Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Μπέος: "Σωστά απαλλάχθηκε ο Μαρινάκης"

beos.jpg

Ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε πως ο εισαγγελέας κ. Πούλιος μεροληπτεί σε βάρος του καθώς απαλλάσσει άλλους εμπλεκόμενους της υπόθεσης του 2011 κι όχι τον ίδιο. Ο δήμαρχος Βόλου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metrosport για το σκάνδαλο με τα στημένα του 2011 και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
 
Για την πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου σημείωσε:
 
"Αυτή η πρόταση που υπάρχει, δεν κατατέθηκε πουθενά, και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό και μια απορία όλων των Ελλήνων για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Έχετε οι δημοσιογράφοι την πρόταση του εισαγγελέα και δεν την έχουν οι δικηγόροι και οι ενδιαφερόμενοι, συγχαρητήρια στον κύριο Πούλιο".
 
Μα έχει κατατεθεί;
 
"Δεν έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Την πρόταση και την ήξερα και την περίμενα, ο Πούλιος χτες είπε ότι θα την δώσει ολοκληρωμένη. Σε κανέναν δικηγόρο δεν έχει δοθεί, αυτό θα γίνει στις 15 Απριλίου. Προέχει να το πάρουν οι δημοσιογράφοι, έτσι είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε, θα το πιούμε το ποτήρι μέχρι τέλους. Έχω επανειλημμένως πει ότι δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτήν την δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα κριθώ από σωστούς δικαστές.
 
Την πρόταση του εισαγγελέα την αξιολογεί το συμβούλιο των εφετών όμως το αθώος ή ένοχος θα το κρίνει το δικαστήριο και ο δικαστής. Είχα ζητήσει από το συμβούλιο των εφετών την εξαίρεση του Πούλιου για προσωπικούς λόγους και γιατί είχα όχι ενδείξεις αλλά και αποδείξεις ότι μεροληπτούσε εις βάρος μου".
 
Αυτό είναι πολύ σοβαρό που λέτε ότι έχετε αποδείξεις ότι μεροληπτούσε εις βάρος σας;
 
"Αυτή είναι η αλήθεια. Σοβαρές ενδείξεις αν θέλετε, κατά την κρίση μου πάντα. Δεν σημαίνει ότι επειδή όποιος λέει κάτι είναι και το σωστό, μπορεί να είναι και λάθος. Κατά την κρίση μου θεωρώ ότι υπήρχε μεροληψία εναντίον μου, θα το συζητήσουμε στα επόμενα συμβούλια".
 
 
 
Για τη δική του υπόθεση και την υπόθεση Μαρινάκη:
 
"Ένα έχω να πω, να μην κάνουμε σύγκριση των δυο υποθέσεων. Στη δική μου περίπτωση, προφυλακίστηκα χωρίς να απολογηθώ, χωρίς να καταθέσω υπόμνημα. Κατηγορούμαι για δωροδοκία χωρίς να ξέρω ποιον δωροδόκησα; Που; Πότε; Τίποτα; Κατηγορούμαι για απάτη και εγκληματική οργάνωση που δεν υπάρχει οικονομικό όφελος και παράνομος πλουτισμός. Έχω ψαχτεί από το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Οικονομικών και με βρήκαν πεντακάθαρο. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά τεράστια. Πιστεύω υπάρχουν δικαστές που θα με κρίνουν δίκαια και δεν θα επηρεαστούν από εξωγενείς παράγοντες είτε αυτοί είναι πολιτικοί κύκλοι ή επιχειρηματικοί".
 
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι είστε εσείς κατηγορούμενος ενώ απαλλάχθηκε ο κ. Μαρινάκης;
 
"Αυτό θεωρώ είναι υπέρ μου και μακάρι να απαλλάξει όλο τον κόσμο. Εγώ μιλάω για τον εαυτό μου. Εμένα ο κ. συνομιλητής μου σε αυτές τις συνομιλίες που δεν λέμε τίποτα είναι ο κ. Μαρινάκης.  Συγχαρητήρια στον Πούλιο που βρήκε το ψυχικό σθένος να απαλλάξει τον κύριο Μαρινάκη και όποιους άλλους απάλλαξε αλλά έπρεπε να απαλλάξει και εμένα.
 
Πως γίνεται να απαλλάσσει τον Μαρινάκη και όχι εμένα που μιλάμε για το ίδιο θέμα; Θέλω ο Θεός να μου δώσει υγεία να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά τα παράδοξα και περίεργα. Πιστεύω θα βρεθούν έντιμοι δικαστές και θα με κρίνουν σωστά με ήθος, αξιοπρέπεια και δικαστική συνείδηση".
 
