Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ

Πουλινάκης: «Έγκλημα να πέσει ο ΟΦΗ Γ’ Εθνική» (video)

Ο Μάνθος Πουλινάκης παραχώρησε συνέντευξη στην TV CRETA μιλώντας για όλα, για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του από την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ και μεταξύ άλλων τόνισε πως θα ήταν έγκλημα να πέσει ο ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική συμπληρώνοντας πως μπορεί να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά μερικές από τις πιο σημαντικές δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΟΦΗ:

Γιατί δεν επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος και η ομάδα έφτασε στο σημερινό σημείο, της οικονομικής επιβίωσης με.. «αστερίσκους»:

«Επιτεύχθηκε ένας άθλος σε μια εταιρεία που έμπαινε 2-3 εκατομμύρια το χρόνο μέσα, τα λέω απλά λαϊκά για να καταλαβαίνει ο κόσμος, την πρώτη χρονιά να «ισοφαρίζει» και τη δεύτερη χρονιά να βγάζει κέρδος. Και ίσως την τρίτη χρονιά αν συνέχιζε να έβγαζε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος. Και ρωτάω εγώ αυτή τη στιγμή, ποιος επενδυτής που θέλει αυτή τη στιγμή να έρθει στον ΟΦΗ να επενδύσει, θα έβλεπε μια ομάδα η οποία την περσινή σεζόν τερμάτισε έκτη, παραλίγο να πάει στον τελικό κυπέλλου, δεν μπήκε μέσα (οικονομικά), βγάζει κέρδος την επόμενη και δεν θα ήθελε να επενδύσει;»

Για τα χρέη που είναι στα 12 εκατομμύρια ευρώ:

«Τα χρέη σε λογιστικά είναι 12 εκατομμύρια ευρώ αλλά το πραγματικό χρέος είναι στα 9 με 9,5 εκατομμύρια. Μια εταιρεία ή κάποιος που θέλει να επενδύσει μπορεί να έρθει εδώ με 3 εκατομμύρια θα πει πόσα σου χρωστάω, τόσα θα πάρεις τόσα και είμαστε εντάξει»

Γιατί οι Ιταλοί επενδυτές είπαν πως ερχόταν συνεχώς χρέη και είναι μεγαλύτερα τα πραγματικά χρέη:

«Δεν ξέρω τι έκαναν οι Ιταλοί επενδυτές και δεν ξέρω πως είδαν την πραγματική εικόνα της ΠΑΕ ΟΦΗ μέσα σε μια μέρα. Επειδή ακούγονται πολλά και βγαίνουν πολλά προς τα έξω ότι ίσως το χρέος δεν είναι 12 εκατομμύρια αλλά είναι 16 ή 19 εκατομμύρια, ακούω τέτοια πράγματα, εγώ αυτό που ξέρω μέσα από το λογιστήριο είναι αυτό που βγαίνει μέσα από τους ισολογισμούς».

Πόσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή για να συνεχίσει να αγωνίζεται στη  Super League χωρίς προβλήματα:

«Εξαρτάται από τα άτομα, τους παράγοντες που θα διοικήσουν. Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι θεωρώ παραγοντικό. Θα σας πω κάτι που δεν το έχω ξαναπεί. Πριν 1,5 χρόνο με πήρε ο κύριος Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης τηλέφωνο, δεν είχαμε μιλήσει ποτέ πριν στο παρελθόν, του εξήγησα πόσο μόνος μπορεί να αισθάνομαι και τη βοήθεια θα ήθελα. Σας ξαναλέω ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι οι παράγοντες, δεν έχει παράγοντες ο ΟΦΗ, και του είχα κάνει την πρόταση να έρθει να με βοηθήσει. Ο άνθρωπος είχε δει την προσπάθεια και με πήρε να ανταλλάξουμε απόψεις. Ήμουνα έτοιμος να τον πείσω, μόλις φτάσαμε στο να έρθει να βοηθήσει μου είπε: "Σε παρακαλώ πολύ, θα σου κακό δεν έρχομαι". Όπως και εγώ το βίωσα, το πρόβλημα της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι το ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα έχει το χρόνο, τις γνώσεις να τρέξει την ομάδα. Δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα».

