Γυναίκα

Ρύθμιση βάρους με τη βοήθεια του αβοκάντο.

Πιο συγκεκριμένα, το αβοκάντο, μπορεί να επιφέρει κορεσμό σε υπέρβαρους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανάγκη που έχουν να καταναλώσουν σνακ μετά το φαγητό.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής, Dr. Joan Sabaté, τα αβοκάντο ενδεχομένως βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει σημαντικές εφαρμογές στους ασθενείς με διαβήτη.

Σύμφωνα με το Hass Avocado Board που χρηματοδότησε την έρευνα, ένα αβοκάντο περιέχει 250 θερμίδες περίπου και 23 gr λιπαρά. Παρόλο που η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι υψηλή, περιέχουν ‘’καλά’’ λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα, τα οποία σύμφωνα με έρευνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, όπως επίσης και το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 26 υγιείς υπέρβαρους ανθρώπους, όπου σε 5 συνεδρίες τους ζητήθηκε να καταναλώσουν το σύνηθες πρωινό τους και στη συνέχεια ένα από τα παρακάτω γεύματα του πειράματος:

·        Σύνηθες γεύμα χωρίς αβοκάντο

·        Γεύμα με αβοκάντο, όπου το αβοκάντο αντικαθιστά άλλες τροφές

·        Σύνηθες γεύμα με επιπλέον μισό φρέσκο αβοκάντο

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι συμμετέχοντες κατανάλωσαν μισό αβοκάντο με το γεύμα τους, είχαν 40% χαμηλότερη επιθυμία να φάνε 3 ώρες μετά το γεύμα και 28% χαμηλότερη όρεξη 5 ώρες αργότερα, σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν το σύνηθες γεύμα τους χωρίς αβοκάντο.

Όσοι κατανάλωσαν μισό φρέσκο αβοκάντο ανέφεραν 26% μεγαλύτερη ικανοποίηση μετά το γεύμα. Οι ερευνητές εδώ σημειώνουν ότι παρόλο που οι συμμετέχοντες πρόσθεσαν θερμίδες και υδατάνθρακες στο γεύμα τους, λόγω του αβοκάντο, δεν εμφάνισαν αύξηση στα επίπεδα σακχάρου σε σύγκριση με όσους κατανάλωσαν το σύνηθες γεύμα χωρίς αβοκάντο.

Το παραπάνω οδηγεί τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να εξετάσουν καλύτερα το δυνητικό ρόλο των αβοκάντο στη ρύθμιση του σακχάρου και θα χρειαστούν νέες έρευνες για να διαπιστώσουν αν τα θετικά αυτά αποτελέσματα αφορούν και τον γενικό πληθυσμό.

Γυναίκα

Πώς θα διώξετε τη γλωσσοφαγιά;

γλωσσοφαγιά, κακό μάτι

Αρχίζουν ξαφνικά να σου συμβαίνουν διάφορα άσχημα πράγματα; Δηλαδή παθαίνεις ζημιές στο σπίτι σου την μια πίσω από την άλλη ή όλα σου πηγαίνουν στραβά, εντελώς ξαφνικά και δεν ξέρεις τι να κάνεις;…

Τρόπους για να διώξετε τη γλωσσοφαγιά πρότεινε η Σίσσυ Καλλίνη στο «Πάμε Δανάη!».