Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Κολιτσιδάκης:Με το γήπεδο ο Ηρόδοτος θα αλλάξει σελίδα

Στους ποδοσφαιριστές του απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο της εκπληκτικής πορείας του Ηροδότου στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ,ο Θανάσης Κολιτσιδάκης.Ο τεχνικός της ομάδας της Αλικαρνασσού σε συνέντευξη του ,στο  irodotos.com εξέφρασε την αισιοδοξία για τη νέα χρονιά λόγω της ανακατασκευής του γηπέδου ,που τόσο έλειψε από την ομάδα τα δυο τελευταία χρόνια.Αναλυτικά η συνέντευξη :

-Που οφείλετε η καλή πορεία του Ηροδότου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ; 
Θανάσης Κολιτσιδάκης :  Κατά κύριο λόγο πιστεύω στους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα ο προπονητής και ο γυμναστής παίζουν το ρόλο τους, είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδος, όμως νομίζω ότι αυτό το κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές με την πολύ καλή και δυναμική παρουσία που είχαν στα παιχνίδια. Σπουδαίο ρόλο φυσικά παίζει και η προσπάθεια που έκανε η διοίκηση ώστε να επικρατεί ηρεμία στην ομάδα. Βέβαια κάποιες φορές δεν τα κατάφερε και τόσο καλά, αλλά αναγνωρίζω ότι έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα.
 
-Κατά πόσο περιμένατε αυτή την αγωνιστική παρουσία του Ηροδότου; 
Θανάσης Κολιτσιδάκης :  Όταν ξεκίνησε η χρονιά θα έλεγα ότι δεν ήμασταν και πολύ αισιόδοξοι, όμως με κάποιες «προσθήκες» που έγιναν τελευταία αλλά και με την δουλεία που έκαναν οι ποδοσφαιριστές ασταμάτητα με τις διπλές προπονήσεις. Διότι είμαστε η μοναδική ομάδα στην Γ’ Εθνική  τουλάχιστον εδώ στην Κρήτη που κάνουν προπονήσεις πρωί-απόγευμα. Τα παιδιά μετά το πρώτο παιχνίδι δεν είχαν ακόμα κατανοήσει σε ποια κατηγορία έπαιζαν  και το πρόβλημα ήταν ότι οι περισσότεροι είχαν παίξει μόνο εντός Κρήτης. Η Γ΄ Εθνική έχει ταξίδια, απαιτεί εμπειρία η οποία φάνηκε ότι αρχικά τους επηρέασε στα δυο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια όμως η προσαρμογή τους στην κατηγορία ήταν σχετικά γρήγορη. Όσο προσαρμόζονταν τόσο καλύτεροι γίνονταν, οπότε όλοι πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και νομίζω ότι αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Φτάσαμε σε σημείο να είμαστε και πρώτοι στη βαθμολογία, δηλαδή πάνω από την ΑΕΚ που ήταν το μεγάλο φαβορί και όπως αποδείχθηκε πήρε εύκολα το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να έχουμε υψηλή θέση στη βαθμολογία και να έχουμε μείνει στην κατηγορία.
 
-Κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, πως τα διαχειριστήκατε?  
Θανάσης Κολιτσιδάκης : Πιστεύω είναι στο ρόλο του προπονητή να αντιμετωπίζει προβλήματα. Θεωρώ πως τα διαχειρίστηκα καλά και αυτό φαίνεται από την πορεία της ομάδας. Πάντα σε μια ομάδα, σε ένα σύνολο παιχτών αλλά και σε ένα σύνολο ανθρώπων όπως είναι η Διοίκηση υπάρχουν προβλήματα. Εμάς το πρόβλημα ήταν η έλλειψη του γηπέδου. Βασικό σε μια ομάδα είναι να έχει έδρα. Εγώ αυτό που πέρασα στα παιδιά ήταν να κάνουμε το κάθε γήπεδο που θα παίξουμε έδρα μας. Πιστεύω λοιπόν ότι τα καταφέραμε περίφημα αν αναλογιστούμε ότι έχουμε μια ήττα «εντός έδρας» η οποία ήταν από την ΑΕΚ και αυτή στο 90. Στην πορεία αντιμετωπίσαμε και κάποια οικονομικά προβλήματα που όμως κατάφερα και πάλι να πείσω τα παιδιά ότι παρ’ όλη την καθυστέρηση θα γίνουν οι πληρωμές. Η ομάδα κατάφερε να πετύχει το στόχο της και μάλιστα σχετικά εύκολα. 
 
