Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

ΟΦΗ

Γκατούζο:΄΄ Δύο μήνες περίμενα αυτή την μέρα ΄΄

Ο Τζενάρο Γκατούζο ήταν πολύ χαρούμενος στη συνέντευξη τύπου γιατί το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ συνδυάστηκε με νίκη. Ο Ιταλός τεχνικός στις δηλώσεις του στάθηκε στη σημασία της νίκης ,σχολίασε τον τρελό πανηγυρισμό του στο γκολ ενώ χαρακτήρισε σπίτι του το γήπεδο του ΟΦΗ υπογραμμίζοντας ότι θα ήθελε να παίξει και αυτός σε μία τέτοια έδρα  .Επίσης τόνισε ότι αυτό που θα προσπαθήσει να αλλάξει στην ομάδα είναι στον επαγγελματισμό κάποιων παικτών.Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

 

΄΄Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Χάβο που με καλωσόρισε στην Ελλάδα. Και να δώσω συγχαρητήρια στον Πσναιτωλικό γιατί έπαιξε οργανωμένα.

Εδώ και δύο μήνες έβλεπα στον ύπνο μου και το κρεβάτι μου την σημερινή ημέρα. Ο σύλλογος άλλαξε πολύ μέσα σε 2 μήνες. Άλλαξαν 8-9 βασικοί και μεγάλοι παίκτες για την ομάδα μας. Εγώ και ο πρόεδρος  δουλεύαμε καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο για να είμαστε σε επαφές με μάνατζερ και παίκτες ώστε να τους φέρουμε στον ΟΦΗ έχοντας στο μυαλό μας τα οικονομικά θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί δύο μήνες προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού και βλέπετε ότι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου. Ο δρόμος τώρα ξεκινάει, θέλω να ξεκινήσω τους παίκτες και θέλω να έρχονται στο ΒΑΚ και να προσπαθούν πολύ.

Στο τελευταίο φιλικό κόντρα στον Πλατανιά είχαμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. 4-5 παίκτες ήρθαν πριν από 20 ημέρες. Παίκτες που είναι σημαντικοί για το παιχνίδι μας. Στην Ολλανδία αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους. Ήταν πολύ σημαντικό που δεν χάσαμε με μεγάλα σκορ στην Ολλανδία αλλά παιχνίδια όπως το σημερινό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σε 45 ημέρες είναι δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία αλλά δεν θέλω να αλλάξω την ελληνική νοοτροπία γιατί μας αρέσει. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ σημαντικός ο επαγγελματισμός και γνωρίζω για τι θέμα μιλάω. Μπορεί να είσαι καλός ποδοσφαιριστής αλλά αν δεν ζεις καλά τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα. Εγώ αυτό που βάζω είναι οι κανόνες, όχι μόνο για τους παίκτες αλλά για όλους όσους δουλεύουν σε αυτήν την ομάδα. Το ξέρω ότι σήμερα 13 – 14 παίκτες μπορεί να είναι χαρούμενοι, οι υπόλοιποι όχι. Όμως είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μια ομάδα και να δουλεύουμε 25 παίκτες. Σε μια σαιζόν υπάρχουν πολλά παιχνίδια.

Είναι χαρά μου να δουλεύω με τους παίκτες που έχω. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο χρειάζεται να πληρώνει 55 παίκτες; Για εμένα είναι πολύ εύκολο να παω στον πρόεδρο και να πω ότι θέλω παίκτη. Όμως για την ιστορία του ΟΦΗ έχω μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα δοκίμασε να επιτεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όχι με μακρινές μπαλιές. Είναι λογικό όταν λείπει η ποιότητα να μην υπάρχει η τελική πάσα. Ξεκίνησα να παίζουμε με 3 στόπερ γιατί πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να παίξει με αυτόν τον τρόπο. Όμως δεν είναι απαραίτητο ότι σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Στη φάση του γκολ ο διαιτητής μου είπε να φύγω και έφυγα. Ξεκίνησα την δουλειά του προπονητή πριν από 2 χρόνια, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί μου αρέσει η μυρωδιά του γηπέδου, των αποδυτηρίων και αυτή είναι η ζωή μου. Αυτή η φυσική διέγερση που έχεις, δηλαδή να παίζεις ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο, μπορείς να την έχεις μόνο με ναρκωτικά ή αλκοόλ. Όμως το ποδόσφαιρο σου το δίνει αυτό. Για αυτό πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο γιατί ο χαρακτήρας μου είναι αυτός. Δεν βλέπω κάμερες για να αλλάζω στυλ.

