Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
- 1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζανάκι ούζο
- 2-3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
- 5-6 ώριμα ντοματάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε ήδη ψήσει al dente και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.