Υλικά
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά μαστίχα ή βανίλια
- 3 κούπες ανθρακούχο νερό (σόδα)
- 5 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
- 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και τη φλούδα κομμένη σε γιρλάντα)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 2 ώρες.
- Μόλις φουσκώσει, βάζουμε τα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200ο C.
- Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε το σιρόπι.