Γυναίκα

Ομορφιά

Ντεμακιγιάζ για όλες τις επιδερμίδες

Όλες πρέπει να θυμόμαστε πως μετά από ένα ωραίο μακιγιάζ, αυτό που πρέπει να ακολουθεί είναι ένα βαθύ ντεμακιγιάζ. Με το μακιγιάζ κλείνουν οι πόροι του δέρματός μας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας, για να «αναπνεύσει» το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο, αποτρέπουμε και την δημιουργία κυστών. Και αφού μπούμε στην διαδικασία να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, σωστό είναι να επικεντρωνόμαστε στα σημεία κοντά στις ρίζες των μαλλιών. Εκεί συγκεντρώνονται, όχι μόνο τα καλλυντικά του προσώπου αλλά και των μαλλιών.

Κανονικά και μεικτά δέρματα

Υλικά

·                  2 κ. γ. γάλα ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

·                  5 στ. λάδι

 

Ξηρά δέρματα

Υλικά

·                  2 κ.γ. γάλα ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

·                  2 κ.γ. αφέψημα χαμομήλι ή φασκόμηλο

·                  1 κ.γ. λάδι

 

Λιπαρά δέρματα

Υλικά

·                  2 κ.γ. γάλα ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

·                  5 στ. φρέσκο χυμό λεμονιού

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ

Ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά. Ρίξτε λίγο από το σκεύασμα που φτιάξατε σε βαμβάκι και αρχίστε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας. Συνεχίστε την διαδικασία, κάθε φορά με καθαρό βαμβάκι, μέχρι να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας. Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού. Κατόπιν, ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με άφθονο νερό και βάλτε μια ενυδατική κρέμα.

Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για περίπου μια βδομάδα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ..

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κρέμες και στην περιοχή των ματιών ΕΚΤΟΣ από την κρέμα για λιπαρά πρόσωπα, αφού περιέχει λεμόνι.

ESPA BANNER