-Πόση περισσότερη δυναμική θα αποκτήσει  ο Ηρόδοτος με την επιστροφή στο γηπεδό του; 
Θανάσης Κολιτσιδάκης : Από την πρώτη μέρα που έχω έρθει στον Ηρόδοτο εδώ και ενάμιση χρόνο ακούω ότι έχει να χάσει χρόνια στο γήπεδό του και συνεπώς στα γήπεδα που αγωνιζόμασταν φέτος. Θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ο Ηρόδοτος και όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και  οικονομικά εφόσον το γήπεδο θα συνεισφέρει στην ομάδα. Δεν θα υπάρχουν προβλήματα στις προπονήσεις σε ένα γήπεδο στολίδι όπως πιστεύω πως θα γίνει. Ο Ηρόδοτος θα αλλάξει  σελίδα και θα κοιτάξει να πάει πιο ψηλά την επόμενη χρονιά. 
 Πως κρίνεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; 
Θανάσης Κολιτσιδάκης: Σίγουρα ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Από την αρχή όταν μπήκε η ΑΕΚ στον όμιλό μας που είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία, ξέραμε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα και τελικά αυτό έγινε. Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και ουδεμία σχέση έχουν με το περιφερειακό  που είχαμε μάθει τόσα χρόνια να παίζουμε στην Κρήτη. Ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με πολύ καλούς παίχτες και έμπειρους και νεαρούς. Θεωρώ ότι είναι ένα πρωτάθλημα που βοηθάει τα παιδιά τα δικά μας να κάνουν κάτι παραπάνω στη καριέρα τους. 
 
Υπάρχουν παιδιά που να μπορούν αν κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε παραπάνω κατηγορίες ; 
Θανάσης Κολιτσιδάκης: Νομίζω πως ναι ,υπάρχουν παιδιά και στη δική μας ομάδα αλλά και γενικά στην Γ’ Εθνική. Όπως γνωρίζουμε και οι μεγάλες ομάδες πλέον έχουν στραφεί στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αυτή η κατηγορία μπορεί να δώσει ποδοσφαιριστές σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ήδη ένας δικός μας ποδοσφαιριστής ο Αλέκος Ζαφείρης δοκιμάζεται στον Εργοτέλη.  Ακούω ότι και άλλα παιδιά δοκιμάζονται σε κάποιες ομάδες από τον δικό μας όμιλο και νομίζω ότι πολλοί μάνατζερ,  πολλοί σκάουτερ και γενικότερα άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο παρακολουθούν αυτό το πρωτάθλημα διότι για τα παιδιά βασικό είναι να διακριθούν και να πάνε παραπάνω από αυτήν την κατηγορία. 
-Η ομάδα του Ηροδότου αποτελείται κατά κύριο λόγο από παιδιά των Ακαδημιών, μιλήστε μας για τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες. 
Θανάσης Κολιτσιδάκης: Πολύ σωστά, η ομάδα του Ηροδότου αποτελείται από παιδιά της Ακαδημίας. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρόδοτος και οι ομάδες που στηρίζονται στις Ακαδημίες έχουν μέλλον. Βλέπουμε το φαινόμενο κάποιες ομάδες να αποκτούν ξαφνικά ένα πρόεδρο με λεφτά που συντηρεί την ομάδα για 1-2 χρόνια χωρίς να υπάρχει κάποιο πλάνο όποτε στη συνέχεια οι ομάδες αυτές χάνονται στο χρόνο και παύουν να υπάρχουν. Θεωρώ πως οι μόνες ομάδες που μπορούν να προχωρήσουν είναι  αυτές που έχουν Ακαδημίες. Ο Ηρόδοτος παραδοσιακά βγάζει πολλά ταλέντα, που δείχνει πως γίνεται σωστή δουλεία στην Ακαδημία. Πολλά παιδιά όπως είναι ο Μαρινάκης στον Παναθηναϊκό από τις Ακαδημίες του Ηροδότου. Η δική μας η ομάδα στηρίζεται εκεί , θα στηρίζεται και στο μέλλον. Ήδη από πέρυσι ανεβάσαμε 3-4 παιδιά από τις Ακαδημίες. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος και νομίζω ότι είναι το μέλλον των ομάδων να στηριχτούν εκεί που στηρίζεται ο Ηρόδοτος τόσα χρόνια.  
-Η ομάδα έχει διασφαλίσει την παραμονή της την κατηγορία της Γ’ Εθνικής. Ποια είναι τα σχέδια για τη νέα χρονιά? 
Θανάσης Κολιτσιδάκης:  Η ομάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της  με 44 βαθμούς ως τώρα, πιστεύω  είναι αρκετοί για να μείνουμε στην κατηγορία. Εγώ πιστεύω έχουμε μείνει εκατό τις εκατό. Μένουν άλλα 3 παιχνίδια αλλά νομίζω δεν υπάρχει δυνατότητα να μας περάσουν κάποιες ομάδες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι  να συνεχίσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια που έχουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και εάν είναι δυνατόν  δυο νίκες. Το μέλλον για τον Ηρόδοτο είναι αισιόδοξο. Όπως αναφέραμε θα γυρίσουμε στο γήπεδό μας. Σ’ ένα γήπεδο το οποίο στερηθήκαμε δύο χρόνια όμως πιστεύω πως άξιζε τον κόπο γι’ αυτό που θα δούμε τη νέα χρονιά. Ένα γήπεδο πολύ καλό τόσο για τον Ηρόδοτο όσο και την πόλη μας το Ηράκλειο. Εκεί που πρέπει να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα·  εκτός του αγωνιστικό που τα πάμε περίφημα, είναι στο διοικητικό κομμάτι. Πρέπει να υπάρξει περισσότερη οργάνωση και σταθερότητα , περισσότερη δουλειά και γενικά να λειτουργήσουν περισσότερο σαν ομάδα. 
 
-Η φετινή χρονιά ανέβασε τις μετοχές σας στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, πως θα το αξιοποιήσετε αυτό;
 
Θανάσης Κολιτσιδάκης:  Μέσα από την ομάδα σίγουρα κερδίζουν όλοι. Εγώ αυτό που έχω πει και στη διοίκηση είναι ότι  εμένα ο Ηρόδοτος με εκφράζει , είναι μια ομάδα που μου αρέσει να δουλεύω αρκεί να φτιάξουν και τα προηγούμενα που είπαμε παραπάνω. Να είναι πιο λειτουργική ομάδα, πιο οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα θα γίνει συζήτηση με τον Ηρόδοτο. Πάντα οι φιλοδοξίες υπάρχουν και για μένα, να φτάσω  στο ψηλότερο σκαλοπάτι της super league  προπονητικά, αλλά έχουμε χρόνο και πιστεύω μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο.

Ελλάδα

Αθλητικά

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό

mpekatorou.jpg

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος κατονομάζεται απο την Σοφία Μπεκατώρου, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Marie Claire, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού

Την επιλογή να αποκαλύψει η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης με κείμενο που δημοσιεύει στο Facebook χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις ως πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο η οποία αφυπνίζει συνειδήσεις.

«Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σημειώνει: «είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα από τη ΝΔ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωράει στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.