Γυναίκα

Fitness

CrossFit: Η νέα «μόδα» στη γυμναστική

Το CrossFit είναι ένα καινούριο άθλημα και όχι απλά ένα σύστημα προπόνησης. Ξεχάστε τη Zumba, το Aerobic και τη βαρετή για πολλούς επαναλαμβανόμενη προπόνηση με τα συνηθισμένα όργανα γυμναστικής στο γυμναστήριο.

Το CrossFit είναι μία νέα προπονητική μέθοδος που ξεκίνησε από την Αμερική και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα. Το αγώνισμά του αποτελείται ουσιαστικά από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, του power lifting, του στίβου, της κωπηλασίας και πολλών άλλων πολυαρθρικών ασκήσεων, οι οποίες επιλέγονται τυχαία και εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή το χρόνο. Συνδυάζει όλα όσα θα θέλαμε από μία προπόνηση, κάψιμο λίπους, αντοχή, δύναμη και μυϊκή μάζα και απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου, από τον πιο αρχάριο μέχρι και τον πιο προχωρημένο.

Η άποψη του CrossFit για τον ορισμό του όρου fitness και για το ποιος μπορεί να χαρακτηριστεί fit, σχετίζεται με τα δέκα χαρακτηριστικά που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης. Δηλαδή ακρίβεια, συντονισμός, σθένος, ισορροπία, ευλυγισία, ισχύς, ταχύτητα, αντοχή, δύναμη και ευκαμψία.

Αν θέλετε λοιπόν να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, να σταματήσετε τη βαρετή γυμναστική, να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και να δείτε το σώμα σας να αλλάζει, δοκιμάστε το και δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα.

  

ESPA BANNER