Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 16:12
 • Ηρακλειο
  26°C
 • Χανια
  27°C
 • Ρεθυμνο
  26°C
 • Λασιθι
  26°C
Ekriti.gr Logo

Μηχανή αναζήτησης... θέσεων από τη Google

Μηχανή αναζήτησης... θέσεων από τη Google

google, υπολογιστης

Σε λίγες εβδομάδες η Google θα εγκαινιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια νέα λειτουργία αναζήτησης στη δημοφιλή μηχανή της, για την εύρεση εργασίας. Αντί όμως να ανταγωνιστεί καταξιωμένες υπηρεσίες, όπως το LinkedIn που ανήκει πλέον στη Microsoft, θα συνεργαστεί μαζί τους και θα συνδράμει με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να φέρει κοντά δυνητικούς εργοδότες και εργαζόμενους για όλες τις δουλειές.

Στις συνεργαζόμενες υπηρεσίες εντάσσονται το LinkedIn, το Facebook και άλλες υπηρεσίες δημοφιλείς στις ΗΠΑ, όπως CareerBuilder Monster, Glassdoor και άλλες. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στη δυνατότητα της μηχανής να «καταλαβαίνει» ότι μια αγγελία εργασίας και τα προσόντα ενός υποψηφίου ταιριάζουν ακόμα κι αν δεν αναφέρονται οι ίδιες λέξεις-κλειδιά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναζήτηση θέσεων μάρκετινγκ με αγγελίες που αναφέρονται σε παρεμφερή αντικείμενα ή τομείς του αντικειμένου, όπως το search engine optimization, ή το pay per click management, η διαχείριση περιεχομένου κ.ά.

Σύμφωνα με το in.gr η μηχανή της Google για την εύρεση εργασίας θα δέχεται πλήθος παραμέτρων, με στόχο την καλύτερη αντιστοίχιση εργοδοτών-εργαζομένων. Ανάμεσά τους, ο απαιτούμενος χρόνος για τη μετάβαση στην έδρα της εκάστοτε επιχείρησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σαντάρ Πιτσάι, αποκάλυψε το Google for Jobs κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας και αναφέρθηκε στην επιτυχή δοκιμή της από διάφορες επιχειρήσεις, όπως η Johnson & Johnson και η FedEx, οι οποίες διαπίστωσαν ότι αυξήθηκαν κατά 18% οι αιτήσεις για την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας με αυτή τη μέθοδο.

Σύμφωνα με τον CEO, σχεδόν μισοί από τους εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δηλώνουν ότι έχουν πρόβλημα να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα, οι άνεργοι συχνά δεν γνωρίζουν για το άνοιγμα μιας θέσης σχεδόν δίπλα τους, επειδή η φύση των αγγελιών – συχνές αλλαγές, μικρή κυκλοφορία, ανακρίβεια στους τίτλους εργασίας - αποτέλεσαν το λόγο που οι μηχανές αναζήτησης δεν τις αναγνωρίζουν. Μέσω μιας νέας πρωτοβουλίας, της Εύρεσης Εργασίας (Google for Jobs), ελπίζουμε να συνδέσουμε τις εταιρείες με δυνητικούς εργαζόμενους και να βοηθήσουμε αυτούς που αναζητούν εργασία να βρουν νέες ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα ξεκινήσει μία νέα λειτουργία στην Αναζήτηση, η οποία θα βοηθά τους ανθρώπους να αναζητούν θέσεις εργασίας με βάση την εμπειρία τους και τα επίπεδα των μισθών. Ανάμεσα στις θέσεις εργασίας συμπεριλαμβάνονται και τομείς όπου, κατά παράδοση, ήταν πολύ πιο δύσκολο να αναζητηθούν και να ταξινομηθούν θέσεις εργασίας, όπως η παροχή υπηρεσιών και το λιανεμπόριο.
Το Google for Jobs δεν θα περιοριστεί στις ΗΠΑ, αλλά θα επεκταθεί αργότερα και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης. . .

Νέο πεδίο μάχης στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν για τα προσωπικά δεδομένα...
Καλά-καλά δεν άρχισε η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού...
Το Instagram, που ανήκει στο Facebook, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον...