Αθλητικά

Άλλα Σπορ

Θερμή υποδοχή στην εθνική ομάδα στίβου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

2.jpg

Την εθνική μας ομάδα στίβου με αρχηγό τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας Περικλή Ιακωβάκη υποδέχτηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στις 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, τοπικά στελέχη του ΣΕΓΑΣ αλλά και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας. 

Η εθνική μας ομάδα στίβου αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου συνοδευόμενη από τον γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δημάκο. 

Οι αθλητές μας, τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ, εξέφρασαν την χαρά τους που βρίσκονται στην Κρήτη για την διοργάνωση των αγώνων, και κάλεσαν τον κόσμο να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια της εθνικής μας το Σαββατοκύριακο στο Παγκρήτιο ώστε να ανέβει κατηγορία και συγκεκριμένα στην σούπερ λίγκα. 

Επίσης εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους που βρίσκονται στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, από όπου, όπως είπαν, παίρνουν θετική ενέργεια, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και το δήμο Ηρακλείου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο προετοιμασίας των αγώνων στίβου. 
 

1_1.jpg

1_1.jpg, by sofia

3.jpg

3.jpg, by sofia

 

4.jpg

4.jpg, by sofia

Πολιτική

Αθλητικά

Δένδιας σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Τηρήστε τη συμφωνία των Πρεσπών

δένδιας οσμάνι

Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, απέστειλε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. 

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό  ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τόνισε ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε

Τσίπρας - εργασιακό: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση

Παυλόπουλος: Ντροπή ένα τμήμα της Κύπρου να τελεί ακόμα υπό τουρκικό ζυγό