 
 
Για το ότι ο Μπέος κατηγορείται το 2011 και ο Μαρινάκης και για το 2011 και το 2014 και πως μπορεί να απαλλάσσεται ο Μαρινάκης:
 
"Δεν θα σχολιάσω και δεν θα κρίνω μια δικαστική απόφαση για τρίτο άνθρωπο, για εμένα θα το έκανα, δεν θα είχα πρόβλημα. Έχω την ευχέρεια του λόγου και την ευθύνη των πράξεων μου. Για τον κύριο Μαρινάκη δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Αυτό θα κριθεί στην πορεία, αυτή την στιγμή δεν θέλω να πω κάτι για έναν τρίτο άνθρωπο".
 
Το πόρισμα Κορέα συγκριτικά με το πόρισμα Παπανδρέου έχει πολλές διαφορές;
 
"Για το πόρισμα Παπανδρέου, έπρεπε να είναι κατηγορούμενη η ίδια η κυρία Παπανδρέου γιατί υπάρχουν πολλές παραλείψεις. Εδώ στο πόρισμα Κορέα, έχουν καταθέσει 16 άτομα και υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία, ομολογίες, στη δική μου υπόθεση αν βρεθεί κάποιος μάρτυρας, φέρτε τον. Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Πηγαίνω σε δίκη χωρίς να υπάρχει ένας μάρτυρας να πει ότι "Είδα τον Μπέο να κάνει αυτό"".
 
Αν το πει μάρτυρας δέχεστε να πάτε φυλακή;
 
"Ισόβια. Αν βρεθεί ένας μάρτυρας, και ας είναι και ψευδομάρτυρας, εγώ πάω και ισόβια. Προσωπικά, αισθάνομαι μια χαρά,  Έχω πάει φυλακή, δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό μου να πάει. Πήγα φυλακή και δεν ξέρω τον λόγο. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Κάποτε αυτοί που με κρίνουν, θα κριθούν όχι από εμένα αλλά από τον Θεό.
 
 
 
Λένε ότι στήθηκαν παιχνίδια, συμμετέχουν τόσα άτομα. Με τι στήθηκαν, με τον Θεό, δεν συμμετέχουν ποδοσφαιριστές; Δεν συμμετέχουν διαιτητές; Δεν συμμετέχουν προπονητές. Με τα μάτια στήθηκαν; Έχουν καταγγείλει ότι έχουν κλαπεί 50 cd και δεν ξέρουν πως έγινε αυτό. Το κάνανε για να καλύψουν δημοσιογράφους και βουλευτές, δικαστές, επιχειρηματίες. Αυτό είναι ντροπή. Είναι σαν να λες ότι κλάπηκε μια τράπεζα και δεν έχεις αποδείξεις. Γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ τι λένε, στήσαμε ένα παιχνίδι, πως το στήσαμε; Εγώ έπαιζα μπάλα".
 
Είχε κάποιο λόγο εναντίων σας η κ. Παπανδρέου;
 
"Όλοι κρινόμαστε. Για ποιον λέτε ότι είναι αξιόλογη για την εισαγγελέα που λέει ότι είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατηρίου και αυτό δεν ισχύει. Δεν ντρέπονται λίγο";
 
Αυτό μπορεί να ήταν ένα λάθος;
 
"Σε οποιοδήποτε κράτος που σέβεται την δημοκρατία και τον άνθρωπο, δε γίνονται τέτοια λάθη. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους. Έκανε λάθος και με κατέστρεψαν, με πήγαν φυλακή, πατέρα πέντε παιδιών".
 
Η προφυλάκιση δεν είχε σχέση μόνο με αυτό;
 
"Τι λέτε τώρα. Ήταν το βασικό στοιχείο. Γιατί η προφυλάκιση δεν χρειάζεται μόνο ένα αδίκημα και να κατηγορείσαι αλλά και να είσαι ύποπτος φυγής που εγώ πάντα όταν με ζήτησε η δικαιοσύνη ήμουν παρών. Ακόμα και όταν με περίμενε η αστυνομία να μου κάνει μήνυση ο κ. Κούγιας  ήμουν σωστός έκανα κίνηση μόνος μου και άνοιξα την πόρτα και τους είπα μπείτε μέσα.
 
Να τα δεχτώ αυτά αλλά ρωτάω μπορεί να στηθεί ένας αγώνας χωρίς να συμμετέχουν 3-4 παίκτες, πως μπορεί να γίνει αυτό; Γιατί δεν φωνάζουν ποδοσφαιριστές να πουν για το αν έγινε στήσιμο αγώνα. Στα παιχνίδια που κατηγορείται ο Ολυμπιακός Βόλου ότι χειραγωγήθηκαν να καλέσουν κάποιους ποδοσφαιριστές και να πουν "ήρθε ο κ. Μπεος και μας έδωσε αυτά". Κανονικά οι πρώτοι που συλλαμβάνονται είναι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές.
 
Δείτε τι έγινε στην Τουρκία. Παρακολουθούσαν εννιά μήνες τα τηλέφωνα και τους έπιαναν επ' αυτοφόρω όταν έκαναν τη συναλλαγή. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, είναι ντροπή. Δέχομαι να οδηγηθώ φυλακή, αν υπάρχουν μάρτυρες να με καταδικάσουν, ας τα φέρουν, τους προκαλώ".
 
Έχω επικοινωνήσει με τον ανακριτή τον κ. Κασίμη και οφείλω να δώσω κάποιες απαντήσεις;
 
"Ρωτήστε τον Κασίμη να σας πει την άποψή του για την δική μου δικογραφία και πως αισθάνεται για την υπόθεσή μου. Εγώ βίωσα μια τεράστια αδικία, είναι κρίμα. Δεν υπάρχει πιο σωστό και ανθρώπινο πράγμα να παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος.
 
Αν αισθάνεστε ότι πάνε τα "μικρά ψάρια" στην φυλακή και όχι τα "μεγάλα ψάρια" θα πρέπει να το πείτε; "Δεν με ενδιαφέρει. Αισθάνομαι πολύ δυνατός και έχω πίστη στο τέλος θα δικαιωθώ 100%. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η αδικία. Μου κάνουν άρση απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και θέλουν να μου αφαιρέσουν την θέση μου, ποιοι είναι αυτοί; Αυτός ο νόμος είναι κατάπτυστος, σου βάζουν ποινή χωρίς να έχεις δικαστεί".
 
"Έχει δρόμο ακόμα. Υπάρχουν πολλά ένδικα μέσα. Αν εγώ πάω σε δίκη δεν θα πάω για δοσοληψίες που είχα με τον Δήμο. Αυτός ο νόμος είναι κατάπτυστος, όχι παράλογος, κατάπτυστος. Σου βάζουν ποινή χωρίς να έχεις δικαστή"

Αθλητικά

Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1: "Κιτρινόμαυρη" επέλαση για super league!(vid)

ergotelis.jpg

Απίθανη μάχη για την άνοδο γίνεται στην Super League 2! Ο Λεβαδειακός επικράτησε 3-0 των Χανίων και έπιασε κορυφή, όντας φαβορί πλέον για την άνοδο. Οι Βοιωτοί έχουν 50 βαθμούς και υπερτερούν στην ισοβαθμία με τον Ιωνικό που νίκησε 5-3 τον Διαγόρα στη Ρόδο σε ένα τρελό ματς.

 

 

Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος (46′ Καραχάλιος), Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας (64′ Κονέ), Μεχία, Ενομό (85’ Κωστή), Πόλετο, Συμελίδης (64′ Μαρίνος), Μπιανκόνι (46′ Μυτίδης).

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Αναστασόπουλος, Ζιούλης, Ανδρέου, Σωτηράκος, Καρτσαμπάς (59′ Πλέγας), Παναγιωτούδης (66′ Κάρλος), Τριανταφυλλάκος (66′ Μπραμπίγια), Κάσσος, Βασιλόγιαννης (85’ Δημητριάδης), Διαμαντόπουλος (66′ Σουντουρά).

Την ίδια ώρα, ο Εργοτέλης πέρασε από την έδρα της Ξάνθης (1-0) με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση και να έχουν δύο βαθμούς λιγότερους, παραμένοντας ζωντανές στη μάχη της ανόδου. Και αυτό διότι την επόμενη και τελευταία αγωνιστική μπορούν να τερματίσουν στην πρώτη δυάδα, με τον Εργοτέλη να παίζει στη Νίκαια με τον Ιωνικό και την Ξάνθη να υποδέχεται τον Λεβαδειακό! 

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης χάρη σε τρομερό σουτ του Ηλία Τσέλιου.

Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69 με τον Καπνίδη ο οποίος είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι του Κατσιμήτρου, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

 

 

Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Μικελτάτζε, Τάτος, Πέτροβιτς (52′ Σιατραβάνης), Θ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν (52′ Καπνίδης), Έμπερτ, Παντελιάδης (58′ Ντίνας), Θυμιάνης (52′ Δημούτσος).

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Πέιος, Σερβιλάκης, Μπουρσέλης, Τσέλιος (67′ Κοκκίνης), Μπουτσάκης (46′ Άππι), Μανουσάκης (79′ Κωστανάσιος), Κόνραντ (60′ Πατρινός).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ξάνθη - Εργοτέλης........ 0-1

Λεβαδειακός - Χανιά ......3-0

Διαγόρας - Ιωνικός........ 3-5

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λεβαδειακός .....50

Ιωνικός.............. 50

Εργοτέλης........ 48

Ξάνθη ...............48

Χανιά .................39

Διαγόρας......... 30

Η τελευταία αγωνιστική (19/05)

Ιωνικός - Εργοτέλης

Ξάνθη - Λεβαδειακός

Χανιά – Διαγόρας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Super League: ΑΕΚ και Άρης ''μάχονται'' για την τρίτη θέση στο φινάλε των Play Off

Μπακς - Χιτ 122-108: Έτοιμη η ομάδα του Γιάννη ενόψει playoffs! (video)