Απόψεις

Απόψεις

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Να ένα… «καλό» ερώτημα. Είναι καλό όμως ;

Κατά την άποψή μου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο ποιος ρωτάει.

Αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει (κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον έτσι όπως τα έκαναν οι νυν κυβερνώντες) είναι ο απλός πολίτης, που ένιωσε στο πετσί του  την τελευταία 5ετία την φτωχοποίηση, την ανεργία, την φοροκαταιγίδα και που γέμισε η ψυχή του με λύπη για το σήμερα και αγωνία για το αύριο, ναι είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

 Αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο απολυμένος άδικα, όχι γιατί λόγω προσόντων ή απόδοσης άξιζε να απολυθεί, αλλά έχασε τη δουλειά του επειδή έπρεπε κατά Μητσοτάκη τζούνιορ να τηρηθεί η ….ποσόστοση ( !) σε συνδυασμό με το ότι προφανώς δεν είναι….. «δικό μας παιδί», ναι είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

Αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο γονιός που βλέπει το παιδί ή τα παιδιά του άνεργο (α) να μη μπορoύν να σπουδάσουν εξαιτίας της φτωχοποίησης της οικογενείας του, ή που το παιδί του ή τα παιδιά του να ξενιτεύονται αφού στην Ελλάδα δεν έχουν πια στο ήλιο μοίρα, ναι είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

 Αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο απλός υπάλληλος ( δημόσιος ή ιδιωτικός δεν έχει πια καμιά σημασία) ο οποίος ζει καθημερινά στην αγωνία αν θα έχει δουλειά και αύριο  ή θα γίνει ο επόμενος στόχος του επόμενου μνημονίου (όπως τέλος πάντων το βαπτίσουν για να είναι ευκολότερα πόσιμο) ναι είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

Αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο επιχειρηματίας που βλέπει την επιχείρησή του (μικρή, μεγάλη ή και μεγαλύτερη) να βρίσκεται στα πρόθυρα τουλάχιστον του άρθρου 99 αν όχι της πτώχευσης αφού έχει την ατυχία να τον πιέζουν (όλοι γνωρίζουμε πως) η Δ.Ο.Υ., οι Τράπεζες, το Ι.Κ.Α. ο ΟΑΕΕ  και…..οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

Τέλος, έστω και αν διαφωνούν πολλοί, αν  αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο απλός βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος, ακόμα και από τους ανήκοντες στην κυβερνητική πλειοψηφία οι οποίοι ποτέ δεν είχαν θέση σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ο οποίος έκων – άκων ψηφίζει για να μη εξαφανιστεί από την ενεργό πολιτική σε περίπτωση εναντίωσής του από την κομματική γραμμή είναι καλό το ερώτημα και αυτός που ρωτάει όντας έντιμος και ειλικρινής δικαιούται απάντησης.

Τώρα αν αυτός που ρωτάει, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει, είναι ο εξυπνάκιας υπουργός, υφυπουργός , κυβερνητικό γενικά στέλεχος (ας μη πάει το μυαλό μας μόνο στην κ. Βούλτεψη, στον κ. Γεωργιάδη, στην κ. Μισέλ, στον κ. Ντινόπουλο ή στον κ. Γιακουμάτο όλοι μα όλοι το ίδιο είναι !!) ή  ο δήθεν εκπροσωπών (τρομάρα του) την κοινή γνώμη δημοσιογράφος (ας μη πάει το μυαλό μας μόνο στους Πρετεντέρη, Οικονομέα, Οικονόμου, Ρογκάκο κ.λ.π. πιστέψτε με είναι πολλοι περισσότεροι) που λειτουργεί συνειδητά σαν αβανταδόρος της μνημονιακής κυβέρνησης, τότε το ερώτημα είναι πρώτιστα κακόβουλο γιατί εν προκειμένω δεν έχει έντιμη πρόθεση, δεν  αποζητά την όποια εποικοδομητική απάντηση, δεν ενδιαφέρεται για όλους τους προαναφερθέντες Έλληνες και για τους λόγους αυτούς ο εκάστοτε συνομιλητής του εκ του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος θα πρέπει να του απαντά με την ιστορική φράση του μακαρίτη Μένιου Κουτσόγιωργα :

 ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ !!

 Αν θέλει μάλιστα μπορεί να συμπληρώνει: Εσείς δεν δικαιούστε να υποβάλετε τέτοιο ερώτημα. Έχετε κάνει τόση ζημιά στην Ελλάδα, καταστρέψατε σε τέτοιο βαθμό τις Ελληνικές οικογένειες, και το μόνο ερώτημα που  πρέπει να κάνετε είναι από πού θα φύγετε…….!!