Γυναίκα

Ψυχαγωγία

"Είσαι το ταίρι μου" βάσει ζωδίου - Δείτε τι λένε τ' άστρα

Τι πληροφορίες μπορείς να αντλήσεις από το ζώδιό σου; Δες ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα!

ΚΡΙΟΣ
Καταρχήν χρειάζεστε ένα σύντροφο που δε σας καταπιέζει. Δεν σας τρελαίνει με τη ζήλεια ή την κτητικότητά του αλλά να είναι δίπλα σας στα δύσκολα. Κάποιον που να είναι γρήγορος σε αντιδράσεις και να μην αμφιβάλει ή κιοτεύει να κάνει πράγματα. Επίσης βασικό, κάποιον που να συγκρατεί τον παρορμητισμό σας ή την τρέλα της στιγμής,να έχει τον τρόπο του να σας καλμάρει όταν σας πιάνουν τα νεύρα σας και να μην βάζει το εγώ του πάνω από σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Για σας είναι σημαντικό να αισθάνεστε ασφαλείς, συναισθηματικά ή υλικά. Χρειάζεστε κάποιον που θα σας ξεκουνάει όταν σας πιάνουν οι φοβίες ή οι δεύτερες σκέψεις σας, θα σας δείχνει την αγάπη του και θα φροντίζει να μη σας λείπει τίποτα. Κάποιον που δε θα δυσανασχετεί με τη ζήλεια που σας πιάνει ορισμένες φορές ή την κτητικότητά σας και θα είναι πρόθυμος να τα βάλει με την επιμονή και την ξεροκεφαλιά σας για να σας αποδείξει ότι ίσως… και να έχετε άδικο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το παν για σας και το ξέρετε είναι η επικοινωνία στη σχέση. Θέλετε κάποιον να συζητάτε να παίρνετε μαζί αποφάσεις και να έχει δικά του ενδιαφέροντα ή χόμπι. Κάποιον που δε σας θεωρεί αποκλειστικά δική του ή να νιώθει ότι απειλείται αν εσείς βγαίνετε και με τις φίλες σας ή να σας γκρινιάζει και να αρχίζει τη μουρμούρα με το παραμικρό. Κάποιον επίσης που θα σας οργανώνει όταν εσείς καταπιάνεστε με πολλά και θα σας επαναφέρει σε τάξη όταν αρχίζετε να σκορπίζεστε δεξιά και αριστερά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το παν για σας είναι η δημιουργία οικογένειας και επειδή έχετε συχνά την τάση να κολλάτε σ” αυτό και μόνο είναι ιδανικός ένας σύντροφος που θα έχει τον ίδιο σκοπό στη ζωή του. Επίσης, επειδή είστε περισσότερο του σπιτιού, κατάλληλος είναι αυτός που είναι πρόθυμος να απολαύσει τη στοργή τη θαλπωρή και τη φροντίδα που του παρέχετε, αρκεί να δεχτεί ότι η κεφαλή του σπιτιού είναι η γυναίκα. Όσο κι αν σας ξενίζει δεν θέλετε κάποιον που να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός ή ευαίσθητος για να μπορεί να κρατάει τα ίσα. Να είναι σταθερός σε διάθεση και αντιδράσεις και να μπορεί να παίρνει αποφάσεις βασιζόμενος στη λογική.

ΛΕΩΝ
Σας έλκει η χλιδάτη ζωή και το πρώτο που θα αναζητήσετε είναι να την αποκτήσετε, όχι απαραίτητα μέσω ενός συντρόφου. Παρά ταύτα, σας έλκουν άτομα πετυχημένα οικονομικά ή δυναμικά στη ζωή τους, που εκπέμπουν μια σιγουριά μαζί με την αίγλη τους. Δεν μπορείτε τη μιζέρια και θέλετε κάποιον που θα σέβεται και θα εκτιμά τόσο την προσωπικότητα όσο και τη γνώμη σας. Να είναι πρόθυμος να σας παραδώσει τα ηνία αλλά και με αρκετό σθένος να σας κοντράρει ή να σας προσγειώσει σε μια πραγματικότητα που δεν περικλείει μόνο εσάς, όταν σας πιάνει η υπεροψία ή ο εγωκεντρισμός σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Για σας που έχετε μάθει να κινείστε βάσει προγράμματος και οργάνωσης ο κατάλληλος σύντροφος είναι αυτός που μπορεί να σας εμπνεύσει πρωτίστως τη σταθερότητα. Θέλετε ένα αμετάβλητο περιβάλλον και οποιαδήποτε απότομη αλλαγή σας αποσυντονίζει. Παρόλα αυτά, έχετε ανάγκη να ξεκολλάτε που και που από την πεπατημένη γι” αυτό χρειάζεστε κάποιον που θα σας πείσει να ζήσετε μια περιπέτεια ή να κάνετε μια τρέλα, ώστε να πάψετε να αγχώνεστε ή να λειτουργείτε ψυχαναγκαστικά.

ΖΥΓΟΣ
Είστε οι σχεσάκηδες του ζωδιακού. Δεν μπορείτε να μείνετε μόνοι σας και θέλετε συνεχώς να βρίσκεστε με κόσμο, αν δεν έχετε κάποιο σύντροφο. Ο κατάλληλος για σας είναι αυτός που θα σας κυκλοφορεί, θα έχει κάποιο στυλ και σίγουρα δε θα περνάει αδιάφορος.Θέλετε όμως και κάποιον που θα παίρνει αποφάσεις ή πρωτοβουλίες μιας και είστε αναποφάσιστες, που θα σας βάζει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι και δε θα νιώθετε ότι απλά υπάρχει για να σας κάνει τα χατίρια, υποκύπτοντας στα νάζια σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υπάρχει μια πλευρά σας που θέλει κάποιον αποκλειστικά δικό σας, με βούλα και υπογραφή και δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο. Οποιοσδήποτε πολυλογάς, ανεύθυνος ή σαλταδόρος σαφώς διαγράφεται οριστικά από τη λίστα. Θέλετε να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης και την απόλυτη πίστη και αφοσίωση από τον σύντροφο. Παρόλα αυτά, έλκεστε από άτομα που σας δείχνουν μια άλλη πλευρά της ζωής, πιο φιλελεύθερη ή πιο χύμα ίσως γιατί σας κάνουν πιο χαρούμενους ή γιατί σας βάζουν σε διαδικασία να τους κατακτήσετε, εφόσον είναι πιο δύσκολοι στόχοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η ζωή για σας είναι μια βόλτα, ένα ταξίδι ή μια περιπέτεια. Αν κάποιος σύντροφος προσπαθήσει να σας στερήσει αυτή την διάθεση θα έχετε ήδη φύγει. Δεν μπορείτε να περιοριστείτε και δε θέλετε να δείτε τη σοβαρή πλευρά της ζωής, οπότε θέλετε έναν σύντροφο που δε θα σας κάνει τη ζωή ποδήλατο με τα «μην» και τα «δεν» κι οπωσδήποτε να έχει χιούμορ. Όμως για να μπορέσετε να παραμείνετε σε μια σχέση χρειάζεστε κάποιον να σας συμμαζεύει, να σας βάζει κάποιους κανόνες ή να σας δίνει τροφή για σκέψη, όταν σας πιάνει ο υπερβολικός ενθουσιασμός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σοβαρές και μετρημένες ψάχνετε το έτερο ήμισυ σε άτομα έμπειρα, συνετά και προπάντων με σταθερές αξίες. Δεν μπορείτε να μείνετε στο πλευρό κάποιου που είναι σαλταπήδας ή λέει πολλά και σας εκθέτει. Έλκεστε όπως γνωρίζετε άλλωστε από την εικόνα του δυναμικού, πετυχημένου άντρα αλλά κακά τα ψέματα για να μείνετε δίπλα σε κάποιον πρέπει να βασανίζεστε λίγο από την αδιαφορία του. Άτομα με χιούμορ ή κατά τι ανεύθυνα ή στον κόσμο τους σας τραβούν γιατί θέλετε να τα βάλετε στον ίσιο δρόμο και σας παρέχουν τη δυνατότητα να αποδείξετε το σθένος της προσωπικότητάς σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ναι είστε ασυνήθιστες, σας έλκει το περίεργο και το πρωτότυπο ή άντρες διαφορετικής κουλτούρας ή φυλής και γενικώς θέλετε να ξεφεύγετε από τα στάνταρ και τις νόρμες της κοινωνίας. Όμως καλώς ή κακώς, συνήθως ένα άτομο που είναι ίδιο με σας δε σας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον ούτε τραβάει την προσοχή σας, εκτός κι αν το θέλετε για φίλο σας. Για να μείνετε σε μια σχέση το ιδανικό άτομο είναι αυτό που θα είναι τελείως προσγειωμένο στο τώρα, θα σας προκαλεί να κάνετε πράξη τις θεωρίες σας και θα σας υπενθυμίζει ότι αλλάζετε άποψη, όποτε σας βολεύει, βολοδέρνοντας στην αντίφαση.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι ευαίσθητες και αγαπησιάρες του ζωδιακού, ρομαντικές και ονειροπόλες που μεγαλώνουν με το παραμύθι της Σταχτοπούτας ή της Ωραίας κοιμωμένης ψάχνετε διακαώς έναν πρίγκιπα ραφινάτο και αισθηματία που θα έρθει να σας σώσει και να σας πάρει μαζί του στο βασίλειό του όπου θα ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Όσο όμως κι αν δεν θέλετε να το αποδεχτείτε, ο κατάλληλος σύντροφος είναι ο αποφασιστικός, ευθύς και κοφτός που θα μπορέσει να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα και που θα γείρετε στον ώμο του, όταν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα.
astrology.gr

