Αθλητικά

Άλλα Σπορ

Κρήτη

Ηράκλειο

"Μινωικός άθλος" στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Ιουνίου

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Διοργανώνει τον 12ο άθλο στα χνάρια του Μίνωα όπου φέτος για πρώτη φορά περιλαμβάνει εκτός των 70χλμ. και άθλο 140 χλμ στην διαδρομή Κνωσός-Φαιστός και επιστροφή στην Κνωσό όπου θα γίνει ο τερματισμός και των δύο διαδρομών.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Συνδιοργανωτές του αγώνα θα είναι η περιφέρεια Κρήτης- ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ και οι δήμοι Ηρακλείου-Γόρτυνας-Φαιστού.       Επίσης ο αγώνας διοργανώνεται υπο την αιγίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ:

 1. 1.     140 χλμ. τρέξιμο με εκκίνηση από την Κνωσό το βράδυ του Σαββάτου 22:00 και στην διαδρομή Λεωφ. Κνωσού- Δημοκρατίας- Γεωργιάδη-Πλαστήρα- 62 Μαρτύρων-Γιόφυρος - επαρχιακή ηρακλείου-Μοιρών και στο ύψος του Σίβα στρίβουμε δεξιά και περνάμε στην παλαιά εθνική και περνάμε από Βενεράτο-Αυγενική- ακολούθως Αγ.Βαρβάρα- Αγ.Δέκα-Μοίρες- Φαιστός-επιστροφή στην ίδια διαδρομή των 70 χλμ. όπως: επαρχιακή οδός Μοιρών-Ηρακλείου Μοίρες-Αγ.Δέκα-Αγ.Βαρβάρα-Αυγενική- Βενεράτο (παλαιός δρόμος) Σίβας- Γιόφυρος-Λεοφόροι 62 Μαρτύρων- Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση-Λεωφόρος Κνωσού τερματισμός Κνωσός.
 2. 70 χλμ. τρέξιμο  με εκκίνηση  την Φαιστό το πρωί της Κυριακής 8-6 και στην διαδρομή:  επαρχιακή οδός Μοιρών-Ηρακλείου Μοίρες-Αγ.Δέκα-Αγ.Βαρβάρα-Αυγενική- Βενεράτο (παλαιός δρόμος) Σίβας- Γιόφυρος-Λεοφόροι 62 Μαρτύρων- Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση-Λεωφόρος Κνωσού τερματισμός Κνωσός. Μετά τον τερματισμό ο κάθε αθλητής θα πάρει απο έναν κλώνο ελιάς κ θα τον καταθέσουν στο παλάτι της Κνωσού.

-ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ 70 χλμ. στο 7χλμ-11χλμ-17χλμ-21χλμ-στο 26χλμ-32χλμ-37χλμ,42χλμ-50χλμ  55χλμ-60χλμ-63χλμ-67χλμ. επίσης θα υπάρχουν στην διαδρομή τρία αυτοκίνητα των διοργανωτών με πλήρη υλικά για την εξυπηρέτηση των αθλητών και ποδηλατιστών (υλικά που θα υπάρχουν στους σταθμούς ανεφοδιασμού είναι: ισοτονικό ποτό-νερό-χυμοί-μπανάνες-κόκα κόλα-αλμυρά-διάφορα γλυκίσματα-μπισκότα και σταφίδες) για το αγώνισμα των 140 χλμ. στην διαδρομή ως την Φαιστό θα υπάρχουν συνοδοί των αθλητών με την ευθύνη των ιδίων , υλικά για την τροφοδοσία τους θα τα λάβουν από τον υπεύθυνο τροφοδοσίας της οργανωτικής επιτροπής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ-ΔΩΡΑ: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες και στα 70 &140 χλμ. και όσοι τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο και από ένα φυτό ελιάς από την περιοχή της Κνωσού.Ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τσάντα με αναμνηστικά δώρα και μπλουζάκι.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: θα πρέπει οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα να έχουν τρέξει πρόσφατα σε μαραθώνιο η υπερμαραθώνιο η αγώνα βουνού. Επίσης να έχουν μαζί τους πρόσφατη  ιατρική βεβαίωση για την υγεία τους και φυσικά να είναι άνω των 18 ετών. Επίσης αν υπάρχει συνοδός να δηλωθεί στην οργανωτική επιτροπή, επίσης για τους αθλητές των140 χλμ. θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν συνοδό με αυτοκίνητο η να δηλωθεί συνοδός από την οργανωτική επιτροπή.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  για τα 140 χλμ η συμμετοχή είναι 50 ευρώ στα70 χλμ. 25 ευρώ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορείτε να δηλώνετε μέσο της ηλεκτρονικής σελίδας του συλλόγου μας cretamarathon.gr η στο φαξ 2810-263426 για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6971808055 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης )και  6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (διαδρομών και τροφοδοσίας).