 Τώρα, αυτή τη στιγμή, είναι θέμα διοίκησης ή θέμα χρημάτων:

«Μα η διοίκηση θα βρει τις λύσεις. Δυόμιση χρόνια εμείς πως τις βρίσκαμε; Κάθε μέρα η ομάδα ήταν στο να μην παίξει, στο να έχει αφαίρεση ποινών, στο να μην έχει ενημερότητα, στο πως θα πληρώσουμε το πετρέλαιο στο «Βαρδινογιάννειο», ήταν μια καθημερινότητα πλέον αυτό. Άρα λοιπόν όταν υπάρχουν οι σωστοί άνθρωποι, που έχουν και τις γνώσεις, γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι μόνο μια εταιρεία, το ποδόσφαιρο έχει και άλλα πράγματα. Τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα, το πώς θα προστατεύσεις την ομάδα».  

Πως γίνεται μια ομάδα που δεν είχε να πληρώσει το πετρέλαιο να μπορεί να επιβιώσει και να προχωρήσει:

« Και όμως επιβίωνε. Και σας ξαναλέω ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ με βάση τους ισολογισμούς που έχει τα τελευταία δυο χρόνια και μπορεί να είναι μια επιχείρηση που μπορεί να βγάζει και κέρδη, είναι νομίζω ελκυστική για τον οποιονδήποτε». 

Για την ιστορία με τους Ιταλούς επενδυτές:  

«Εγώ προσωπικά με τον κύριο Γκατούζο είχα κάνει κάποιες κουβέντες. Ήξερε το πρόβλημα της ομάδας, ήξερε τα οικονομικά πάνω- κάτω της ομάδας και προς τιμήν του, με είχε φέρει σε επαφή με τον κύριο Μιγκέτι τον δικηγόρο του. Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε κάποιες επαφές με κάποιες εταιρείες από την Ιταλία. Η μια εταιρεία όντως που είχε μιλήσει προσωπικά και ήρθε και άνθρωπος εδώ, ήταν ο κύριος Κατσαίτης, που είναι στο εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ. Αυτοί που ήρθαν εδώ δεν είχαν δείξει ποτέ το ενδιαφέρον ότι θέλουν να μπουν να αγοράσουν ή να επενδύσουν στην ομάδα. Ήθελαν να βάλουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις εισόδους και αν δεν κάνω λάθος ήθελαν να βάζουν τα μηχανήματα και εμείς να τους βάζουμε μια διαφήμιση. Ο κύριος Μιγκέτι μου είπε γιατί ψάχνεις για επενδυτές. Μίλα με τον κύριο Γκατούζο να σε βοηθήσει αυτός. Η απάντηση μου ήταν ο Γκατούζο είναι εδώ για προπονητής, δεν είναι για επενδυτής ούτε για πρόεδρος».

Για το λόγο της παραίτησης από την προεδρία της ομάδας τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη το θέμα με τους Ιταλούς επενδυτές:

«Ήμουν στεναχωρημένος με τον προπονητή, είχαν οι σχέσεις μας κάπως χαλάσει το τελευταίο διάστημα και είχαμε απομακρυνθεί. Οι λόγοι ήταν προσωπικοί, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω αυτή τη στιγμή. Οι λόγοι είχαν να κάνουν με την ομάδα, τι άλλο να έχουμε. Οπότε είχαμε φτάσει σε ένα σημείο δύσκολο. Εγώ από τη δική μου την πλευρά προσπαθούσα, όπως και είχα προσπαθήσει για να αισθάνεται ο άνθρωπος καλά, εκτός από τον κύριο Μαρινάκη είχα στείλει και τον κύριο Βλαχάκη να είναι δίπλα του, να μπορεί να του λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχει. Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο που δυστυχώς κάποιοι «έπαιζαν» πίσω από την πλάτη μου. Κάποιοι παράγοντες της ομάδας λειτουργούσαν διαφορετικά από αυτό που ήθελα εγώ να λειτουργήσουν».

Στο ερώτημα αν οι παράγοντες αυτοί είναι τα άτομα που έστειλε να βρεθούν δίπλα στον Γκατούζο, απάντησε:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα, γιατί αυτή η στιγμή είναι δύσκολη για την ομάδα και δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα δημιουργήσει και άλλα προβλήματα.  Ποτέ δεν μιλούσα και δεν κατηγορούσα κόσμο γιατί κοιτούσα το καλό της ομάδας. Αυτό ήταν και το παράπονο του κόσμου, το γιατί δεν μιλούσα. Φτάσαμε, λοιπόν, σε ένα σημείο να ακούγεται ότι θα έρθουν εκατομμύρια στον ΟΦΗ, ανακοινώσεις ‘’στηρίζουμε το πλάνο Γκατούζο’’. Εγώ ο πρόεδρος της ομάδας, που τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν γινόταν το παραμικρό αν δεν περάσει από μένα, να μη γνωρίζω τίποτα. Το χάσμα λοιπόν, ανάμεσα σε μένα και το Γκατούζο μεγάλωσε. Μπορεί να το συζητήσουμε σε δέκα χρόνια πως δημιουργήθηκε και από πού μεγάλωσε. Μπήκα σε μια διαδικασία να μαθαίνω από τα site ότι έρχονται επενδυτές στον ΟΦΗ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα ήμουνα τρελός έχοντας στο προσωπικό μου ΑΦΜ 2.250.000 ευρώ χρέη, να σηκωθώ και να φύγω από την ομάδα. Χρέη τα οποία είναι από το 2005. Δεύτερον, δεν θα σεβόμουνα τον εαυτό μου για τον κόπο που έχω κάνει τα τελευταία 2,5 χρόνια, που τον πιο πολύ καιρό δεν ήμουνα στο σπίτι μου αλλά στην Αθήνα. Αν ήθελα να φύγω σαν ήρωας, θα μπορούσα να το είχα κάνει το καλοκαίρι που πέρασε και η ομάδα είχε κάνει πολύ καλή πορεία και όλοι θα έλεγαν μπράβο στον Πουλινάκη. Δεν είχα ποτέ λοιπόν στο μυαλό μου εγώ να φύγω. Ξέρετε πολύ καλά ότι όσα και αν είναι τα προβλήματα στον ΟΦΗ, δύσκολα παίρνεις την απόφαση να σηκωθείς να πηδήξεις από το καράβι».

Eάν τον ανάγκασαν να το κάνει:

«Όταν ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος 2,5 χρόνια κάνει τα πάντα, φτάνει στο σημείο να μη γνωρίζει πράγματα και να μαθαίνει από αυτά που διαβάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στον ΟΦΗ, καταλαβαίνετε ότι είναι ένα «άδειασμα» αυτό. Θεώρησα ότι ίσως ήμουνα βάρος. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησα να ανοίξω το δρόμο, ώστε τα πράγματα να γινόταν πιο βατά γι αυτούς που σχεδίαζαν κάποια πράγματα».   

 Για το πόσο εύκολο η δύσκολο ήταν να το αποφασίσει μέσα σε ένα βράδυ:

«Επειδή έχω πιεστεί πάρα πολύ τον τελευταίο μήνα και επειδή με έχουν στεναχωρήσει και πολλά πράγματα γιατί κάποιοι δεν σεβάστηκαν και συνεχίζουν αν μη σέβονται. Κατ’ αρχάς αν διαβάσετε την ανακοίνωση της παραίτησης μου μιλούσα για αχαριστία και προδοσία. Αυτό τα λέει όλα. Δεν θα κατηγορήσω κανένα. Εγώ είμαι άνθρωπος που και κακό να μου κάνει κάποιος δεν θα ανταποδώσω».

Για το αν αναφέρεται σε μέλη του συμβουλίου:

«Ναι σε μέλη του συμβουλίου. Αυτό το ξέρουμε, απλά δεν θα μπω σε μια διαδικασία να πω ονόματα. Όταν μπήκα στον ΟΦΗ πριν 2,5 χρόνια, που ξαναλέω μπήκα κατά τύχη, δυστυχώς το συμβούλιο που βγήκε μέσα από τη γενική συνέλευση, στην ουσία δεν γνωριζόμασταν οι περισσότεροι. Και ένα λάθος μου, που το συνέχισα, είναι ότι στον πρώτο χρόνο δεν απαίτησα να έρθουν άνθρωποι που θα ήταν της εμπιστοσύνης μου , που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν πρακτικά να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί. Δεν το έκανα ούτε το δεύτερο για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην ομάδα. Τον τελευταίο μήνα η λάσπη που έχει πέσει στο πρόσωπο μου είναι απίστευτη. Έχουμε κλειστεί στο σπίτι μας, από τη λάσπη και από τα ψέματα. Δυστυχώς αυτός είναι ο μικρόκοσμος του ΟΦΗ, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τον αείμνηστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη τον έβριζαν, μετά που πέρασαν τα χρόνια όλοι τώρα τον εξυμνούμε».

Για την εταιρεία από το Κατάρ: « Πριν από ένα χρόνο με είχε πλησιάσει μια εταιρεία και μου είχε στείλει και το email της. Ποτέ δεν βγήκα να το ανακοινώσω. Μάλιστα είναι αυτή η εταιρεία που έχει βγει τώρα στο προσκήνιο, από το Κατάρ. Για το αν υπάρχει θέμα με αυτή την εταιρεία τώρα ξανά δεν το γνωρίζω, αυτό θα ρωτήσετε τους αρμόδιους. Ένας άνθρωπος που γνωρίζω και είναι πραγματικά ομιλίτης και αγαπάει την ομάδα, ο οποίος ήρθε και με βρήκε στο γραφείο μου, αυτό που ζήτησα εγώ είναι να βάλουν 2,5 εκατομμύρια σε ένα λογαριασμό να τα δούμε. Τότε δεν είχαν κατατεθεί οπότε δεν προχώρησε και τίποτα».

Για την γενική συνέλευση:

«Είμαι κατά να πάμε σε γενική συνέλευση και να γίνει ένας εμφύλιος. Οι λύσεις γίνονται πριν τις γενικές συνελεύσεις. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι, αν υπάρξει μια σοβαρή λύση η οποία θα μπορέσει να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα της ομάδας, όχι πως θα κάνει κακό στην ομάδα. Γιατί κάποιοι πάνε να την σπρώξουν στην Γ’ Εθνική. Υπάρχουν λύση ώστε η ομάδα να μπορεί να λύσει κάποια προβλήματα και να συνεχίσει».

Συμπλήρωσε επίσης:

«Τα μέτωπα του ΟΦΗ δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Ο πρόεδρος που θα αναλάβει αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει νομικός. Εμείς 2,5 χρόνια γίναμε νομικοί, μάθαμε τα πάντα. Για να το ξεκαθαρίσω, για μένα όποιος πει αυτή τη στιγμή ότι η ομάδα θα πάει Γ’ Εθνική είναι εγκληματίας. Πάρτε το παράδειγμα του Άρη, ο οποίος είναι ένα μεγάλο μέγεθος και αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να φύγουν όλοι οι παίκτες. Πως θα μπορέσει ο ΟΦΗ, αν πέσει, να ανεβαίνει τις κατηγορίες κάθε χρόνο. Θα τις ανεβαίνει; Ή θα κολλήσει στη Β’ Εθνική 2-3 χρόνια και θα είναι ξανά μια χρεωμένη ΠΑΕ; Η λύση, για μένα, είναι ότι η ομάδα θέλει σωστούς ανθρώπους να μπούνε, να αναλάβουν κάποιες ευθύνες, να τρέχει η ομάδα και θα έρθουν και οι επενδυτές….»

 

 

 

 

Αθλητικά

ΠΑΟΚ: Για τη νίκη στη Γρανάδα

ΠΑΟΚ αναχώρηση

Με στόχο  τη νίκη, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (28/10) ο ΠΑΟΚ για την Ισπανία, όπου την Πέμπτη (29/10) θα αντιμετωπίσει τη Γρανάδα.

Ο Άμπελ Φερέιρα και οι παίκτες του έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, προκειμένου να πάρουν το «τρίποντο» στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν το «διπλό», που θα είναι το πρώτο τους φέτος, για να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

Μάλιστα, υπάρχει κι ένας θετικός οιωνός στο ταξίδι του ΠΑΟΚ για την Ισπανία, καθώς ο αριθμός της πτήσης έχει αριθμό… 1926.