Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

«Στην Ελλάδα δεν σου κόβουν κλήση όταν είσαι ποδοσφαιριστής»

blasits.jpg

Μια... πρωτόγνωρη εμπειρία, όπως φαίνεται, έζησε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις στη Γερμανία αφού ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Μάιντς κλήθηκε για δεύτερη φορά να πληρώσει πρόστιμο για παράβαση του ορίου ταχύτητας, πράγμα που δεν γίνεται στην Ελλάδα, άλλα ούτε και στη χώρα του. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Ole ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστερα Τρίπολης, στη χώρας μας, αλλά και στην Αργεντινή όταν καταλαβαίνουν πως είσαι ποδοσφαιριστής δεν σου δίνουν κλήση, σε αντίθεση με τη Γερμανία.

«Ναι δέχτηκα κλήση δύο φορές, αλλά σε δρόμους μικρούς για παράβαση του ορίου ταχύτητας. Έπρεπε να πηγαίνω με 30 και πήγαινα με 50. Στέλνουν τη φωτογραφία στην ομάδα και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Σου μειώνουν το μισθό, απευθείας. Στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση. Η Ελλάδα είναι σαν την Αργεντινή. Αντιλαμβάνονται ότι είσαι ποδοσφαιριστής και δεν σου ζητούν τίποτα. Εδώ δεν τους νοιάζει, ποιος είσαι. "Έπιασαν" τον Μάρκο Ρόις κι έπρεπε να πληρώσει ένα πολύ σημαντικό πρόστιμο», είπε αρχικά και συνέχισε για την ποδοσφαιρική του εμπειρία στην Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία: 

«Ήταν μία όμορφη εμπειρία, ήμουν καλά από ποδοσφαιρικής άποψης και γνώρισα μία άλλη κοινωνία. Στην Ελλάδα, δεν θα σε κλέψουν, είναι εκπαιδευμένοι, και έχουν ένα τρόπο να ζουν παρόμοιο με το δικό μας (Αργεντινή). Στην εξέδρα συγκρούονται, οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί. Αντίθετα, στη Γερμανία σε χειροκροτούν πάντα. Σαν ο κόσμος να πηγαίνει θέατρο και καταλαβαίνει ότι δίνεις τα πάντα, οπότε σου αναγνωρίζουν ότι προσπαθείς, ακόμη κι όταν χάνεις».

Αθλητικά

EURO 2020: Σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ο Έρικσεν που κατέρρευσε στο γήπεδο

eriksen.jpg

Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νεότερα για τον Κρίστιαν Έρικσεν, τον Δανό μέσο ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια του παιχνιδιού Δανίας-Φιλανδίας για τον όμιλο του Euro 2020.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η παρακάτω φωτογραφία η οποία απεικονίζει τον Έρικσεν να έχει σηκωθεί και να κρατάει το κεφάλι του, δείχνοντας να έχει τις αισθήσεις του.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας έξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "ο ποδοσφαιριστή Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του "

Η UEFA επίσης εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει ότι ο Έρικσεν νοσηλεύεται και έχει σταθεροποιηθεί.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Μετά το ιατρικό επείγον σχετικά με τον ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, έλαβε χώρα έκτακτη συνάντηση με άτομα από τις δύο ομάδες και τους αξιωματούχους του αγώνα και θα ακολουθήσει νέα πληροφόρηση.

Ο παίκτης έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση».

Από τα μεγάφωνα του «Πάρκεν» ακούστηκε μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους φιλάθλους, το οποίο τους ενημέρωνε ότι η κατάσταση της υγείας του παίκτη είναι σταθερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Euro 2020: Ουαλία-Ελβετία 1-1 (video)

Αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών: "Έδωσαν τα χέρια" δήμαρχος και Υπουργός - φωτό