Η ομάδα μου άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις ένα καταπληκτικό παιχνίδι για να το πετύχεις. Πολλές φορές το παιχνίδι δεν θα εξελιχθεί όπως θέλουμε. Θα αλλάξουμε πολλές φορές το στυλ παιχνιδιού και ανάλογα με τον αντίπαλο.

Αυτό το γήπεδο είναι το γήπεδο μου. Θέλω να μπω και να παίξω. 20 λεπτά πριν το ματς έκανα μια συζήτηση και μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα σαν να μπαίνω στο σπίτι μου. Εκεί που μεγάλωσα στο χωριό μου. Σήμερα ένιωσα το ίδιο όμορφα όπως ένιωσα πριν 25 χρόνια όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου.’’

 

Αθλητικά

Αυγενάκης: "Ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική καταγραφή στον «Πέλοπα» των αθλητικών εγκαταστάσεων"

pelopas.jpg

Ττη σημαντική πρόοδο της καταχώρησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας», σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, αναλυτικών στοιχείων των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν οι 332 Δήμοι της χώρας μας, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Δήμων έχει ήδη ανταποκριθεί. Το 76% έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα και εκκρεμεί η εγγραφή 79 Δήμων. Η πλατφόρμα δεν κλείνει, επομένως περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση όσων Δήμων δεν έχουν ακόμα κάνει τις διαδικασίες» υπογράμμισε ο υυπουργός Αθλητισμού και επισήμανε πώς: «Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στον ΠΕΛΟΠΑ 3.858 αθλητικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις των 253 Δήμων και των Οργανισμών τους, είναι καταγεγραμμένα: 
-1.655 γήπεδα ποδοσφαίρου
-1.153 ανοιχτά γήπεδα
-507 κλειστά γυμναστήρια
-343 αθλητικά κέντρα
-114 εθνικά στάδια
-48 ανοιχτά κολυμβητήρια
-25 κλειστά κολυμβητήρια
-9 σκοπευτήρια
-4 ναυταθλητικά κέντρα»

Ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι: «Όταν ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, το μόνο που κατάφερα να μάθω είναι πόσες αθλητικές Ομοσπονδίες διαθέτουμε. Καμία σαφής εικόνα για το πόσα σωματεία είναι ενεργά, πόσοι προπονητές απασχολούνται νόμιμα, πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν στους Δήμους της χώρας μας. 
Η απόφασή μου να μπουν από το μηδέν γερά θεμέλια διαφάνειας ήταν οριζόντια στο αθλητικό οικοδόμημα. Και ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στα σπίτια του αθλητισμού, στους χώρους που εμπιστευόμαστε καθημερινά τα παιδιά μας να αθληθούν με ασφάλεια, στα μέρη που επιλέγουμε να παρευρεθούμε για να απολαύσουμε αθλητικά θεάματα, χωρίς να έχουμε ιδέα για την ταυτότητα και την κατάστασή τους. 
Το όραμά μου βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο, ο οποίος συμμεριζόταν τις ίδιες αγωνίες μαζί μου. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο και πολύ καλό φίλο Δημήτρη Παπαστεργίου, θέσαμε τον Ιούνιο του 2020 σε εφαρμογή τον «Πέλοπα», μια ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε πως: «κατοχυρώσαμε νομοθετικά την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναγκαιότητα στήριξης, ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 
Ρυθμίσαμε, ώστε η εγγραφή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού στην Πλατφόρμα και η καταχώριση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους σε αυτή να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουν εν γένει οι Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση έργων, σχετικών με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ο Φιλόδημος ΙΙ και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι: «προφανώς, το εγχείρημα αυτό δεν γίνεται μόνο για το αυτονόητο: δηλαδή για να γνωρίζουμε πόσες εγκαταστάσεις διαθέτει η χώρα, αλλά έχει μια πολύ πιο ουσιαστική χρησιμότητα. 
Βάσει όσων δηλώνουν οι φορείς στην Πλατφόρμα, θα μπορούμε να γνωρίζουμε σημαντικά στοιχεία, όπως η παλαιότητα της εκάστοτε εγκατάστασης, οι παροχές της, τα είδη των εγκαταστάσεων ανά περιοχή, αλλά και οι ελλείψεις τους. 
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε πολύ πιο αποτελεσματικά να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής και την κρισιμότητα των αιτημάτων των Δήμων για χρηματοδότηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πλεύρης: «Οι ομάδες που δεν ελέγχουν εάν είναι εμβολιασμένοι οι φίλαθλοι θα υποστούν τις συνέπειες»

Νιόπλιας: «Μας έδωσε ώθηση ο πάγκος» (video)

ESPA BANNER