Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Το κόκκινο κρεμμύδι καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Image
κοκκινο κρεμμυδι.jpg
 clock 21:08 | 02/02/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Εντάξει, πια το έχουμε παρακάνει… Ένα ένα τα φαγητά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην κατηγορία “superfoods”. Νέες έρευνες έχουν κατατάξει μάλιστα και το κρεμμύδι σε αυτή. Μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα με αυτή την απόφαση, ωστόσο δεν παύουμε να αρπάζουμε όποια ευκαιρία μας δίνεται για να στηρίξουμε την επιλογή μας να βάλουμε κρεμμύδι στη σαλάτα ή το μπιφτέκι μας απέναντι σε όσους μας κατηγορούν για την οσμή που αφήνουμε στο διάβα μας!

Πέρα από την απίθανη γεύση που χαρίζει το κρεμμύδι σε όλα τα φαγητά, λοιπόν, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Oντάριο του Καναδά, έχει και απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια και κυρίως τα κόκκινα περιέχουν μεγάλη ποσότητα κουερσετίνης, μιας ουσίας με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε συνδυασμό με την ανθοκυανίνη, τη χρωστική που δίνει στα κόκκινα κρεμμύδια το χρώμα τους, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και προστατεύει τον οργανισμό.

«Βρήκαμε ότι τα κρεμμύδια είναι άξιοι πολεμιστές ενάντια στα καρκινικά κύτταρα αφού ενεργοποιούν τις δικλείδες που τα κάνουν να πεθαίνουν», δηλώνει ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου. «Για την ακρίβεια, δημιουργούν ένα αφιλόξενο, δυσμενές περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα, διαταράσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία και άρα εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους», εξηγεί. «Τα πειράματα έδειξαν επίσης ότι τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου», συνεχίζει.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis