Αθλητικά

Κρήτη

Ηράκλειο

Διακοπή κυκλοφορίας αύριο στην παραλιακή για τους αγώνες «Run Greece» στο Ηράκλειο

Αύριο  27-04-2014 και ώρα 10.00΄,  θα διεξαχθούν στην πόλη του Ηρακλείου  αγώνες «Run Greece».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για την εφαρμογή των  μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων  αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών και επισκεπτών της πόλεως, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δήμου Ηρακλείου, θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων και να γίνουν εκτροπές στην κυκλοφορία αυτών, ως ακολούθως:

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο  Νεάρχου στο βόρειο τμήμα αυτής  από την συμβολή της με την  Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως ( Είσοδος Λιμένα Ηρακλείου ) μέχρι την Είσοδο για  Ο.Λ.Η - Λιμεναρχείο (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.), στο ρεύμα πορείας από Είσοδο Λιμένα Ηρακλείου μέχρι την είσοδο του Ο.Λ.Η. – λιμεναρχείο Ηρακλείου. Στην συμβολή της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με την παραλιακή Λεωφόρο Νεάρχου (Είσοδος Λιμένα) θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από το Λιμενικό Σώμα προς την Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και την παραλιακή λεωφόρο Νεάρχου προς Αλικαρνασσό λόγω εδαφικής αρμοδιότητος.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της παραλιακής λεωφόρου Νεάρχου από την Είσοδο για Ο.Λ.Η. – Λιμεναρχείο ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.), μέχρι την πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων.

 

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της παραλιακής λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου από την πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων μέχρι την συμβολή της με την οδό Μίνωος ( Φανάρια  TALOS PLAZA ).

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από την συμβολή της οδού 1878 με την οδό Στυλιανού & Νικολάου Γιαμαλάκη προς την παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου και εκτροπή αυτών προς την Λεωφόρο Καλοκαιρινού και την οδό Αγίου Μηνά. Στην συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου με την οδό Μίνωος (Φανάρια  TALOS PLAZA ) θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την Λεωφόρο Νικολάου Παναγιωτάκη – Παγκρήτιο Στάδιο. Στην συμβολή της οδού Πελασγών με την οδό Εφόδου θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την οδό Μίνωος.

 

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, από την συμβολή της με την παραλιακή λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι την συμβολή της με την Λεωφόρο Καλοκαιρινού – Νικολάου Πλαστήρα ( Χανιώπορτα).

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα από την συμβολή της με την Λεωφόρο Καλοκαιρινού  και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ( Χανιώπορτα),  μέχρι την συμβολή της με την οδό Ιωάννη Κονδυλάκη ( Πύλη Βηθλεέμ – Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου) στο ρεύμα πορείας  από Χανιώπορτα προς Ποτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Στο σημείο εκτελούνται εργασίες και για την κίνηση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει δοθεί σε κυκλοφορία με κατάλληλη σήμανση το μισό του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας από Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου προς Χανιώπορτα. Στο ρεύμα πορείας της οδού Νικολάου Πλαστήρα από την συμβολή της οδού Σπιναλόγκας μέχρι και την συμβολή της με την Λεωφόρο Καλοκαιρινού η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά στο τμήμα του οδοστρώματος που έχει οριοθετηθεί και σημανθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό λόγω των έργων που ήδη εκτελούνται. Στην συμβολή των οδών  Ιωάννη Κονδυλάκη – Γεωργίου Γεωργιάδη – Πυράνθου θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την οδό Γεωργίου Γεωργιάδη και την οδό Πυράνθου.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την συμβολή της με την οδό Ιωάννη Κονδυλάκη ( Πύλη Βηθλεέμ – Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου) έως την συμβολή της οδού Βιάνου στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα από την συμβολή σ’ αυτήν της οδού Βιάνου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Έβανς ( Πύλη Ιησού – Καινούργια Πόρτα ), στο ρεύμα πορείας  από Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου προς οδό Έβανς  ( Πύλη Ιησού – Καινούργια Πόρτα). Στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Νικολάου Πλαστήρα από την συμβολή της οδού Έβανς  (Πύλη Ιησού – Καινούργια Πόρτα) μέχρι την συμβολή της οδού Βιάνου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας της  οδού Έβανς από την συμβολή των οδών Πεδιάδος και Νικολάου Πλαστήρα (Πύλη Ιησού – Καινούργια Πόρτα) έως την συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη – Χρυσοστόμου ( Πλατεία Κύπρου).

