάν η πρόσφατη άνοδος των εφαρμογών γνωριμιών έχει να μας διδάξει κάτι, είναι ότι η επιλογή κάποιου συντρόφου μπορεί να γίνει τόσο γρήγορο όσο το χτύπημα των δακτύλων, με τις αποφάσεις να παίρνονται κατά βάση μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.

Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, μια τέτοια απόφαση μπορεί επίσης να επηρεαστεί σημαντικά από τη μυρωδιά ενός ατόμου: μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες έλκονται περισσότερο από τη μυρωδιά κάποιων συγκεκριμένων γυναικών. Όμως δεν παίζει ρόλο το άρωμα ή το αφρόλουτρο που χρησιμοποιούν: αποδεικνύεται ότι η μέρα του μήνα είναι αυτή που κάνει πιο ελκυστική τη μυρωδιά μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο ελκυστικές για τους άνδρες, όταν είναι στις γόνιμες μέρες τους, λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς που απελευθερώνει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ μόνο το βράδυ συνιστούν οι ειδικοί – Δείτε γιατί!

Σε μια μελέτη που περιελάμβανε 28 γυναίκες και 57 άνδρες, οι ερευνητές εντόπισαν τη μυρωδιά που σχετίζεται με την ορμόνη οιστραδιόλη, η οποία κορυφώνεται όταν οι γυναίκες είναι σε ωορρηξία, ως την πηγή της ελκυστικότητας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν έπρεπε να ακολουθήσουν μια αυστηρή διατροφή, για να μην αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Τη στιγμή της συμμετοχής, ήταν οι γυναίκες ήταν στο πιο γόνιμο στάδιο του κύκλου τους και τους ζητήθηκε να κοιμηθούν με ειδικά βαμβακερά μαξιλαράκια κάτω στις μασχάλες τους.

Τα μαξιλαράκια αποθηκεύτηκαν σε καταψύκτες, αποψύχθηκαν  και δόθηκαν στους άνδρες συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να αξιολογήσουν κάθε άρωμα από την άποψη της ελκυστικότητας, κάτι που έκαναν χωρίς να έχουν δει τις γυναίκες από τις οποίες προέρχονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σεξ

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με δείγματα σάλιου που λήφθησαν από τις γυναίκες και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της οιστραδιόλης και όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο προγεστερόνης, τόσο πιο ελκυστική ήταν η μυρωδιά των γυναικών για τους άνδρες.

Η επικεφαλής συγγραφέας Daria Knoch, του Πανεπιστημίου της Βέρνης, εξηγεί: «Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστρογόνου και χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης είχαν την πιο ελκυστική οσμή σώματος, για τους άνδρες».

Μια τέτοια αναλογία πιστεύεται ευρέως ότι σημαίνει κορυφαία γονιμότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνδρες μπορεί υποσυνείδητα να έλκονται από γυναίκες που πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να τους προσφέρουν απογόνους.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε τι μας κάνει ελκυστικούς», γράφει η Knoch στη μελέτη. «Η χημική επικοινωνία του σεξ και του σταδίου αναπαραγωγής είναι πανταχού παρούσα στο ζωικό βασίλειο. Τα αποτελέσματά μας παρέχουν ισχυρές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης χημικά σήματα για να γνωστοποιήσουν τις δυνατότητές τους για αναπαραγωγή».

iatrikanews