Γυναίκα

Χωρίσατε; Πόσο γρήγορα ξεχνούν τα ζώδια τις παλιές αγάπες;

γυναίκα έρωτας

Αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα, καθόσον ονειρεύεσαι επανασυνδέσεις (γιατί μπορεί και να σου είναι παντελώς αδιάφορο), διάβασε πόσο διαρκεί η μνήμη του κάθε ζωδίου ως προς τις πρώην αγάπες.

Στατιστικά μιλάμε, φυσικά, γιατί πάντα μπορεί η αλησμόνητη παρουσία σου (λέμε τώρα) να τον/την στοιχειώνει για καιρό, έστω κι αν ζωδιακώς δεν θα του φαινόταν. Ή και το αντίθετο, να σε καταποντίσει τόσο βαθιά στα νερά της λησμονιάς, που να είναι σαν να μην πέρασες ποτέ από τη ζωή του (κομματάκι σπαστικό, έτσι;). Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο θέμα μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο ζώδιο είναι πιο πιθανό να έχει κρυφή ζωή;

 Άραγε θα σε ξεχάσει, και αν ναι, πόσο γρήγορα;

ΚΡΙΟΣ

Η ταχύτητα με την οποία ο Κριός διαγράφει ένα άτομο από τη μνήμη του είναι ευθέως ανάλογη του πόσο ενοχλήθηκε από τον χωρισμό. Αν πληγώθηκε ο εγωισμός του, το delete συντελείται μέχρι να πεις κύμινο. Και μην αποπειραθεί κανείς να ανακινήσει το θέμα και να κάνει δυσάρεστες ερωτήσεις, γιατί η αντίδραση που θα εισπράξει θα είναι από ενοχλημένη έως επιθετική. Αν πάλι δεν τον πειράζει που χώρισε, απλώς δεν βρίσκει τον λόγο να ασχολείται με περσινά ξινά σταφύλια και έχει στρέψει τάχιστα αλλού το ενδιαφέρον του. Οπότε και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η κατάληξη συνοψίζεται στη λαϊκή ρήση: «οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι… πεθαμένοι με τους πεθαμένους».