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας  στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, σε όλο το μήκος του ρεύματος πορείας,  από Λεωφόρο Δημοκρατίας έως την συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου ( Πλατεία Κύπρου). Στο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Χαριλάου Τρικούπη από την συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου προς την συμβολή της με την λεωφόρο Δημοκρατίας η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Δημοκρατίας σε όλο το μήκος αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την συμβολή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη μέχρι συμβολή των οδών Πεδιάδος – Αβέρωφ – Ανεμογιάννη ( πρώην ανώνυμη οδός)  με εξαίρεση το τμήμα του ρεύματος πορείας από Χαριλάου Τρικούπη μέχρι την συμβολή της με την οδό Γερωνυμάκη όπου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

 

 • Διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα πορείας σε όλο το μήκος τους της οδού Ανεμογιάννη (πρώην ανώνυμη οδός) από την συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας – Πεδιάδος - Αβέρωφ  μέχρι την συμβολή της Λεωφόρου Ικάρου – Ξανθουδίδου ( κυκλικός κόμβος ). Απαγόρευση εισόδου οχημάτων στην οδό Αβέρωφ από την συμβολή της με την οδό Έβανς, με εξαίρεση ασθενοφόρα οχήματα  και επείγοντα περιστατικά για το θεραπευτήριο «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΣ»

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες διαδρομές τέλεσης των αγώνων και τις ανωτέρω διακοπές – εκτροπές  κυκλοφορίας και απαγορεύσεις εισόδου οχημάτων σε οδούς, γίνεται αντιληπτό ότι η είσοδος και κίνηση οχημάτων στο κέντρο της πόλεως Ηρακλείου είναι απαγορευτική σχεδόν σε όλες τις περιοχές που περικλείονται εντός των Ενετικών Τειχών.

 

Για την διευκόλυνση οδηγών οχημάτων που επιθυμούν να κινηθούν για να εξέλθουν από τις περιοχές αυτές κατά τις ώρες ισχύος των ανωτέρω μέτρων, προτείνονται τα ακόλουθα:

 

 • Προσωρινή μονοδρόμηση  της οδού Ιωάννη Μητσοτάκη  από το ύψος που αυτή συμβάλλει στην παραλιακή Λεωφόρο Νεάρχου ( Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων) μέχρι την συμβολή σε αυτήν, της οδού Γιάννη Χρονάκη με φορά κίνησης των οχημάτων αντίθετη από την υφιστάμενη δηλαδή από Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων προς Γιάννη Χρονάκη.

 

 • Αναστολή - Τροποποίηση εκτέλεσης των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου που διέρχονται από το κέντρο της πόλεως και των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ που διέρχονται από την παραλιακή Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου και τις κεντρικές οδούς της πόλεως Ηρακλείου. Τα ανωτέρω λεωφορεία καθώς και τα τουριστικά λεωφορεία θα μπορούν να προσεγγίζουν την πλατεία Ελευθερίας  - Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μόνο από την λεωφόρο Ικάρου και μέχρι την συμβολή αυτής με την οδός Δουκώς Μποφώφ διά μέσου της οποίας θα εκτρέπονται προς την παραλιακή λεωφόρο Νεάρχου.

 

 

Ώρα έναρξης των προτεινομένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η 07:00’ ώρα της 27-04-2014  και λήξη αυτών η 13.30’ περίπου.

 

 

 

Ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία των οδηγών με την παράκληση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και των εθελοντών και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων .

 

 

 

 

 

Αθλητικά

Super League: Εύκολη νίκη του ΠΑΟ, 4-1 τον Ιωνικό (video)

ΠΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό στο γήπεδο της Λεωφόρου για την 6η αγωνιστική της Super League και επικράτησε με το εμφατικό 4-1 έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον εντυπωσιακό φέτος Καρλίτος Λόπεθ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Ο Παλάσιος με πέναλτι σημείωσε το άλλο τέρμα των «πράσινων» ανοίγοντας... λογαριασμό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ισοφάρισε προσωρινά για τους Νικαιώτες ο Σαλβαδόρ Σάντσες λίγο μετά το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με την γνωστή εφετινή... συνταγή της Λεωφόρου. Πίεση ψηλά απ’ τα πρώτα λεπτά, κοντινές συνεργασίες και γρήγορο... γκολ. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καρλίτος υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα από την πάσα του Ρούμπεν, προσπέρασε τον προσωπικό αντίπαλό του και με συρτό πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Ο Ιωνικός ωστόσο, είχε γρήγορη «απάντηση». Στο 12’ έπειτα από χλιαρή απομάκρυνση της μπάλας από τον Πούγγουρα, ο Άοσμαν έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι κι ο Σαλβαδόρ Σάντσες με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει παρά το «μούδιασμα» από την ισοφάριση κι έχασε δύο ευκαιρίες με τον Χατζηγιοβάνη στο 16’ και στο 21’, με φάουλ που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και πλασέ ελάχιστα άουτ.

Στο 25’ από τρομερό σόλο του Αλεξανδρόπουλου και γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Βιτάλ δεν έπιασε καλά το γυριστό με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, όμως στο 38’ οι «πράσινοι» πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Καρλίτος. Από πολύ ωραίο κλέψιμο και κάθετη του Αλεξανδρόπουλου, ο Ισπανός φορ «πάτησε» στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο νωθρά στα πρώτα λεπτά, όμως μετά το 50’ πάτησε ξανά... γκάζι, με πρωταγωνιστές τους Καρλίτος και Παλάσιος. Στο 53’ ο Βαφέας έκανε τεράστιο σφάλμα, γυρίζοντας από πολύ μακριά την μπάλα προς τα πίσω, χωρίς να δει τον Καρλίτος, ο οποίος καιροφυλαχτούσε, έκλεψε και πλάσαρε για το «πράσινο» 3-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια κι ανατράπηκε καθαρά εντός της περιοχής από τον Κωνσταντινίδη. Ο Μανούχος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, ο Καρλίτος άφησε την εκτέλεση στον Παλάσιος και ο Αργεντινός στο 56’ σημείωσε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του «τριφυλλιού», κάνοντας το 4-1.

Στο 71’ ο Χατζηγιοβάνης έφυγε στο χώρο κι αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση (απέκρουσε ο Χουτεσιώτης) αντί να τη «σπάσει» στον αμαρκάριστο Ιωαννίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι αμυντικοί του Ιωνικού πρόλαβαν κι έδιωξαν πριν η μπάλα φτάσει στον νεαρό φορ των «πράσινων».

Στο τελευταίο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός έριξε... ταχύτητα (παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Σαλβαδόρ Σάντσες), ο Γιοβάνοβιτς ξεκούρασε παίκτες κι έδωσε ευκαιρίες σε άλλους (όπως π.χ. στον Μπουζούκη) και οι «πράσινοι» έφτασαν με άνεση στην τρίτη εφετινή νίκη τους...

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Σάρλια - Σαλβαδόρ Σάντσες
Αποβολές: Σαλβαδόρ Σάντσες (2η κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (86’ Μαουρίσιο), Παλάσιος (70’ Βιγιαφάνιες), Βιτάλ (81’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (81’ Μπουζούκης), Καρλίτος (70’ Ιωαννίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Κωνσταντινίδης, Βαφέας, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (69’ Μάναλης), Ρομαό, Αοσμάν (86’ Μύγας), Καμπράλ (69’ Γκοτσούλιας), Ματσούκας (69’ Μπάσα), Τουράμ.

 

 Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης  0-1

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1            

   

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

16:00 Παναιτωλικός-ΟΦΗ                   

16:00 ΠΑΟΚ-Βόλος                         

20:30 ΑΕΚ-Ατρόμητος                      

20:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός    

       

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

19:30 Λαμία-Αρης                  

 

Βαθμολογία 

1. ΠΑΟΚ 12

2. Βόλος 12

3. Ολυμπιακός 11

4. ΑΕΚ 10

5. Παναθηναϊκός 10

6. ΠΑΣ Γιάννινα 9

7. Παναιτωλικός 5

8. Ιωνικός 5

9. Αστέρας Τρίπολης 5

10. ΟΦΗ 4

11. Λαμία 4

12. Άρης 2*

13. Ατρόμητος 2

14. Απόλλων Σμύρνης 2

*Ο Άρης ξεκίνησε με -6

 

Η επόμενη 7η αγωνιστική΄

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

18:15 Ατρόμητος-Ιωνικός

19:00 Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 

20:30 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

 

Κυριακή  24 Οκτωβρίου 2021

16:00 Βόλος-ΑΕΚ 

16:00 Αρης-Παναιτωλικός 

18:15 ΟΦΗ-Λαμία

20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Super League: Στη Ριζούπολη η πρώτη νίκη του Αστέρα

Νιόπλιας: Μας δίνει ώθηση η επιστροφή των παικτών (Βίντεο)

 

ESPA BANNER