Απόψεις

Απόψεις

Ήρθε η ώρα να πάνε σπίτι τους όσοι απέτυχαν

Οι επικείμενες εθνικές εκλογές είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι Έλληνες ψηφοφόροι να στείλουν στα σπίτια τους, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Γ. Παπανδρέου κι όλους όσους τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα.

Όλοι αυτοί, μαζί με τους συνεργάτες τους, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας και τη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Όλοι αυτοί,  φταίνε για τα μνημόνια, το ΔΝΤ, την τρόικα και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Όλοι αυτοί, φταίνε για τις χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων , που οδηγήθηκαν σ’ αυτή τους την πράξη λόγω αδυναμίας ν’ ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα, που δημιούργησε η κρίση. Όλοι αυτοί, φταίνε για την ανεργία που συνεχώς αυξάνεται.

Για την φτώχεια που σαρώνει κάθε μέρα και περισσότερα νοικοκυριά. Για τις οικογένειες που πεινάνε. Για τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα. Για τις απίστευτες ουρές στα κοινωνικά συσσίτια. Για τα –πάλαι ποτέ- περήφανα γηρατειά που η πενιχρή τους σύνταξη δεν τους επιτρέπει ν’ αγοράσουν τα απαραίτητα φάρμακα.  Για τα χιλιάδες καταστήματα που κλείνουν καθημερινά λόγω αναδουλειάς. Για την αδυναμία των επιχειρήσεων να βγάλουν , έστω, τα λειτουργικά τους έξοδα. Για την στάση των τραπεζών που δεν χορηγούν πλέον δάνεια. Για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των πολιτών, που πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, του συστήματος υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών παροχών. Αυτοί φταίνε, για την κατάρρευση της χώρας και τη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Τώρα, ενώπιον της κάλπης, είναι η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Οι ψηφοφόροι να επιλέξουν νέα πρόσωπα (και σε ηλικία) και να δώσουν με τον τρόπο αυτό , μία νέα ώθηση για νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας. Τα διλήμματα εκφοβισμού και η δημαγωγία να μην επηρεάσουν κανέναν. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με νόμισμα το ευρώ, κι έτσι θα μείνει, όποιος κι αν εκλεγεί. Αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί, αυτούς που δεν συμφέρει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως τη Γερμανία (η ζημιά στο ευρώ θα είναι τεράστια, μεγαλύτερη και από το χρέος της χώρας μας).

Οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών. Όταν βρεθείτε μπροστά στην κάλπη, βάλτε το χέρι στην καρδιά και επιλέξτε το κόμμα που πιστεύετε ότι θα λύσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Και μετά, επιλέξτε νέα πρόσωπα - υποψηφίους, για να στείλετε με τον τρόπο αυτό στα σπίτια τους, όσους με την μέχρι τώρα πολιτική τους απέτυχαν στην διακυβέρνηση της χώρας. Το χρωστάμε σε μας, στα παιδιά μας και στην Ελλάδα.

 

Βασίλης Σκουταράς