Υλικά
Για τη βάση:
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 100 γρ. μπισκότα
Για τη κρέμα:
- 150 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
- 25 γρ. βούτυρο
- 15-20 γρ.κακάο
- 20 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 μέτρια αβγά
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση για τη βάση:
Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για τη κρέμα:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε και το προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Ενσωματώνουμε με το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε και γεμίζουμε πάνω από τα μπισκότα. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.