Απόψεις

Άρθρα

Ως πότε θα μας "σώζουν";

Εμείς τους βαρεθήκαμε ! Αυτοί μάλλον όχι. Άλλωστε, μήπως έχουν μάθει στη ζωή τους να κάνουν και τίποτα άλλο;

Αναφερόμαστε στους πολιτικούς «αστέρες» της πατρίδας μας , οι οποίοι έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και δεν λένε να ξεκολλήσουν με τίποτα από πάνω μας. Χρησιμοποιώντας διάφορα τερτίπια και μεθόδους, πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο τρόπο, πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστούν και να βρίσκονται για δεκαετίας, τώρα, στην επικαιρότητα, με σκοπό να μας σώσουν! Τι κι αν εμείς διαμαρτυρόμαστε; Αυτοί το βιολί τους: εσείς δεν γνωρίζετε! Εμείς, «θα σας σώσουμε»!...

Οι πολιτικοί μας αυτοί είναι, όπως λέει ο Λαός, «πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλον». Από πού να ξεκινήσουμε και που να σταματήσουμε... Να αναφερθούμε, πρωτίστως, στους δύο ηγέτες (τρομάρα τους) που μας κυβερνούν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ  (Πρωθυπουργός) : Γεννήθηκε το 1951. Το 1977 (σε ηλικία 26 ετών) εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ. Το 1989 στην Οικουμενική Κυβέρνηση διορίστηκε υπουργός οικονομικών. Το 1990 στην κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίστηκε υπουργός εξωτερικών. Το 1992 (αφού τα ‘κανε μπάχαλο ως υπουργός) αποπέμφθηκε και στη συνέχεια έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη (ως το 2000). ΤΟ 2004 επέστρεψε στο μαντρί (ΝΔ) και εξελέγη ευρωβουλευτής. Το 2007 εξελέγη βουλευτής της ΝΔ στην Μεσσηνία και το 2009 έγινε υπουργός Πολιτισμού. Μετά τις εκλογές του 2009, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κώστα Καραμανλής ξεκίνησε διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, όπου επικράτησε (ο Σαμαράς) και ανέλαβε αρχηγός του κόμματος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012, οπότε ανέλαβε πρωθυπουργός με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (η τελευταία αποχώρησε το 2013).

Σημ: 1) Σήμερα , εν έτη 2014, ο Αντώνης Σαμαράς πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα του τόπου για 38 ολόκληρα χρόνια. Αν ήταν εργαζόμενος σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά , θα έβγαινε στη σύνταξη. Αυτός όμως εκεί. Πολιτικός ολκής, επιμένει να μας σώζει!...

 Σημ: 2) Το 2004 το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ ήταν 45,36%. Το 2007 41,84% και στις πρόσφατες ευρωεκλογές (επί Σαμαρά) το εκλογικό ποσοστό κατρακύλησε στο 22,72%.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  (ή Τούρκογλου – όπως φημολογείται - ότι είναι το πραγματικό του όνομα): Γεννήθηκε το 1957. Από το 1993 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης . Μέχρι σήμερα έχει περάσει σχεδόν απ’ όλα τα υπουργεία, ως υπουργός ή υφυπουργός. Συγκεκριμένα : το 1993 διορίστηκε υφυπουργός προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το 1994 υπουργός Τύπου. Το 1995 υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών. Το 1996 υπουργός δικαιοσύνης. Το 1996 υπουργός πολιτισμού. Το 1999 υπουργός ανάπτυξης. Το 2000 υπουργός πολιτισμού. Το 2009 υπουργός εθνικής άμυνας. ΤΟ 2011 υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το 2013 αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών.

Σημ: 1) Θεωρείται από τους πρωταγωνιστές της οικονομικής καταστροφής της χώρας (μαζί με τους Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά κι όλους τους διατελέσαντες υπουργούς οικονομικών).

      2) Παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με εκλογικό ποσοστό 43,92% (εκλογές 2009) και το πήγε στο 12,28% (εκλογές 2012). Σήμερα το ποσοστό είναι μονοψήφιο!....

            Οι δύο πολιτικοί «αστέρες» που προαναφέραμε, τα δύο τελευταία χρόνια έχουν στα χέρια τους την τύχη της πατρίδας μας. Από τα στοιχεία που παραθέσαμε διαπιστώνεται ξεκάθαρα ότι και οι δύο έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά τα κόμματα στα οποία ηγούνται. Παρέλαβαν δύο συστημικά κόμματα εξουσίας που και τα δυο μαζί το 2009 συγκέντρωναν ποσοστό 77% και , μ’ αυτούς τους αρχηγούς το 2014 συγκέντρωσαν στις ευρωεκλογές ποσοστό 31%. Τόσο άξιοι είναι και οι δύο. Ό, τι πιάνουν τα χέρια τους το εξαφανίζουν. Αυτοί δεν είναι πολιτικοί. Είναι ταχυδακτυλουργοί. Κι όμως, αυτοί , στηριζόμενοι στα ξένα αφεντικά απ’ τα οποία εξαρτώνται, συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Το γεγονός ότι σήμερα περίπου 3.000.000  Έλληνες χρωστάνε τους δυσβάσταχτους φόρους που μας έχουν επιβάλλει κι άλλοι τόσοι αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, μάλλον δεν τους αγγίζει. Κι όχι μόνον αυτό. Αυτοί συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους με στόχο να ξεπουλήσουν (;) τη χώρα.

Να τους χαιρόμαστε και να τους ξαναψηφίσουμε

 

Βασίλης  Σκουταράς

ESPA BANNER