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος δεν είναι των κεραυνοβόλων καταστάσεων και, όπως αργεί να ερωτευθεί, έτσι αργεί και να του περάσει. Παρεκτός κι αν του πέρασε όσο ακόμη η σχέση ήταν εν ενεργεία, οπότε θα έχει κερδίσει βήματα. Διαφορετικά, θα ταλανίζεται με την ανάμνηση του ή της «πρώην» για καιρό, έστω κι αν δεν προσβλέπει σε μια επανασύνδεση. Το ζήτημα που τον καίει είναι το γιατί χάλασε το πράγμα και είναι ικανός να αναμασά για καιρό αυτόν τον προβληματισμό του, συχνά πρήζοντας και τους γύρω του. Σαν πρακτικό ζώδιο που είναι, δεν θέλει να ξαναπάθει τη νίλα να επενδύσει συναισθηματικά σε μια σχέση, μετά από τόσο κόπο να εμπιστευθεί, και στη συνέχεια να του προκύψει… πατάτα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μνήμη του Διδύμου είναι επιλεκτική ή τουλάχιστον έτσι εμφανίζεται στους γύρω. Μπορεί να δείχνει ότι έχει ξεπεράσει ολότελα έναν παλιό έρωτα και την άλλη στιγμή να εξομολογείται με πόνο στους γύρω ότι ο Γιάννης ή η Καιτούλα ήταν το πρόσωπο που τον σημάδεψε για μια ζωή. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά όμως, θα διαπιστώσεις ότι η λησμονιά ή η ενθύμηση συχνά συνδέονται με τις ανάγκες της φάσης όπου βρίσκεται. Όταν π.χ. έχει απέναντί του ένα καινούργιο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει, έχει ξεχάσει ακόμα και το όνομα του ή της πρώην. Συχνά δεν το κάνει εκ του πονηρού, ούτε υποκρίνεται. Απλώς έτσι λειτουργεί και αυτό που δηλώνει κάθε φορά, το πιστεύει κιόλας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος φημίζεται για το καλό μνημονικό του σε ζητήματα που τον έχουν σημαδέψει αισθηματικά, σε ερωτικό αλλά και σε προσωπικό γενικά επίπεδο. Ένας έρωτας που διακόπηκε, ιδίως με τρόπο που τον πλήγωσε, θα μείνει να σιγοκαίει στην καρδιά του, φανερά ή μυστικά. Είναι το άτομο που μπορεί να θυμάται εφ’ όρου ζωής μια ερωτική ιστορία που κράτησε μόνο μια βραδιά ή, ακόμα, που δεν ολοκληρώθηκε καν. Μπορεί να σκέφτεται μέχρι και τον έρωτά του στο νηπιαγωγείο. Οι παλιές αγάπες είναι το αποθεματικό του από αιτίες για να πέφτει στην αγαπημένη του διάθεση, τη νοσταλγία. Ιδίως αν η ιστορία εμπεριέχει και μια διάσταση ανολοκλήρωτου, τότε είναι η καλύτερή του.

