Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμο σάμαλι

Νηστίσιμο σάμαλι
 clock 08:00 | 12/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μαστίχα ή βανίλια
  • 3 κούπες ανθρακούχο νερό (σόδα)
  • 5 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα

 

Για το σιρόπι

  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και τη φλούδα κομμένη σε γιρλάντα)
  • 1 ξυλάκι κανέλα 

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  3. Κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 2 ώρες.
  4. Μόλις φουσκώσει, βάζουμε τα αμύγδαλα από πάνω και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200ο C.
  5. Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε το σιρόπι.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis