Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Η Καλλονή ...έριξε τον Άρη στην Β΄ Εθνική

Με νίκη της Καλλονής επί του Αρη με 3-1 ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστικη της Σούπερ Λίγκα .Η ομάδα της Λέσβου απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη ενω ο Άρης πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.Οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν χωρίς τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, ωστόσο προηγήθηκαν στο 14’ με τον Μανιά. Η ΑΕΛΚ όμως συνήλθε άμεσα και ο Ζακουάνι ισοφάρισε σε 1-1 στο 34’, ενώ ο Μανούσος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 49’, γράφοντας το 2-1, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 87’ από τον Λεοζίνιο για το 3-1.

Δυνατά μπήκε ο Άρης πιέζοντας για το γρήγορο γκολ, το οποίο και πέτυχε ο Μανιάς στο 14’. Στη συνέχεια όμως η Καλλονή ισορρόπησε και έγινε πιο απειλητική, φτάνοντας στο γκολ της ισοφάρισης στο 34’ σε κεφαλιά του Ζακουάνι, που σκόραρε στο ντεμπούτο του. Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ σε αυτή τη φάση και ως το τέλος του ημιχρόνου έπαιζαν νευρικά.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους νησιώτες, καθώς στο 49’ ο Μανούσος με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-1. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Καλλονή αμυνόταν σωστά και διαχειριζόταν όπως έπρεπε το παιχνίδι, βγαίνοντας σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Και στο 87’ ο Λεοζίνιο στην αντεπίθεση σημείωσε το 3-1, σφραγίζοντας μια σπουδαία νίκη για την Καλλονή.
Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Κεϊτά (79’ Φουρλάνος), Γκοϊανίρα, Μανούσος, Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου (70’ Φαρία), Καζάκης (62’ Λεάντρο Πίντο)
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης, Πουλίδο (56’ Γιαννίτσης), Κύργιας, Μαργαρίτης (51’ Σουνάς), Ηρακλής, Παπαδόπουλος (77’ Κοτσαρίδης), Τάτος, Μανιάς, Τσουμάνης, Αγκάνθο

Αθλητικά

Περιφέρεια Κρήτης - ΣΕΓΑΣ : Συστήνουν Περιφερειακό Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού

arnaoutakis-sakorafa.jpg

Η Περιφέρεια Κρήτης στη στρατηγική της τουριστικής προβολής έχει θέσει τους βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους βασίζεται η τουριστική ανάπτυξη του νησιού.Σ’ αυτό το πλαίσιο, μια από τις σημαντικές προτεραιότητες είναι και η αναβάθμιση του τουριστικού τομέα, μέσα από την επένδυση στον αθλητικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης ως πιστοποιημένος φορέας  υλοποίησης δράσεων Αθλητικού Τουρισμού και Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής και Κατάρτισης (από το αρμόδιο Τμήμα της ΓΓ από το  2018) προχώρησε στην υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία με κύριους στόχους:

  • την προώθηση της Κρήτης ως ασφαλούς αθλητικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο
  • την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού & προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν  τους νέους και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».
  • τη συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων & αγώνωντοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας

Με το πρωτόκολλο συνεργασίας η Περιφέρεια Κρήτης και ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνουν:

  • τη δημιουργία microsite για τον αθλητικό τουρισμό (σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά) εντός του επίσημου τουριστικού portal της Περιφέρειας Κρήτης www.incrediblecrete.gr. Στο συγκεκριμένο ιστότοπο  θα γίνει καταγραφή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει στο νησί , όλων των αθλητικών εκδηλώσεων-διοργανώσεων που μπορεί να παρακολουθήσει ή να συμμετέχει, αλλά και καταγραφή των αθλητικών υποδομών της Κρήτης όλων των αθλημάτων, προκειμένου να ενημερώνονται όλοι οι φορείς του τουρισμού από Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και οι πολίτες (θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιούνιο μαζί και με σχετικό σποτ).
  • την προώθηση της Κρήτης, σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού και του αθλητισμού ως ενός ασφαλούς  αθλητικού προορισμού,  συμμετέχοντας σε θεματικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, αλλά και στην Έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας, του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της Ελλάδος.
  • την σύνδεση των σχολείων της Κρήτης με τον κόσμο του Κλασσικού Αθλητισμού
  • την ενθάρρυνση και υποστήριξη σε τεχνικό επίπεδο των δήμων και των φορέων της Κρήτης για την αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων, με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για άθληση αλλά και για την ανάληψη αγώνων πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας.
  • την επιστημονική υποστήριξη ενδιαφερόμενων διοργανωτών δημιουργώντας  επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού,  της Ελλάδας και του Εξωτερικού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων στην Κρήτη, παρέχοντας  δωρεάν σεμινάρια ή ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την  διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων (έμφαση στην κοινωνική ευθύνη, εξωστρέφεια, ανάπτυξη τοπικής οικονομίας) .
  • τη θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου για τον Αθλητικό Τουρισμό  με τη συμμετοχή προσώπων διεθνούς εμβέλειας
  • την μεταξύ τους συνεργασία για την υποβολή  τεκμηριωμένου φακέλου για την ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς  εμβέλειας στο μέλλον.

Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δημιουργείται στην Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο Περιφερειακό  Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα, με τον ΣΕΓΑΣ να διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία. Υπεύθυνος εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει από το μόνιμο προσωπικό του,  ο Σωτήρης Κυρανάκος – ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Η επένδυση της Περιφέρειας στον Αθλητισμό και τον Τουρισμό είναι συνεχής. Με την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων είμαστε βέβαιοι πως η Κρήτη μπορεί πλέον να κατοχυρωθεί και στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, ως ένα νησί που διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού».

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα Σακοράφα επεσήμανε: “Στόχος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α και Β βαθμό Αυτοδιοίκησης μέσα από ολοκληρωμένες και οραματικές συνέργειες. Το πρωτόκολλο συνεργασίας αντανακλά ακριβώς το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε σε αυτές τις συνέργειες. Ο αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα στην ασκούμενη πολιτική κάθε Περιφέρειας, πυλώνα τουριστικής, οικονομικής αλλά και επιστημονικής ανάπτυξης. Είμαι βέβαιη ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη με την Περιφέρεια Κρήτης θα αποτελέσει πιλότο για την υπογραφή παρόμοιων πρωτοκόλλων με τις Περιφέρειες και τους Δήμους στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο αποτελεί και αντικειμενικό μας σκοπό. Tο πρώτο Περιφερειακό  Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού  γίνεται σήμερα πραγματικότητα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης το θέτουμε σε εφαρμογή”

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο έφορος του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, και εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

η Σοφία Σακοράφα

Με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η διεύρυνση της επιτυχημένης συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου και του ΣΕΓΑΣ, τώρα που αναμένεται να ξεκινήσουν  και πάλι οι αθλητικές διοργανώσεις.  

Η κ. Σακοράφα εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την διαχρονική στήριξη του Δήμου Ηρακλείου στον κλασσικό αθλητισμό και εξήρε τη σημασία της λειτουργίας του Παγκρητίου Σταδίου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού γενικότερα.

Το Σάββατο 8 Μαΐου η Σοφία Σακοράφα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού προκειμένου να συζητήσει μαζί του την περαιτέρω συνεργασία Δήμου και ΣΕΓΑΣ, θα ξεναγηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου και θα παρακολουθήσει τους Παγκρήτιους Αγώνες Στίβου «Κνώσεια 2021».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: Με Νέιρα, Καστάνιος στη Λαμία- η αποστολή

Πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης ερευνάται για ανθρωποκτονία!