Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ

Μαχλάς: «Ο κόσμος, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ πρέπει να είναι ένα»(video)

Ο Νίκος Μαχλάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Pressing» της ΤVCreta και τον Στέλιο Σβολιαντόπουλο, μεταξύ άλλων μίλησε για την προσπάθεια όλων στον ΟΦΗ για οικονομική εξυγίανση, για τον νέο τεχνικό της ομάδας, για το θέμα του «Γεντί Κουλέ» αλλά και για τη διοίκηση. Αναλυτικά ένα μέρος της συνέντευξης:

Για την πορεία του ΟΦΗ την σεζόν που πέρασε:

«Είχαμε μια καλή χρονιά, αν και το ξεκίνημα δεν ήταν πολύ καλό. Η έλευση του Ρικάρντο Σα Πίντο έφερε μια διαφορετικότητα στην ομάδα, «βγήκαν» και κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καλή απόδοση στα πρώτα παιχνίδια και νομίζω ότι με την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών, γίναμε μια καλή, μια σφιχτή ομάδα και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη θέση που ήταν πολύ καλή για τα δεδομένα του ΟΦΗ».

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο:

«Νομίζω ότι βάση της εικόνας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το αξίζαμε να περάσουμε, γιατί εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο παιχνίδι που δώσαμε για τη δεύτερη φάση στη Λεωφόρο. Από την άλλη όμως η δική μας η ομάδα με τις συνθήκες που αγωνίζεται και όλα αυτά που είχαμε περάσει, κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια., ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί αυτό για να φτάσουμε τον ΟΦΗ εκεί που όλοι επιθυμούμε».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει στραφεί σε ξένους προπονητές:

«Είναι καθαρά θέμα ότι ίσως η περίπτωση του Σα Πίντο ήταν το έναυσμα να παραμείνουμε σε ξένο προπονητή γιατί ήταν πετυχημένο. Κυρίως αυτό έπαιξε ρόλο και στις συζητήσεις που είχαμε, γιατί είναι καθαρά επιλογή του Μάνθου Πουλινάκη και από τη στιγμή που το κάναμε αυτό και βγήκε, θα το συνεχίσουμε και όπου πάει. Αν είναι καλό θα βγει. Θέλω να πω ότι ο Τζενάρο Γκατούζο, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και είναι μεγάλη μας τιμή που αυτός ο προπονητής θα έρθει στην ομάδα μας».

Για τα «κέρδη» του ΟΦΗ από τη συνεργασία με τον Τζενάρο Γκατούζο:

«Πιστεύω ότι θα κάνει καλή καριέρα ο Γκατούζο ως προπονητής και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη επιλογή γιατί μας κάνει γνωστούς γενικά σε όλη την Ευρώπη, που καταφέραμε να έρθει αυτός ο προπονητής. Σίγουρα θα παίξει ρόλο να ανταπεξέλθουμε και εμείς στις απαιτήσεις του προπονητή, να κάνουμε ένα καλό σύνολο και να έχουμε μια καλή χημεία, τότε νομίζω τα αποτελέσματα θα είναι πάρα πολύ καλά».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ:

«Μην ξεχνάμε ότι είναι δύσκολες χρονιές γιατί εμείς δεν είμαστε ακόμα οικονομικά εκεί που θα έπρεπε, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι και την έκτη θέση να μην πάρουμε φέτος ή να μην πιστεύει ότι επειδή πήραμε την έκτη θέση άρα λοιπόν θα βγούμε και Ευρώπη του χρόνου. Μέλημα μας είναι να καταφέρουμε να φέρουμε την εξυγίανση που θέλει η ομάδα ή το σπουδαιότερο, να βρούμε επενδυτές που θα μπορούν να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο αυτό και με τις επιλογές που θα κάνουμε να καταφέρουμε μια καλή επίδοση».

Για το αν μετά τον Πετρόπουλο ακολουθήσουν ανάλογες μεταγραφές:

«Ναι η κουβέντα που είχαμε κάνει πριν λίγο διάστημα με τον Μάνθο (σ.σ Πουλινάκη) έχει να κάνει με αυτή την τακτική, δεν χρειάζεται να έρθουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα έχουν αξία και θα βοηθήσουν πολύ γρήγορα την ομάδα. Ο Πετρόπουλος, αν όλα πάνε καλά και υπογράψει όπως περιμένουμε, για μένα είναι ένα από τα καλύτερα σέντερ φορ».

Για το θέμα του «Γεντί Κουλε»:

«Είχαμε ένα πολύ σημαντικό συμβούλιο μεταξύ εμάς της διοίκησης και του ερασιτέχνη, γίνονται προσπάθειες να βρεθεί μια λύση και νομίζω ότι στο τέλος θα κυριαρχήσει το καλό του ΟΦΗ, ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Για το αν η διαφορά μεταξύ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ είναι καθαρά το οικονομικό:

«Οι συνθήκες και για εμάς και για τον ερασιτέχνη δεν είναι εύκολες, αλλά νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ερασιτέχνης ΟΦΗ χωρίς να υφίσταται ΠΑΕ ΟΦΗ, γιατί τα κέρδη και ότι μπορεί να έχει έσοδα ο Ερασιτέχνης, θα πρέπει πρώτα η μεγάλη ομάδα, η ΠΑΕ, αυτή που τροφοδοτεί τον Ερασιτέχνη, να είναι καλά. Αν είμαστε εμείς καλά θα είναι και Ερασιτέχνης καλά».

Για το Παγκρήτιο, αν δεν βρεθεί λύση για το «Γεντί Κουλέ»:

«Ναι το Παγκρήτιο είναι η άλλη λύση, αφού ένα είναι το δικό μας και ένα το Παγκρήτιο. Το Παγκρήτιο είναι ένα γήπεδο που έχουμε ξαναζήσει, σίγουρα δεν έχει τη δυναμική του «Γεντί Κουλε», είναι μια λύση όμως που δεν ξέρω αν τελικά ίσως χρειαστεί να γίνει. Ελπίζω ότι όλοι μας θα δώσουμε μεγάλη βάση για το «Γεντί Κουλέ» και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το πώς κρίνει την παρουσία του Μάνθου Πουλινάκη στον ΟΦΗ:

«Εγώ επέμενα πάρα πολύ και παρότρυνα τον Μάνθο να ασχοληθεί, γιατί ξέρω ότι λειτουργεί σαν τεχνοκράτης και λόγω της δουλειάς του γνωρίζει το θέμα του μάρκετινγκ. Ξέρει να χειρίζεται αρκετά πράγματα και νομίζω ότι είναι θετική η παρουσία του στην ομάδα».

Για το αν έχει διαφωνίες με τον Μάνθο Πουλινάκη:

 «Αν δεν υπάρξουν διαφωνίες δεν θα έχουμε και αποτελέσματα. Αν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν γίνεται. Ο Μάνθος είναι καλύτερος σε κάποιο κομμάτι, εγώ είμαι καλύτερος σε κάποιο άλλο, κάποιοι άλλοι στη διοίκηση μπορεί να έχουν κάποιο θέμα και να το λύσουν πολύ πιο εύκολα. Νομίζω ότι οι διαφωνίες δεν κάνουν κακό και κοιτάμε όλοι μας το συμφέρον του ΟΦΗ, όχι το δικό μας».

Για το βασικό στόχο της ομάδας που είναι η οικονομική εξυγίανση:

«Και τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε στη Β’ Εθνική και όσα έγιναν για να επιστρέψουμε στην Α’ Εθνική, είδαμε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν και πολλοί. Νομίζω όμως ότι τα πράγματα τώρα είναι πολύ καλυτέρα και ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιους ανθρώπους ή σε κάποιον. Το θέμα είναι ότι αν δεν τα καταφέρουμε σε αυτό το κομμάτι και προχωράμε με το ίδιο καθεστώς όπως τώρα, σίγουρα προσπαθούμε όλοι μας να προσφέρουμε τα μέγιστα και να έχει έσοδα η ομάδα και το κυριότερο να παραμένει στη Super League. Η ομάδα εξακολουθεί να έχει κάποια προβλήματα, αλλά από τη στιγμή που ο κόσμος γνωρίζει και έχουμε γίνει ένα σε αυτό το θέμα ελπίζω να τα καταφέρουμε πάλι και ο κόσμος θα είναι κοντά μας και όλα θα πάνε καλά».

Για τη διοικητική σταθερότητα των δυο τελευταίων ετών:

«Μάθαμε από τα λάθη μας, γιατί πέρυσι έγινε από τη Σούπερ Λιγκ το μνημόνιο, ας το πούμε, του ποδοσφαίρου και δεν μας έπνιγε κανένας με αφαίρεση βαθμών και περαιτέρω. Επίσης και από τα τηλεοπτικά τα έσοδα είναι αρκετά και το θέμα είναι πως θα το δουλέψεις καλά. Και από τα εισιτήρια διαρκείας πήγε καλά. Πήγε φανταστικά και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και ακόμα περισσότερο».

