Απόψεις

Απόψεις

Η κα Ξουλίδου, η καταγγελία της, η τηλεόραση και η δημοσιότητα.

Είχαμε δεν είχαμε, την μάθαμε την κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου, την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. , που μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, κατήγγειλε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τη δωροδοκήσουν με ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ, για να ψηφίσει θετικά στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να πιστέψω πως μία τέτοια σοβαρή καταγγελία έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή κι όχι κατευθείαν στον εισαγγελέα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια σημαντικά γεγονότα -τα οποία μάλιστα επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Καμένος-  και να μην αναφέρονται στους αρμόδιους εισαγγελείς, αλλά στην τηλεόραση;  Ή, μήπως, αυτό καθ’ αυτό το γεγονός της καταγγελίας, αποτελεί αντιπερισπασμό για άλλα γεγονότα, που πρόκειται να βγουν στο προσκήνιο;

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, τι ακριβώς συμβαίνει. Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση και κάλεσε τους εμπλεκόμενους σε απολογία θα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η κα Ξουλίδου, με τον τρόπο αυτό απέσπασε τα φώτα της δημοσιότητας των τελευταίων ημερών. Όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα και, όπως αναφέραμε στην αρχή, όλοι μάθαμε ότι υπάρχει βουλευτής με το όνομα Σταυρούλα Ξουλίδου.

Τέλος να επισημάνουμε, ως προς το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι από την ημέρα που η κυβέρνηση χωρίς να διαθέτει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου, ανακοίνωσε δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ότι «θα βρεθούν οι 180 βουλευτές» , άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για χρηματισμό βουλευτών με σκοπό να ψηφίσουν και ότι πολλοί από τους σημερινούς ανεξάρτητους  βουλευτές δεν πρόκειται να επανεκλεγούν γι αυτό θα ψηφίσουν θετικά. Και με τον τρόπο αυτό θα κερδίσουν τους μισθούς 15 μηνών (ως τις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2016) και πιθανόν κι ένα «δωράκι».

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε έκταση σ’ αυτές τις φήμες και στελέχη του δήλωσαν ότι υπάρχει "κουμπαράς" 20 εκατομμυρίων ευρώ για χρηματισμό βουλευτών.

Αν σκεφτούμε ότι και το 1966 συνέβησαν παρόμοια γεγονότα με το σχηματισμό της κυβέρνησης των αποστατών, τότε, όλα είναι πιθανά να συμβούν (και να επαναληφθεί η ιστορία).

Άλλο είναι όμως οι φήμες κι άλλο η καταγγελία από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου (η κα Ξουλίδου) ότι κάποιοι άγνωστοι της πρότειναν να πάρει ένα ποσόν για να ψηφίσει υπέρ του Προέδρου.

Ελπίζουμε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση να ρίξει άπλετο φως για να μην λέει και κάνει ο καθένας ό,τι του έρθει στο μυαλό του. Κι αν πράγματι, επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο γεγονός, οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης αν αποδειχθεί η καταγγελία γέννημα της φαντασίας της, η κα Ξουλίδου ν’ αναλάβει τις συνέπειες της πράξης της.

 

Β.Σ.

ESPA BANNER