Γυναίκα

Φτιάξτο Μόνη σου

Βιβλίο ως διακοσμητικό

Όλες τυχαίνει να έχουμε στο σπίτι μας βιβλία, που δεν χρειαζόμαστε πια. Και αντί να γίνουν προσάναμμα για το τζάκι μας, τί θα λέγατε να δούμε 5 έξυπνους τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε; Θα γίνουν το ωραιότερο διακοσμητικό του σπιτιού μας και σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα.

  • Τι πιο ωραίο από ένα βιβλίο που φαίνεται χρησιμοποιημένο και κιτρινισμένο; Δείχνουν μια vintage διάθεση και ένα ρετρό στυλ. Για να κάνετε τις σελίδες ενός βιβλίου κιτρινισμένες, δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο, από το να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Για μεμονωμένες σελίδες η διαδικασία είναι πολύ απλή. Φτιάχνουμε μαύρο τσάι σε ρόφημα. Βάζουμε τις σελίδες σε ένα ταψάκι και τις περιχύνουμε με το τσάι, ώστε να τις καλύπτει. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Έπειτα, αδειάζουμε το τσάι από το ταψί και τοποθετούμε τις σελίδες στον ήλιο, μέχρι να στεγνώσουν, για να αποκτήσουν έξτρα χρώμα. Ο εναλλακτικός τρόπος είναι να βάλουμε τις σελίδες σε ταψί στο φούρνο, ο οποίος είναι προθερμασμένος σε χαμηλή θερμοκρασία, για 3 λεπτά. Όταν παρατηρήσουμε ότι οι άκρες αρχίζουν και γυρίζουν, τότε τις αφαιρούμε.
  • Μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε μια ταπετσαρία για τους τοίχους μας, χρησιμοποιώντας τις σελίδες του βιβλίου ή και ολόκληρα βιβλία, σε περιορισμένο χώρο. Πρώτα απ’ όλα, παίρνουμε τα μέτρα του τοίχου μας και τις διαστάσεις των σελίδων, για να έχουμε ένα πλάνο πως θα τοποθετηθούν. Είτε κόβουμε τις σελίδες από τα βιβλία και τις κολλάμε στον τοίχο με ειδική κόλλα, την οποία απλώνουμε με βούρτσα, είτε κολλάμε τα ίδια τα βιβλία στον τοίχο, με το εξώφυλλο κολλημένο στον τοίχο. Αν χρησιμοποιήσουμε βιβλία, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι σελίδες εσωτερικά πρέπει να είναι κολλημένες μεταξύ τους. Ξεκινάμε να κολλάμε από πάνω προς τα κάτω. Στα σημεία όπου έχουμε εμπόδια, όπως πρίζες και διακόπτες, κόβουμε περιμετρικά το χαρτί με νυστέρι, για τέλεια εφαρμογή. Στο τέλος, μπορούμε να περάσουμε από πάνω μια ειδική κόλλα, που θα προστατέψει την ταπετσαρία μας και θα την «πλαστικοποιήσει».

          

  • Είχατε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ένα βιβλίο κορνίζα; Και, όμως, είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή. Στο εξώφυλλο του βιβλίου, ανοίγουμε τρύπες με ένα κοφτάκι, προσαρμοσμένες στο μέγεθος της εκάστοτε φωτογραφίας. Αφού ανοίξουμε την τρύπα, λειαίνουμε τις άκρες για να φύγουν τα ξέφτια και τοποθετούμε την φωτογραφία, κολλημένη στην πρώτη σελίδα. Κλείνουμε το εξώφυλλο και η κορνίζα μας είναι έτοιμη!
  • Τι θα λέγατε για μια κρυψώνα μέσα στο βιβλίο; Ναι, σαν αυτές που βλέπουμε στα έργα μυστηρίου. Είναι πολύ εύκολη η κατασκευή του και σίγουρα δεν θα κινήσει υποψίες ένα βιβλίο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε το βιβλίο μας και στην μέση περίπου να κόψουμε κάποιες σελίδες, φτιάχνοντας ένα βαθούλωμα. Προσέχουμε γύρω γύρω από τις σελίδες να υπάρχει κενό, για να μην φανερωθεί η κρυψώνα μας. Κολλάμε εσωτερικά τις κόλλες για να είναι πιο σταθερό το βιβλίο. Τοποθετούμε μέσα τα αντικείμενα που θέλουμε να κρύψουμε και το κλείνουμε. Τώρα κανείς δεν θα βρει τα αγαπημένα μας αντικείμενα.
  • Τα ράφια- βιβλία είναι η τελευταία λέξη της μόδας και πολύ εύκολα στο να τα φτιάξουμε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 2 πλακέ μεταλλικές βάσεις ραφιού. Τις εφαρμόζουμε στον τοίχο  και αντί για το ράφι, τοποθετούμε το βιβλίο, που επιθυμούμε, εφαρμόζοντας τις μεταλλικές άκρες μέσα στο βιβλίο. Κολλάμε καλά τις σελίδες του βιβλίου μεταξύ τους, ώστε να είναι σταθερό. Μόλις δούμε πως σταθεροποιείται και είναι πλέον έτοιμο, το διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

          

ESPA BANNER