Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Βαριά "καμπάνα" και σε Σαρρή

sarrhs.jpg

Στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ – που απολογήθηκε για περίπου έξι ώρες και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν – επιβλήθηκε τριπλός περιοριστικός όρος, όπως και στην περίπτωση Κουρίδη, και αυτός αφορά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εγγύηση 50.000 ευρώ προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε από πολύ νωρίς, από τις 9, στην Ευελπίδων και η απολογία του ήταν μαραθώνια. Ο Γιώργος Σαρρής άκουσε τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη να του απαγγέλλει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και οι οποίες είναι: α) Συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, β) Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) Απόπειρα εκβίασης και κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δ) Δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

«Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ»

Στο γραφείο του ανακριτή ο Σαρρής έκατσε μέχρι τις 12.30 και τότε διεκόπη για λίγο η διαδικασία για περιπου μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα τον Χιώτη παράγοντα πλησίασαν δημοσιογράφοι για να μάθουν πως κυλάει η απολογία, με τον Σαρρή να τους λέει: «η υπόθεση είναι στημένη», αλλά μίλησε με καλά λόγια τον Ανδρεάδη.

Η… ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Οταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της απολογίας του Γιώργου Σαρρή, ο προϊστάμενος ασφαλείας στα δικαστήρια, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών, πρέπει να απομακρυνθούν από τον δεύτερο όροφο, όπου είναι το γραφείο του Γιώργου Ανδρέαδη και να πάνε στο ισόγειο, κάτι που έγινε.

πηγή;sportit.gr 

Αθλητικά

Μπάσκετ: Δυο σημαντικές διοργανώσεις Εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο

aorakia.jpg

Με απόφαση της FIBA το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μέσα στο καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις νέων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για δυο FIBA Youth European Challenges που θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος U20 ανδρών και U18 γυναικών, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Η διοργάνωση των ανδρών θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Ιουλίου και των γυναικών από τις 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Θα συμμετάσχουν από έξι εθνικές ομάδες σε κάθε μία και συνδιοργανωτές της FIBA είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο «Covid-19 Protocol for FIBA Official national Team and Club Competitions V.4 (April 2021)» της FIBA και οι αγώνες (τρεις ημερησίως) θα διεξάγονται σε συνθήκες «φούσκας» («bubble mode»).

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, σε συνεργασία με την FIBA, την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ, επιδιώκει σταθερά και καταφέρνει να φέρνει στην πόλη μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις μπάσκετ. Η πανδημία αναγκαστικά περιόρισε την αθλητική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, για αυτό είμαστε χαρούμενοι που θα υποδεχτούμε ξανά το καλοκαίρι δυο σημαντικές μπασκετικές διοργανώσεις, οι οποίες μάλιστα θα φέρουν τις Εθνικές ομάδες νέων ανδρών και νέων γυναικών στο Ηράκλειο. Είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι διοργανώσεις θα στεφθούν με επιτυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυγενάκης: ''Αναδιάρθρωση με αυστηρά κριτήρια, με 18 ομάδες από το 2024 ηSL2''