Γυναίκα

Διαβάστε τη γλώσσα του σώματος

1. Προσέξτε το πόσο κοντά σωματικά είναι  κάποιος σ’ εσάς.

Όσο πιο κοντά είναι, τόσο πιο θερμά σκέφτεται για σας. Αν πλησιάσετε λίγο ακόμη και κάνει το ίδιο, σημαίνει ότι νιώθει πολύ άνετα μαζί σας. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι τους αρέσετε κιόλας.

2. Παρατηρήστε τη κλίση του κεφαλιού τους.

Υπερβολική  κλίση του κεφαλιού  είναι είτε μια πιθανή ένδειξη συμπάθειας, ή αν ένα άτομο ταυτόχρονα χαμογελά γέρνοντας το κεφάλι του, είναι παιχνιδιάρικο και ίσως ακόμη και να σας φλερτάρει.

Χαμηλωμένο κεφάλι  δείχνει ότι έχει ένα λόγο να κρύψει κάτι. Παρατηρήστε αν κάποιος σκύβει το κεφάλι του. Ίσως είναι μπερδεμένος, μπορεί να είναι ντροπαλός, δειλός, να προσπαθεί να κρατάει αποστάσεις από το άλλο άτομο, να είναι δύσπιστος, ή απλά ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Αν είναι μετά από κάποια εξήγηση που έχει δώσει, τότε μπορεί να μην είναι σίγουρος αν αυτό που είπε ήταν σωστό, ή αν κατάλαβε καλά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πολιτισμοί το βλέπουν αυτό ως ένδειξη σεβασμού .

3. Κοιτάξτε τους  στα μάτια.

Οι άνθρωποι που κοιτούν δεξιά – αριστερά είναι πολύ νευρικοί, λένε ψέματα ή αποσπάται η προσοχή τους . Επίσης αν κάποιος κοιτάει αλλού από τον ομιλητή,  θα μπορούσε να είναι μια επίδειξη άνεσης ή να δείχνει υποχωρητικότητα. Κοιτάζοντας λοξά γενικά σημαίνει άτομο που είναι δύσπιστο .

Αν κάποιος κοιτάζει  χαμηλά είναι μάλλον ντροπαλός ή άτολμος. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να κοιτούν προς τα κάτω όταν είναι αναστατωμένοι  ή αν προσπαθούν  να κρύψουν κάτι συναισθηματικό.

Οι άνθρωποι συχνά όταν σκέφτονται και αισθάνονται δυσάρεστα  κοιτούν χαμηλά.

Μερικοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι το να κοιτάζεις  κάποιον στα μάτια είναι ένα σημάδι ασέβειας , ή γίνεται μόνο με στενούς φίλους ή την οικογένεια , έτσι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί κάποιος μπορεί να αποφεύγει την επαφή με τα μάτια σας .

Διεσταλμένες κόρες σημαίνει ότι το άτομο ενδιαφέρεται. Να θυμάστε ωστόσο ότι πολλές ουσίες προκαλούν τις κόρες των ματιών να διαστέλλονται, όπως το αλκοόλ ή διάφορα φάρμακα  

Αν το βλέμμα τους επικεντρώθηκε σε κάποιο μακρινό σημείο, αυτό συνήθως δείχνει ότι ένα άτομο βρίσκεται σε βαθιά σκέψη ή δεν ακούει.

4.  Παρατηρήστε αν σας μιμούνται

 Αν κάποιος μιμείται τη γλώσσα του σώματος σας, αυτό είναι ένα αληθινό σημάδι ότι προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια επαφή, μια αλληλεπίδραση  μαζί σας. Προσπαθήστε να αλλάξετε τη θέση του σώματός σας  για να  διαπιστώσετε αν αλλάζουν και τη δική τους με τον ίδιο τρόπο.

