Υλικά
- 4 πατάτες
- 3 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- λίγο δυόσμο
- λίγο μαϊντανό
- πιπέρι
- αλάτι
- κύμινο
- τριμμένη φρυγανιά
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και πιπέρι και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, (που έχουμε επίσης βάλει στο μούλτι) μαζί με όση τριμμένη φρυγανιά χρειάζεται για να μπορέσουμε να πλάσουμε το μείγμα μας.
Αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου να κρυώσει και έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια και προσθέτουμε ξανά φρυγανιά πάνω - κάτω.
Τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα πυρέξ και να προσθέσουμε λάδι. Όταν φτάνουμε στο τέλος του μαγειρέματος, τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
Μπορείτε να το σερβίρετε με ένα ψωμάκι κομμένο στη μέση και να προσθέσετε κέτσαπ, μουστάρδα, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας!