Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα
 clock 07:00 | 31/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 5-6 ώριμα ντοματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. 

Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε ήδη ψήσει al dente και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis