Απόψεις

Τι το θέλουν το πρωτάθλημα αφού δεν μπορούν να κάνουν ένα ντέρμπι;

επεισόδια

Η κορύφωση στα ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, είναι οι συγκινήσεις που προσφέρουν τα ντέρμπι. Το Σάββατο είχαμε το σούπερ ντέρμπι στην Ισπανία Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (τελείωσε 0-4) ενώπιον 100.000 θεατών και δε σημειώθηκε το παραμικρό.

Τα εκατομμύρια φιλάθλων που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση (μαζί με όσους γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο), απόλαυσαν ένα σπουδαίο παιχνίδι και στο τέλος, οι παίκτες των δύο ομάδων αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο αγκαλιασμένοι.

Το Σάββατο είχαμε επίσης  στην Αγγλία το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, στο οποίο νίκησαν οι φιλοξενούμενοι 1-4. Και σ' αυτό το παιχνίδι, μετά την ένταση του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές έφυγαν από το γήπεδο αγκαλιασμένοι.

Την ίδια μέρα έγιναν δεκάδες άλλοι σπουδαίοι αγώνες ντέρμπι, τους οποίους παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι στα γήπεδα (και εκατομμύρια από την τηλεόραση) και πουθενά, δεν άνοιξε μύτη!

Στη χώρα μας, στο δικό μας ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, δύο-τρεις είναι οι αγώνες ντέρμπι, που ανυπομονούν να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι, με κορυφαία τα παιχνίδια των «αιωνίων αντιπάλων» Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού (και αντίστροφα).

Κι όμως. Την ομαλή διεξαγωγή ενός τέτοιου κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα, οι αρμόδιοι είναι ανίκανοι να την πραγματοποιήσουν!!!

​Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής του πρωταθλήματος (super league τρομάρα τους), είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. 

Μόνον στα «στησίματα» αγώνων και την «κονόμα» είναι τσακάλια. Και για να μή βιαστούν κάποιοι να μας ρίξουν λάσπη γι' αυτά που γράφουμε, ας αναλογιστούν πόσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες φυλακίστηκαν για «στημένα» παιχνίδια και πόσες δίκες εκκρεμούν για τα συμβαίνοντα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας μας.

Ακόμη και πρόεδροι ομάδων φέρονται να εμπλέκονται.

Με αφορμή τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, εμείς θέλουμε να επισημάνουμε από την πλευρά μας, το εξής: Αφού οι αρμόδιοι δεν είναι σε θέση να οργανώσουν ομαλά ένα ντέρμπι, τι το θέλουν το πρωτάθλημα;

Βασίλης Σκουταράς 
 

ESPA BANNER