Γυναίκα

Δίαιτα: Χάνεις βάρος ή απλώς υγρά;

Δίαιτα: Χάνεις βάρος ή απλώς υγρά;

Το παιχνίδι της ζυγαριάς είναι δύσκολο, επίπονο, στερητικό και πολλές φορές και ύπουλο! Εκεί που νομίζουμε ότι χάνουμε βάρος και βλέπουμε τα νούμερα να πέφτουν, διαβάζουμε νέες έρευνες που δείχνουν ότι δεν είναι τόσο απλό να πέφτουν τα κιλά με τόση ταχύτητα και ότι χάνουμε νερά. Από την άλλη, δε θέλουμε να ακυρώσουμε την εμφανή πτώση στον αριθμό που βλέπουμε στη ζυγαριά μας με το να πιστέψουμε πως αποβάλλουμε μόνο υγρά, ενώ δεν ξέρουμε πώς να καταλάβουμε αν κάτι τέτοιο ισχύει. Αποτέλεσμα: Βρισκόμαστε σε σύγχυση!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει όντως διαφορά από απώλεια σε απώλεια, καθώς το ένα αφορά λίπος και το άλλο απλά υγρά. Και τα δύο οδηγούν σε πτώση στα νούμερα, οπότε μπορεί εύκολα κανείς να ξεγελαστεί και να νομίζει ότι χάνει ουσιαστικό βάρος, ενώ χάνει μόνο νερά!

Ο πιο εύκολος τρόπος να διαπιστώσουμε αν υπάρχει απώλεια πραγματικού βάρους είναι τα ρούχα μας. Αυτά θα μας δείξουν αν υπάρχει απώλεια με το να είναι χαλαρά και να φαρδαίνουν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την απώλεια υγρών, πέρα από ένα απλό ξεφούσκωμα που προκύπτει από μια ξεπερασμένη κατακράτηση που παρήλθε και πήρε μαζί της τα πρηξίματα.

Ανεξάρτητα με το ποια απώλεια θα διαπιστώσεις ότι προκύπτει στο σώμα σου, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις να κάνεις σωστή δουλειά. Αυτή αφορά μικρά και συχνά γεύματα και όχι μονοφαγία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος απώλεια και ημιμόνιμα αποτελέσματα. Επίσης, η άσκηση παίζει σημαντικότατο ρόλο, καθώς ασκεί το σώμα και προκαλεί τις απαραίτητες καύσεις, με αποτέλεσμα να μη βλέπουμε μόνο την απώλεια αριθμητικά, αλλά και πραγματικά. 

 

dearmom.gr

Γυναίκα

Με ρωτάς αν σ’ αγαπώ παιδί μου;

μητέρα

Με ρωτάς αν σ’ αγαπώ παιδί μου;

Δεν ξέρω αν μπορώ να σου απαντήσω με μια λέξη.

Γιατί δεν είναι μια λέξη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Οπότε…

Θα αφήσω να σου απαντήσουν οι πνεύμονες μου.

Το στομάχι μου. Τα έντερα μου. Η ουροδόχος κύστη μου.

Που παραιτήθηκαν από την άνεση που είχαν για εσένα. Που άντεξαν και υπέμειναν στωικά όταν πήρες τη θέση τους μέσα μου.

Θα σου απαντήσει η μήτρα μου, που τεντώθηκε στα όρια της για να σε φιλοξενήσει. Που ήταν το σπιτάκι σου για κάποιο διάστημα.

Θα σου απαντήσει η αγκαλιά μου. Που ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η φωλιά σου. Και το μέρος που θα νιώθεις για πάντα ασφάλεια.

Τα πόδια μου. Που ήταν και δικά σου και κάποτε κρατούσαν το βάρος και των δύο μας. Που πόνεσαν και πρήστηκαν αλλά έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Τα μάτια μου. Η μύτη μου, το στόμα μου, τα αυτιά μου, η αφή μου. Θα μπορούσα να πω και άλλα. Αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες αισθήσεις για να σε αισθανθώ.

Η σοφή και μαγική μου διαίσθηση.

Που πριν καν σε δω, ήξερα πως μοιάζεις. Πριν καν σε ακούσω, ήξερα τον ήχο της φωνούλας σου. Πριν σε ανακαλύψω, σε ήξερα.

Θα σου απαντήσει το μυαλό μου. Που σταμάτησε να σκέφτεται για εμένα και πλέον έδωσε χώρο μόνο για εσένα.

Η καρδιά μου. Που τόσα χρόνια κρατούσε την πιο γλυκιά και όμορφη γωνιά για να μπεις μέσα. Και να φωλιάσεις εκεί για πάντα.

Με ρωτάς αν σ’ αγαπώ παιδί μου; 

Ναι σε αγαπώ. Με όλη μου την ύπαρξη, με όλο μου το σώμα, με όλον μου τον εαυτό.

Επειδή ήμασταν δύο σε ένα.

Επειδή ζούσες μέσα σε εμένα.

Επειδή κατάλαβα ότι μπορώ να αγαπήσω περισσότερο από ότι φανταζόμουν ποτέ ότι μπορώ.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α ρε μάνα...Έλα για λίγο!

"Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού και γι'αυτό έφτιαξε τη μητέρα"