Γυναίκα

Ειδήσεις

Κάποιες γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ! Γιατί όμως;

Δεν είναι πιο όμορφες ούτε εφαρμόζουν πρωτότυπες στρατηγικές για να προσελκύσουν τους άνδρες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν καταρρίπτουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το σεξ και το στρες, καθώς κατέληξαν σε μια εξαιρετικά παράδοξη διαπίστωση.

Δηλώνουν πως οι γυναίκες που εκδηλώνουν ήπια ή και σοβαρά συμπτώματα στρες κάνουν συχνότερα σεξ από τις πιο ξέγνοιαστες γυναίκες!

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα που είχαν υποδείξει πως το στρες μπορεί να καταστρέψει τη λίμπιντο ή την ερωτική μας ζωή.

Η διαχρονική μελέτη αφορούσε σε 952 γυναίκες ηλικίας 18 έως 20 ετών. Περίπου το 23% εξ αυτών παρουσίαζε σημάδια ήπιου έως σοβαρού στρες. Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της ψυχικής τους υγείας αλλά και της σεξουαλικής τους ζωής για 2,5 χρόνια.

Προς έκπληξη όλων, τα στατιστικά αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες που αντιμετώπιζαν περισσότερο στρες ήταν και αυτές που έκαναν περισσότερο σεξ! Συγκεκριμένα, οι στρεσαρισμένες γυναίκες είχαν κατά 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ οποιαδήποτε εβδομάδα του μήνα σε σύγκριση με τις πιο χαλαρές γυναίκες, αναφέρει το onmed.gr

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ στρες και λίμπιντο, όμως αναφέρουν πως δεν είναι απίθανο το στρες να είναι αποτέλεσμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς σε αυτές τις γυναίκες.

 

ESPA BANNER