Για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ:

«Δεν ήμουνα ποτέ άνθρωπος που κοιτούσε τις κληρώσεις. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα που θα φτιάξουμε ώστε να μη φοβόμαστε τις κληρώσεις».

Το μήνυμα του προς τον κόσμο:

«Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι ο κόσμος, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ πρέπει να είναι ένα. Από τη στιγμή που βλέπω ότι είναι ένα δεν φοβάμαι».

Αθλητικά

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία την κράτησε στο +5-H βαθμολογία των πλέι οφ

aek-pao.jpg

Με γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και διατήρησε το προβάσισμα ασφαλείας 5 βαθμών από τους «πράσινους» στη μάχη για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης της Super League. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος των play off (5η αγωνιστική) και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη από το 37ο λεπτό.

Γρήγορα κόπασε ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ που στα πρώτα 10 λεπτά έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς την περιοχή του Διούδη. Το γεγονός, όμως, ότι δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία ήταν καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και προσπάθησε να χτυπήσει τους γηπεδούχους με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. Πράγματι στο 37΄ ο Καρλίτος κυνήγσε μια 40άρα μπαλιά στα δεξιά, σέντραρε και ο Φώτης Ιωαννίδης έπιασε πάνω στην κίνηση την κεφαλιά για να γράψει το 0-1. Προσπάθησε να αντιδράσει η Ένωση στα λεπτά που απέμεναν, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Διούδης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Αλμπάνη στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «κιτρινόμαυρων» που πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Από το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κλείστηκε γύρω από την περιοχή του Διούδη και η ΑΕΚ επέβαλε αφόρητη πίεση. Απείλησε με σουτ του Βασιλαντωνόπουλου (49΄), Γαλανόπουλο (60΄) όμως ο γκολκίπερ των «πράσινων» δήλωσε «παρών». Η πολιορκία συνεχίστηκε με τους παίκτες του Χιμένεθ να έχουν κερδίσει μια... ντουζινά κόρνερ, όλα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Έλειπε και ο Ολιβέιρα ο οποίος είχε τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο κι έτσι λύσεις πολλές δεν υπήρχαν από τον πάγκο. Τελευταίο «χαρτί» του Χιμένεθ ήταν το 4-4-2 με την είσοδο του Κοσίδη στο ματς, μαζί με ακόμα έναν πρώην συμπαίκτη του στην Κ20 του συλλόγου, τον Θεοδόση Μαχαίρα. Στο 84΄ ο Διούδης έσωσε ξανά τον Παναθηναϊκό στην ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε η Ενωση σε «ανοιχτό γήπεδο» καθώς όλες οι υπόλοιπες προήλθαν από «στημένες» φάσεις. Τα έξι λεπτά καθυστερήσεις που κράτησε ο Ολλανδός διαιτητής η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης. Από σέντρα του Μαχαίρα από αριστερά, ο Γκαρσία «τρύπωσε» ανάμεσα στους αμυντικούς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. στο 90+2΄.

Διαιτητής: Χίγκλερ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αλμπάνης, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Λόπες - Βιγιαφάνες, Σάντσες, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Διούδης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70΄ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79΄ Κοσίδης), Μάνταλος (35΄λ.τρ. Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Αλμπάνης (79΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σανκαρέ, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Σάντσες, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (69΄ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90΄ Ενγκμπαγκοτό), Καρλίτος (70΄ Μακέντα)

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Ολυμπιακός - Αστέρας......... 1-0 (52' Παπασταθόπουλος)

Άρης - ΠΑΟΚ ...........................0-1 (6' Σβαμπ)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός ...............1-1 (90+2' Γκαρσία / 36' Ιωαννίδης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός ...79

2. ΠΑΟΚ .............57

3. Άρης ..............57

4. ΑΕΚ ...................55

5. Παναθηναϊκός 50

6. Αστέρας Τρ..... 44

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (25/4, 15:00)

Αστέρας - Άρης (25/4, 17:15)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ (25/4, 19:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρης - ΠΑΟΚ 0-1: Το πρώτο ντέρμπι που βάφεται ασπρόμαυρο!

ΕΑΚΗ: Άγνωστοι βανδάλισαν το Στάδιο Ελευθερίας!