ΛΕΩΝ

Για τον Λέοντα οι παλιές ιστορίες αγάπης είναι κάτι σαν τρόπαια που επιβεβαιώνουν τη διαρκή γοητεία του. Έτσι, θα κρατήσει στον νου και στην καρδιά του μόνο όσες καλύπτουν αυτή την προδιαγραφή και συντηρούν το γόητρό του, απέναντι και στους άλλους και στον εαυτό του. Οτιδήποτε ντροπιαστικό ή υποτιμητικό δεν έχει θέση στο άλμπουμ των αναμνήσεών του. Ή, το πολύ-πολύ, θα ενταχθεί εκεί αφού περάσει από ένα σχετικό… photoshop, γιατί ο Λέων δεν θέλει να υπάρχουν ασχήμιες ούτε στο παρόν, ούτε στο παρελθόν του. Κι αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να μην κρατήσει καμία κακία σε όποιον του φέρθηκε σκάρτα. Απλώς τον διαγράφει σαν να μην υπήρξε ποτέ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν ξεκολλά εύκολα από μια κατάσταση, με την οποία έχει συναισθηματική «εμπλοκή». Από τη μία, είναι λιγάκι αργός στο να προσαρμόζεται σε ένα καινούργιο αισθηματικό status και θέλει τον χρόνο του για να συνηθίσει στο τέλος μιας σχέσης. Από την άλλη, πρέπει κιόλας να αναλύσει το ζήτημα, όπως αγαπά να κάνει με τα πάντα στη ζωή του, λες και είναι ο ιατροδικαστής που θα βγάλει πόρισμα για την… αιτία θανάτου ενός έρωτα. Κατόπιν, θα αρχειοθετήσει την υπόθεση στο μυαλό του, έτσι ώστε να την έχει στη διάθεσή του για μελλοντική αναφορά. Και μολονότι έχει κάποιες τάσεις μαζοχισμού, δεν πρόκειται να κάτσει να βασανίζεται με την ανάμνηση μιας σχέσης, που κρίθηκε αποτυχημένη.