 

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 50% στην μετακίνηση από  Πειραιά-Ηράκλειο-Πειραιά με επιστροφή για όσους επιθυμούν εκτός Κρήτης να λάβουν μέρος αθλητές -ποδηλάτες και συνοδοί με πλοία της ΑΝΕΚ-SUPER FAST -ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ και πολύ καλή τιμή σε ξενοδοχείο της πόλης μας για κρατήσεις στα πλοία και στο ξενοδοχείο επικοινωνήσετε με την κα Κρανιωτάκη Μαρίνα στα τηλ: 2810284635 και 6937100083

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣάφιξη αθλητών Σαββάτο πρωί 7  Ιουνίου, δωρεάν επίσκεψη των αθλητών στην Κνωσό έως και  ώρα 16:00 και πάστα πάρτι ώρα 1600 στο κέντρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ώρα 21:30 αναχώρηση αθλητών με αυτοκίνητα της διοργάνωσης από το κέντρο του Ηρακλείου για την Κνωσό.

Κυριακή πρωί και ώρα 06:00 αναχώρηση με πούλμαν για την Φαιστό στην εκκίνηση του αγώνα, ώρα 14:30 απονομή στους τρεις νικητές στο παλάτι της Κνωσού, εκεί που όλοι οι τερματίσαντες αθλητές θα καταθέσουν κλωνάρι ελιάς. Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές για κέρασμα των αθλητών με διάφορα εδέσματα. Βράδυ αναχώρηση αθλητών.

 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 

Των70 και 140 χλμ: η διαδρομή των 140 χλμ θα ξεκινήσει το πρωί απο την Κνωσό και ώρα 07:00 και θα ακολουθήσει την διαδρομή Λ.Κνωσού-Δημοκρατίας-κέντρο Ηρακλείου-Λ.Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού Γιόφυρος -Εθνική Ηρακλείου Μοιρών-Φαιστός με επιστροφή απο την ίδια διαδρμή ως την Χανιόπορτα που στρίβουμε στην Λ.Πλαστήρα πάμε Όαση-Λ.Κνωσού τερματισμός Κνωσός.Επίσης δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε ποδηλάτες κάτω των 18 ετών.

Η διαδρομή των 70 χλμ ποδηλασίας θα ξεκινήσει στις 08:00 από την Φαιστό μαζί με τους δρομείς και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με αυτούς.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣσε όλους τους ποδηλάτες θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και μετάλλιο δίπλωμα στον τερματισμό τους.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  για τους ποδηλάτες και στις δύο διαδρομές η συμμετοχή είναι 10 ευρώ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: επιβάλλεται το ποδήλατό μας να έχει περάσει απο τεχνικό έλεγχο, να έχουμε φουσκωμένα καλά τα ελαστικά, να έχουμε γρασάρει την αλυσίδα και να έχουμε απαραίτητα μαζί μας αναπληρωματική σαμπρέλα και εργαλεία. για πληροφορίες και συμμετοχή στην ποδηλασία τηλ: 6970995122 κος Μπουλουκάκης Μανούσος (υπεύθυνος για την ποδηλασία)

-ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ 70 χλμστο 7χλμ-11χλμ-17χλμ-21χλμ-στο 26χλμ-32χλμ-37χλμ,42χλμ-50χλμ  55χλμ-60χλμ-63χλμ-67χλμ. επίσης θα υπάρχουν στην διαδρομή τρία αυτοκίνητα των διοργανωτών με πλήρη υλικά για την εξυπηρέτηση των αθλητών και ποδηλατιστών (υλικά που θα υπάρχουν στους σταθμούς ανεφοδιασμού είναι: ισοτονικό ποτό-νερό-χυμοί-μπανάνες-κόκα κόλα-αλμυρά-διάφορα γλυκίσματα-μπισκότα και σταφίδες) Επίσης θα υπάρχουν δύο αυτοκίνητα συνοδείας για την ποδηλατοδρομία των 140 χλμ με πλήρη εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των ποδηλατιστών.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ  ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

         ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. 1.    ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΦΑΙΣΤΟΣ-: Καμπαξής Σπυρίδων-Αρχάβλης Ελευθέριος   
 2. 2.    21-91ΚΜ: Νουλάνς Κλώντ
 3. ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΜΟΥΛΙΑ 1η : Πλουμή Αργυρώ
 4. 4.    ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΓΕΝΙΚΗ: Νικηφοράκης Αντώνης  
 5. 5.    ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ 1η ΠΡΟΣ ΔΑΦΝΕΣ: Φλουρής Αλέξανδρος
 6. 6.    ΣΙΒΑΣ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ- 111 χλμ :  Νικηφοράκης Δαυίδ Μίλκοβιτς Μίλιτσα
 7. ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ 2η ΠΡΟΣ ΔΑΦΝΕΣ: Νικηφοράκης Αντώνης- Νίκος
 8. ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ: Στεφανάκης Γιάννης   - Τσαρνάκα Ειρήνη
 9. 9.    ΦΑΝΑΡΙ ΙΚΑ: Καραμανίδης Δημήτρης

10. ΓΙΟΦΥΡΟΣ: Κατσέλης Μανόλης   Μιζεράκη Μαρία

11.ΦΑΝΑΡΙ ΜΙΝΩΟΣ: Βιτσαξάκης Μιχάλης

12.ΧΑΝΙΩΠΟΡΤΑ: Στρατάκης Μανόλης- Στρατάκη Στέλλα  

13.ΚΟΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ:Κουγιατζής Ευάγγελος

14. ΠΥΛΗ ΙΗΣΟΥ: Χρονάκης Βασίλης

15.ΟΑΣΗ: Κυρδήμος Γιάννης

16.ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Νταντούδης Γιώργος

17.ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΑΝΗΣ: Ζωγραφάκης Γιάννης

18.ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Πολλάκης Ευάγγελος  -Νταντούδης Γιώργος  Νικηφοράκης Κώστας

19.ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ: Χατζημηνάς Κώστας Μπουλουκάκης Μανούσος

20.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Παπαδάκης Γρηγόρης - Καμπαξή Μυρσίνη -Αφορδακού Ειρήνη -Κιαγιαδάκη Εμη 

Αθλητικά

Πολωνία - Σλοβακία 1-2: Δεύτερη νίκη της ιστορίας της στο Euro!

slovakia-panigyriko2.jpg

Η Σλοβακία πήρε μόλις τη δεύτερη νίκη της σε διοργάνωση Euro, επικρατώντας με σκορ 2-1 της Πολωνίας, η οποία αγωνιζόταν από το 62' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κριχόβιακ.

Η Σλοβακία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο α' μέρος, με το αυτογκόλ του Σέζνι να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο στο 18'. Ο Μακ, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, έπιασε ένα σουτ ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, με την μπάλα να παίζει άσχημο παιχνίδι στον Πολωνό κίπερ, καθώς προσέκρουσε πρώτα στο δεξί δοκάρι του και αφού τον βρήκε στη συνέχεια, κατέληξε στα δίχτυα.

Τα πρώτα 17 λεπτά του β' ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς οι Πολωνοί έμοιαζαν... άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξαν τις διαθέσεις τους ισοφαρίζοντας με σουτ του Λινέτι, ενώ στη συνέχεια έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά στο σκορ, με τους Σλοβάκους να έχουν... σαστίσει.

Όλα, όμως, άλλαξαν στο 62', όταν ο Κριχόβιακ με εντελώς απρόσεκτο και πολύ σκληρό τάκλιν στον Xρόμαντα (τον πάτησε), δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το αριθμητικό πλεονέκτημα ήρθε... κουτί στους Σλοβάκους, που ανέκτησαν τον έλεγχο και μόλις επτά λεπτά αργότερα (69') πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με εξαιρετικό στοπάρισμα και δεξί σουτ του Σκρίνιαρ για το 2-1, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα...

Γήπεδο: Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία). Διαιτητής: Χάτεγκαν (Ρουμανία).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχαζ), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόζβιακ, Ζιελίνσκι (85' Σφιντέρσκι), Λεβαντόφσκι.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντούμπραβκα, Πεκαρίκ (79' Κοσελνίκ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρόμαντα (79' Χροσόφσκι), Χαρασλίν (87' Ντουρίς), Μακ (87' Σουσλόφ), Χάμσικ, Ντούντα (90'+2' Γκρεγκούς).

Η συνέχεια

Δευτέρα 14 Ιουνίου

 Σκωτία - Τσεχία........0-2
Πολωνία - Σλοβακία..1-2
22:00 Ισπανία - Σουηδία
Τρίτη 15 Ιουνίου

19:00 Ουγγαρία - Πορτογαλία
22:00 Γαλλία - Γερμανία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παγκόσμια κατάταξη τένις: Για πρώτη φορά 4ος ο Τσιτσιπάς-Σταθερή η Σάκκαρη

Βόλει: Άρχισε προπονήσεις η εθνική γυναικών στο "Λίντο"