Υλικά
- 1 φλυτζ. τσαγιού ταχίνι
- 1 φλυτζ. τσαγιού κριθαράκι
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι
- Βράστε το ζωμό με λίγο αλάτι και ρίξτε το κριθαράκι.
- Βράσετε περίπου για 1/2 ώρα μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει.
- Τότε θα ρίξετε μέσα το ταχίνι. Θα ανακατέψετε καλά και θα το βράσετε ακόμα για μερικά λεπτά.
- Ρίξετε μέσα το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και η σούπα είναι έτοιμη.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίσετε κάθε πιάτο με μπόλικο καβουρντισμένο σουσάμι.
- Τρίψτε από πάνω πιπέρι και σερβίρετε.