ΖΥΓΟΣ

Παρότι ο Ζυγός έχει μια καρδιά, στην οποία όλοι οι καλοί χωράνε, κυρίως οι νέες γνωριμίες, δεν απαρνιέται εύκολα τις προηγούμενες αγάπες του. Δυσκολεύεται να αποδεχτεί την αποτυχία ενός έρωτα, ιδίως αν για χάρη του έκανε διάφορες προσπάθειες και συμβιβασμούς. Έτσι θα κρατήσει την ανάμνηση μιας προηγούμενης σχέσης ζωντανή για ένα διάστημα, δίνοντας κάποιο περιθώριο επανασύνδεσης, αν ήθελε προκύψει. Αν πάλι η υπόθεση έχει τελειώσει οριστικά, θα προσπαθήσει να την τελειώσει και μέσα του, γιατί τα ψυχοφθόρα συναισθήματα σαμποτάρουν την εσωτερική αρμονία, που πάντα επιδιώκει. Ο Ζυγός θέλει να είναι όμορφο όχι μόνο το παρόν αλλά και το παρελθόν του, και θα κάνει όσες διαγραφές χρειαστούν για να το πετύχει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός δύσκολα ξεχνάει παλιές αγάπες. Ως γνωστόν, κανένας και τίποτα δεν βγαίνει από τη ζωή του, χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος τη συναίνεση. Αν μάλιστα ο χωρισμός υπήρξε επεισοδιακός ή με κάποιο τρόπο πλήγωσε τα συναισθήματα του Σκορπιού, δεν θα ξεχαστεί παρά μόνο αν η προσβολή ξεπλυθεί με… αίμα, δάκρυα ή… άλλες προσβολές. Ο εγωισμός είναι το καλύτερο συντηρητικό για τα πάθη του, ακόμα κι αν αυτά καταλήγουν να γίνονται φθοροποιά. Αλλά αυτό το ζώδιο έτσι κι αλλιώς αναγεννιέται συναισθηματικά σαν τον μυθικό φοίνικα, έστω κι αν έχει πληγωθεί βαριά. Οπότε αντέχει μια χαρά με τις αναμνήσεις, ακόμα και τις δυσάρεστες. Άλλωστε, του δίνουν και κίνητρα για να καταστρώνει τα αγαπημένα του πλάνα εκδίκησης. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης έχει πολύ βραχύβιο μνημονικό στις ερωτικές απογοητεύσεις, άσε που μπορεί να μην τις θεωρεί καν απογοητεύσεις. Γνωρίστηκαν, δεν τράβαγε η σχέση, χώρισαν. Απλά πράγματα και γιατί να τα περιπλέκουμε; Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Θα αντιμετωπίσει το πρώην ταίρι του σαν να μην τρέχει τίποτα και, αν θυμάται κάτι από τη συνύπαρξή τους, θα είναι κάποια χαρούμενα σκόρπια ενσταντανέ. Που δεν θα περιλαμβάνουν κανένα σκηνικό με υπόνοια δέσμευσης και όποιος προσπαθήσει να του υπενθυμίσει κάτι τέτοιο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα άδειο βλέμμα που θα θυμίζει παππού με Αλτσχάιμερ. Είπα εγώ πως θα είμαστε για πάντα μαζί; Δεν είμαστε καλά… Εν ολίγοις, καραμπινάτη περίπτωση επιλεκτικής μνήμης!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως αδιάφορος για ένα χωρισμό, θα αποτινάξει την ανάμνηση της σχέσης, όπως θα έδιωχνε μια μύγα που τόλμησε να καθίσει στο καλοσιδερωμένο πουκάμισό του. Αν πάλι τον καίει το ζήτημα, θα το λογοκρίνει από το μνημονικό του σαν σταλινικό ρετούς σε φωτογραφίες παλιών πολιτικών αντιπάλων. Δηλαδή θα το εξαφανίσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ. Κι αν το φέρει η κουβέντα, δεν πρόκειται να πει στο πρώην ταίρι του νοσταλγικά: «Πάντως δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα ζήσαμε μαζί». Εκτός αν το θέτει με την… κακή έννοια και συνεχίσει απαριθμώντας του τις δυστυχίες που του έφερε στη ζωή του. Όχι για να κλαφτεί, αλλά για να βγει από πάνω, κάτι που πολύ απολαμβάνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ξέρεις το μεγαλόστομο που λένε μερικοί πάνω σε ένα χωρισμό, ότι «πρόσεξε καλά, γιατί αν κλείσεις πίσω σου αυτή την πόρτα, δεν θα την ξαναβρείς ποτέ ανοιχτή» ; Ο Υδροχόος αποκλείεται να το πει, άλλωστε καμιά σχέση το ζώδιο με τέτοιες τελεσιγραφικές δηλώσεις. Απλώς αλλάζει κλειδαριά στην πόρτα. Και ζει αυτός καλά και, αν οι άλλοι δεν ζουν καλύτερα, ας πρόσεχαν. Η έξοδος από τη ζωή του είναι one way και δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι. Ή τουλάχιστον δεν το δηλώνει. Ως εκ τούτου, δεν θα μάθεις ποτέ αν έμεινες αξέχαστος σε έναν Υδροχόο. Το πιο πιθανό είναι να… μην έμεινες, αλλά μπορείς να ελπίζεις, αν πια έχει τόσο μεγάλη σημασία για σένα.

ΙΧΘΕΙΣ

«Θα σε θυμάμαι πάντα», θα πει με φωνή ραγισμένη και μάτια δακρυσμένα ο Ιχθύς. Όποιος και να οδήγησε στον χωρισμό, ο ίδιος ή το ταίρι του, μια θέση στην καρδιά του γι’ αυτό τον νεκρό πια έρωτα θα υπάρχει πάντα. Υποτίθεται. Γιατί αν βέβαια ίσχυε αυτό, η ψαρίσια καρδιά θα έμοιαζε με το Α΄ Νεκροταφείο, που δεν μοιάζει. Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί μόλις ξαναερωτευθεί, ο Ιχθύς ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του, και ας παν στην ευχή τα παλιά. Μεγάλη απογοήτευση για όποιον νόμισε ότι σημάδεψε διά παντός την ύπαρξη ενός Ιχθύ, αλλά ας του γίνει μάθημα να μην είναι τόσο ματαιόδοξος, διότι ουδείς αναντικατάστατος σε αυτήν τη ζωή (και πιθανώς και στις επόμενες).

 

via