Γυναίκα

Ομορφιά

Πώς να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ (contour)

Πώς να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ (contour)

Κι όλα αυτά με μια σκουρόχρωμη πούδρα ή bronzer και ένα ανοιχτόχρωμο highlight. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για highlight το consealer σου.

Τα 5 βήματα της μεταμορφώσεως:

1. Ξεκίνα κανονικά με το foundation, όπως κάνεις πάντα. Καλύτερα να το απλώνεις με ειδικό πινέλο ή βρεγμένο σφουγγαράκι για να μην αφήσει γραμμές.

2. Πάρε το bronzer και το highlight και ξεκίνα το contouring όπως η παρακάτω φωτογραφία. Κάτι extra που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις highlight και γύρω από τα ρουθούνια γιατί εκεί το δέρμα είναι πιο κόκκινο και δεν το θέλουμε αυτό.

3. Κάνε blend, δηλαδή ανακάτεψέ τα πολύ προσεχτικά με ένα πινέλο που είναι για αυτή ακριβώς τη δουλειά.

4. Βάλε και λίγο ρουζ άμα θες.

5. Σταθεροποίησε τα άπαντα όλα με μια "setting" πούδρα. Πινελάτη και αυτή, για ελαφρύ αποτέλεσμα.

Τώρα μπορείς να συνεχίσεις το μακιγιάζ σου κανονικά, βάφοντας μάτια και χείλη.

Για διευκόλυνση, μπορείς να δεις και το παρακάτω βίντεο:

Εδώ το κορίτσι χρησιμοποιεί δύο consealer για να κάνει το contour του, ένα ανοιχτόχρωμο και ένα σκούρο, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για το σκούρο consealer, ένα σκούρο foundation. Επίσης, αν δεν θες, δεν χρειάζεται να βάλεις τη ποσότητα που έβαλε αυτή, και να χρησιμοποιήσεις πιο λίγο highlighter (δηλαδή μόνο στα σημεία που έχει η πιο πάνω φωτογραφία και όχι σε όλο το πρόσωπο) και ένα bronzer το οποίο όμως να είναι ματ και να μη γυαλίζει καθόλου.

donotbuyjustcry.blogspot.gr