Γυναίκα

Ομορφιά

Αβοκάντο εξωτικό και ... θαυματουργό

Η Μητέρα Φύση μας χαρίζει απλόχερα τροφές -και όχι μόνο- που έχουν μοναδικές ιδιότητες τόσο στην υγεία όσο και στην εμφάνιση μας. Ο λόγος αυτή τη φορά για το αβοκάντο, ένα φρούτο που ανακαλύφθηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικό, γνωστό και ως βουτυρόδεντρο και στη συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλες περιοχές. Σήμερα καλλιεργείται εμπορικά στις HΠA, στα τροπικά νησιά της Kαραϊβικής, στην Aυστραλία, τη νότια Aφρική, το Iσραήλ, την Aίγυπτο, αλλά και στη νότια Iσπανία, τη Γαλλία και την Kρήτη. 

Οι ιδιότητες του είναι αναρίθμητες καθώς στο εσωτερικό του κρύβει λιπαρά οξέα, σχεδόν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β (υπεύθυνες για την υγεία του δέρματος), βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτική), μαγνήσιο, γλουταθιόνη (μία φυτοχημική ουσία η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες), ψευδάργυρο, σίδηρο, Β-καροτένιο (αντιγηραντικό) και κάλλιο (συντελεί στην δημιουργία νέων δερματικών κυττάρων). Τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο στην κατανάλωση του ως τροφή, το οποίο εκτός των άλλων βοηθάει στη ρύθμιση του βάρους, αλλά περιέχεται και ως συστατικό σε αρκετές μάσκες ομορφιάς (για ξηρό δέρμα).

Το έλαιο αβοκάντου προέρχεται από το αβοκάντο, το οποίο, όπως και το ελαιόλαδο, είναι ένα από τα λίγα βρώσιμα έλαια που δεν προέρχονται από σπόρους, αλλά από το σαρκώδη καρπό τους. Το λάδι αβοκάντου μπορεί να περιλαμβάνεται στα συστατικά μίας μάσκας ομορφιάς ή να χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου το λάδι, το οποίο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δερμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης, στο πρόσωπο, μαλλιά, σώμα, λαιμό.

Τα πλεονεκτήματα που έχει το έλαιο αβοκάντου στο δέρμα:

  1. Περιποιείται τις πανάδες και τους βαθύτερους πόρους λόγω της καλύτερης απορρόφησης από τη βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος.

  2. Διαθέτει φυσικό δείκτη προστασίας και αποτελεί την βάση για ένα φυσικό αντηλιακό.

  3. Έχει την ιδιότητα να επαναφέρει το δέρμα στη φυσική κατάσταση δηλαδή, από λιπαρό ή ξηρό σε κανονικό.

  4. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και περισσότερο στα ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα.

  5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σαν συστατικό σε υποαλλεργικά προϊόντα αφού δεν είναι φαγεσωρογόνο (δηλαδή δε φράζει τους πόρους).

  6. Λειτουργεί ως ευεργετικό για τις ρυτίδες και συνίσταται η χρήση του γύρω από τα μάτια και το στόμα.

  7. Αυξάνει αρκετά την ποσότητα κολλαγόνου στο δέρμα, σύμφωνα με έρευνα.

  8. Αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνει την ελαστικότητα του, ενυδατώνει βαθιά, απομακρύνει την ξηροδερμία, μειώνει τα σημάδια γήρανσης, καταπολεμά τις ραγάδες και τις γεροντικές κηλίδες.

Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού η χρήση του ελαίου προλαμβάνει τις ραγάδες της εγκυμοσύνης.

ESPA BANNER