Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ: Και με τη βούλα τεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Βλαστός

seropian-blastos.jpg

Ενας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του ΟΦΗ, είναι ο εκλεκτός της νέας διοίκησης του ΟΦΗ για το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Γιώργος Βλαστός, αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε και θα είναι το «μάτι» της διοίκησης του ΟΦΗ και ο συνδετικός της κρίκος, με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η συμφωνία επικυρώθηκε και επίσημα, με τον Γιώργο Βλαστό να ξεκινάει ήδη τη δουλειά με τον προπονητή του ΟΦΗ Μουράτ Σεροπιάν, με τον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι συνδέεται με στενή φιλία, καθώς οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στον ΑΟΑΝ το 1995. Ηδη προπονητής και τεχνικός διευθυντής ξεκίνησαν την συνεργασία τους για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας.
 

Βλαστός: «Τιμή μου να βοηθήσω τον ΟΦΗ»
 

Ο Γιώργος Βλαστός για την ανάληψη του πόστου του τεχνικού διευθυντή και την συνεργασία με τον Μουράτ Σεροπιάν ανέφερε πως  «στη θέση αυτή που ανέλαβα δεν έχει σημασία τόσο το πρόσωπο, όσο η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει. Όλα ξεκινούν από το μηδέν για την ομάδα μας. Είναι τιμή για μένα που κλήθηκα να βοηθήσω τον ΟΦΗ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Είναι τιμή για μένα που η διοίκηση εμπιστεύεται το πρόσωπο μου, για να παρέχω την βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, αλλά να δουλέψουμε.
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με ένα καλό φίλο όπως είναι ο Μουράτ Σεροπιάν».

 

Σεροπιάν: «Αμοιβαία εμπιστοσύνη» 

Με την σειρά του ο Μουράτ Σεροπιάν για την συνεργασία με τον Γιώργο Βλαστό ανέφερε πως «είναι τιμή για μένα να συνεργαστώ με ένα άνθρωπο που έχει γράψει την ιστορία του ΟΦΗ. Πιστεύω πολύ σε αυτή τη συνεργασία, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά και οι ικανότητες για να πετύχουμε και να πάμε τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει».

 Ο Γιώργος Βλαστός γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 11/07/1964 και στη μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα συνέδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, τη φανέλα του οποίου φόρεσε επί δέκα σεζόν στην Α' Εθνική (1982-1992). Ακολούθως αγωνίστηκε και σε ΕΑΡ (Β' Εθνική) και Άγιο Νικόλαο (Γ' Εθνική). Ως προπονητής έχει εργαστεί στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ (από τις ακαδημίες ως την πρώτη ομάδα ως βοηθός, αλλά και ως τεχνικός διευθυντής), στον Ηρόδοτο (Δ’ Εθνική) στη Θύελλα Πατρών (Γ' Εθνική), στον Παναιγιάλειο (Γ' και Δ' Εθνική  ), στην Επισκοπή (Δ' Εθνική), στον Πανηλειακό (Γ Εθνική) , στην Καλλιθέα (Β Εθνική), στη Νάξο (Δ’ Εθνική), στον Γιούχτα (Γ Εθνική).
 

Σεροπιάν: «Σε καλό δρόμο ο μεταγραφικός σχεδιασμός»
 

Ο ΟΦΗ έχει προχωρήσει σημαντικά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και έχει συμφωνήσει προφορικά με παίκτες, όπως τονίζει  ο Μουράτ Σεροπιάν. Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφερόμενος στην ανανέωση του Μανόλη Μπολάκη, τόνισε ότι ««τον θέλαμε στην ομάδα και χαίρομαι που συνεχίζει. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα παιδιά. Τον Δαμιανάκη, τον Μπολάκη, τον Φαζό, τον Ροβίθη. Από αυτούς εξαρτάται. Η ομάδα τους θέλει».

Ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Περογαμβράκη, στον οποίο επίσης έχει κάνει πρόταση ανανέωσης ο ΟΦΗ, τόνισε πως «θέλουμε να μείνει ο Περογαβράκης. Εχει δείξει την αξία του και θα είναι μια πολύ καλή είδηση για μας να συνεχίσει στην ομάδα». Για την περίπτωση του Βραζιλιάνου Φαμπίνιο, για τον οποίο επίσης ενδιαφέρεται ο ΟΦΗ, ανέφερε πως «ο Φαμπίνιο μας ενδιαφέρει. Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στα πλάνα μας. Αν δεν υπογράψει όμως, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Χρειάζεται λίγη υπομονή. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι σε καλό δρόμο».

Αθλητικά

Μάγκεντ Σάμι: «Θα χάσω το ενδιαφέρον μου για τον Εργοτέλη αν...»

Σαμι Ταουσιάνης

Παρουσία του μεγαλομετόχου του Εργοτέλη, Μάγκεντ Σάμι συζητήθηκε τη Δευτέρα (17/05) στο Διαιτητικό Δικαστήριο η αίτηση επιβολής ποινών του Ηλία Αναστασάκου. Ο βετεράνος επιθετικός διεκδικεί οφειλές από την προηγούμενη ΠΑΕ και συγκεκριμένα από τη θητεία του στους Κιτρινόμαυρους τη σεζόν 2013-14. Οφειλές τις οποίες ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει, αφού όπως είπε: «Επένδυσα στον Εργοτέλη, γιατί δεν είχε χρέη. Θα χάσω το ενδιαφέρον μου αν επιδικαστεί το ποσό που ζητείται...».

Ο νομικός της ΠΑΕ Εργοτέλης, Χάρης Γρηγορίου προσκόμισε ένορκες βεβαιώσεις των συνεκκαθαριστών της προηγούμενης ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωση και τόνισε ότι έχουν πληρώσει τις 140 από τις 480 χιλιάδες ευρώ από προσφυγών. «Από το 2013-14, οπότε ο Αναστασάκος είχε συμβόλαιο δεν έγινε καμία πράξη εκτέλεσης ή αναγγελία στην εκκαθάριση, καμία αγωγή ή μήνυση κατά των Παπουτσάκη, Δασκαλάκη.», είπε και συνέχισε:

«Ο Σάμι το 2017 θέλει ν' αγοράσει τον ΟΦΗ και δεν το κάνει λόγω οφειλών. Έχει μία νοικουρεμένη ομάδα στην Αίγυπτο και πήρε ειδική άδεια μεγαλομετόχου από την ΕΕΑ γιατί είχε βεβαιώσεις λογιστών, δικηγόρων και πραγματογνωμόνων ότι δεν υπάρχουν οφειλές. Η ΠΑΕ έχει διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς την εικόνα. Διαφορετικό σήμα, αλλού τα γραφεία, τριμελές ΔΣ, καμία σχέση μετοχικά ή διοικητικά με την προηγούμενη. Κοινό χαρακτηριστικό το Παγκρήτιο το οποίο είναι Δημόσιο Ακίνητο και το μισθώνουν 11 ομάδες.

Ο ΠΣΑΠ βεβαίωσε τον Ιανουάριο ότι δεν υπάρχει καμία απαίτηση. Ο Σάμι δεν γνωρίζει ούτε κατ' όψιν τον Αναστασάκο. Από τον Αύγουστο του 2017 δεν έγινε καμία όχληση. Πρόκειται για καταχρηστική, πολυετή αδράνεια δικαιούχου. Κρίθηκαν καταχρηστικές προσφυγές των Αιγάλεω, Ιωνικού για έναν χρόνο. Η υπόθεση Κύργια κρίθηκε καταχρηστική... Συμβόλαιο με τον Άρη το 2013-14, απόφαση το 2015, νέα ΠΑΕ το 2017».

Ο Σάμι, ο οποίος συνοδευτόταν από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Τουτζάρη κατέθεσε:

«Το 2017 προσκλήθηκα από τον ΟΦΗ, γιατί έψαχναν επενδυτή. Πρόκειται για μία δημοφιλής ομάδα με πολλούς οπαδούς. Ανακάλυψα ότι είχε αρκετά χέη. Μου είπαν τότε ότι ο Εργοτέλης δεν είχε και έτσι επένδυσα εκεί». Σε ερώτηση του Γρηγορίου τι θα κάνει αν η συγκεκριμένη προσφυγή ευδοκιμήσει και από τη στιγμή που ακολουθούν άλλες 12, απάντησε: «Θα χάσω το ενδιαφέρον μου. Έκανα ό,τι μου είπαν. Δικηγόροι μου είπαν ότι δεν υπάρχουν χρέη. Δεν θα είναι δίκαιο να συμμετέχω...».

Η νομικός, Δόξα Τσαγκαράκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ έλαβε γνώση για την προσφυγή Αναστασάκου ήταν έξι χρόνια μετά την πρώτη, τον Μάρτιο του 2021 και επανέλαβε ότι αυτή είναι καταχρηστική.

Πηγή: footballleaguenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ενωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση τους

Μπούσης: ''Η κατασκευή γηπέδου η νέα μας πρόκληση''(video)