5. Ελέγξτε τα χέρια τους

Οι άνθρωποι με σταυρωμένα τα χέρια είναι κλειστοί στην κοινωνική επιρροή. Αν και μερικοί άνθρωποι σταυρώνουν  τα χέρια τους απλώς από συνήθεια, μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο είναι κάπως μαζεμένο ή νιώθει άβολα με την εμφάνισή του ( υποσυνείδητη κίνηση κάλυψης). 

Λάβετε βέβαια υπόψη και το περιβάλλον .Ίσως κάνει κρύο ή μπορεί να νιώθουν αυτοί ότι κρυώνουν  και προσπαθούν να νιώσουν πιο ζεστοί.

Αν  τρίβουν τα χέρια τους μεταξύ τους  ή με κάποιο τρόπο αγγίζοντας το σώμα τους, θα μπορούσαν να προσπαθούν να νιώσουν πιο άνετα  πράγμα που σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν την τρέχουσα κατάσταση.

Αν τα χέρια τους είναι στους γοφούς τους, θα μπορούσαν να είναι ανυπόμονοι ή απλά κουρασμένοι.

Αν τα χέρια τους είναι κλειστά ή σφιγμένα, μπορεί να είναι εκνευρισμένοι, θυμωμένοι ή νευρικοί.

6. Προσέξτε τις νευρικές χειρονομίες 

Αν κάποιος χτενίζει τα μαλλιά τους προς τα πίσω με τα δάχτυλά του, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καλλωπίζεται ή να σκέφτεται κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις δικές σας προτιμήσεις και θέλω.

Αν δείτε να υψώνει τα φρύδια, ​​μπορείτε να είστε απόλυτα βέβαιος ότι θα διαφωνήσει μαζί σας .

Εάν ένα άτομο φοράει γυαλιά, και τα πιέζει συνεχώς τους επάνω στη μύτη του με ένα μικρό συνοφρύωμα, αυτό μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι διαφωνεί με αυτό που λέτε. Βεβαιωθείτε πάντως  ότι ανεβάζει τα γυαλιά του με πρόθεση, κι όχι απλά γιατί τα προσαρμόζει στο πρόσωπό του.

7.  Παρατηρήστε τα πόδια τους 

Γρήγορα και κοφτά χτυπηματάκια, μετατόπιση του βάρους από το ένα στο άλλο και γενικότερα η νευρική κίνηση των ποδιών  πιο συχνά σημαίνει ότι το άτομο είναι ανυπόμονο, συγκινημένο, νευρικό, φοβισμένο ή τρομοκρατημένο.

Εάν του μιλάτε και αυτό χτυπάει νευρικά το πόδι του αποτελεί ένδειξη της επιθυμίας να φύγει. Αργό κούνημα των ποδιών δείχνει πλήξη με την τρέχουσα κατάσταση. Εάν κατά τη διάρκεια φλερτ ακουμπάει τα πόδια του στα πόδια σας και κάνει νευρικά χτυπηματάκια κάτω, μπορεί  γενικά να ερμηνευθεί ως νευρικός ενθουσιασμός.

Αν το άτομο κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα στους  αστραγάλους σημαίνει ότι είναι γενικά άνετο.

Αν ενώ στέκεται ένα άτομο φαίνεται να κρατάει πάντα τα πόδια του πολύ κοντά μεταξύ τους, αυτό μάλλον σημαίνει ότι προσπαθούν να  είναι " σωστοί " κατά κάποιο τρόπο. Μερικές φορές τα ενωμένα πόδια σημαίνει ότι αισθάνονται πιο υποχωρητικοίμ  ή παθητικοί.

Αν σκόπιμα αγγίξει τα πόδια του στα δικά σας σας φλερτάρει!

Κάποιες φορές οι  άνθρωποι μπορούν να δείξουν με τα πόδια τους προς την κατεύθυνση πού θέλουν να πάνε ή μερικές φορές που βρίσκεται το ενδιαφέρον τους.