Αγροτικά

2,26 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες αγρότες μέχρι τον Ιούνιο

αγρότες - χρήμα

Το ποσό των 2,26 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  για την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν από το βήμα της EXPO του Μιλάνου.

Το κεφάλαιο θα διανεμηθεί κυρίως για τον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η διάθεση κάποιου ποσού για εκτατες ανάγκες του αγροτικού τομέα.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διπλασιασμού του ποσού σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει το in.gr  θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2015 να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον κατάλογο με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

Η διανομή των χρημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε εκτεταμένες συζητήσεις με την Αφρικανική Ένωση ώστε να διαθέσει κονδύλια προώθησης των ευρωπαϊκών διατροφικών προϊόντων αλλά και την εξαγωγή τεχνογνωσίας ως προς την καλλιέργεια και την παραγωγή τοπικών προϊόντων. Στόχος είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας των τροφίμων στην αφρικανική ήπειρο και η καταπολέμηση του υποσιτισμού.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια της ΕΕ για την σύνταξη του κανονισμού της περιεκτικότητας των τροφίμων ως προς τα συστατικά τους. Πιθανόν μέχρι το 2017 να εκδοθεί ο κανονισμός με στόχο την αναχαίτηση της επιδημίας παχυσαρκίας και την φορολόγηση των ανθυγιεινών τροφίμων. 

Κρήτη

Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: Ενημέρωση αγροτών για το μεταφορικό ισοδύναμο

αγρότες χρήματα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ενημερώνει τους παραγωγούς , αγροτικές και εμπορικές επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων» στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου παρατείνετε.

 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2021 του μέτρου και καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι την Δευτέρα 11/10/2021.

 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι υποβάλλονται μόνο τα παραστατικά της συγκεκριμένης περιόδου επιλεξιμότητας δαπανών για χρηματοδότηση (από 1-1-2021 έως και 30-6-2021) και δεν δύναται να υποβληθούν παραστατικά της 1ης Φάσης Χρηματοδότης στην περίοδο της επόμενης Φάσης (2ης)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ηράκλειο: Αισθητός, νέος σεισμός με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι

 

 

ESPA BANNER