Γυναίκα

Ομορφιά

Κάηκες από τον ήλιο; Αντιμετώπισε το

Ο καιρός επιτέλους σταθεροποιήθηκε σε μόνιμο καλοκαίρι και εμείς τρέχουμε να κερδίσουμε χρόνο από τις ηλιόλουστες μέρες που χάσαμε και δεν αποκτήσαμε το σοκολατένιο χρώμα που είναι σήμα κατατεθέν για το καλοκαίρι.

Πάνω λοιπόν στον ενθουσιασμό σου ξεχάστηκες με τις ώρες με αποτέλεσμα το σοκολατένιο δέρμα να θυμίζει κάτι σε ... θαλασσινό (βλέπε αστακό).

Μην ανησυχείς όλες τα έχουμε πάθει και ... θα τα ξαναπάθουμε για αυτό πρέπει να μάθουμε τη συνταγή της "μεταμόρφωσης".

Πιές νερό. Αν πέρασες τη μέρα σου στη θάλασσα με τον καυτό ήλιο πάνω σου θα το μαρτυρήσει το σώμα σου ότι νερό δεν θυμήθηκες να παραγγείλεις. Το έγκαυμα εκτός των άλλων είναι αφυδάτωση του δέρματος για αυτό λοιπόν αντιστάθμισε το με την κατανάλωση 6 - 8 ποτηριών νερού.

Κάνε κομπρέσες. Βρέξε ένα πανί με νερό ή γάλα ή τσάι λειτουργούν και τα τρία καταπαραϋντικά  ενώ οι στιγμές χαλάρωσης που θα δώσουν θα είναι ανεκτίμητες.

Κάνε ντουζ. Η πιο άμεση λύση είναι να βρέξεις το κορμί σου με δροσερό νερό. Πρόσεξε δε χρειάζεται να είναι παγωμένο αρκεί να είναι δροσερό. Στην περίπτωση που το παράκανες με τον ήλιο και έχεις σημάδια με φουσκάλες τότε καλύτερα γέμισε την μπανιέρα και χαλάρωσε εκεί. Αργότερα σκουπίσου ταμποναριστά για να αποφύγεις επιπλέον ερεθισμούς.

Χρησιμοποίησε Αλόη Βέρα. Παλαιότερα η Αλόη ήταν γνωστή ως "το φυτό των εγκαυμάτων" επομένως εμπιστεύσου την και άπλωσε τη στα πονεμένα σημεία του κορμιού σου.