Παρασκευή 22 ΜΑΡ 2019 18:37
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Η υφυπουργός... έδωσε 10.000 ευρώ για φωτοτυπίες

Η υφυπουργός... έδωσε 10.000 ευρώ για φωτοτυπίες

Χατζηγεωργίου

Όργιο… υπογραφών και επιχορηγήσεων έχει πιάσει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, που αποχώρησε για να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα σε λίγες ημέρες υπέγραψε αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 269.500 ευρώ.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης από την Παρασκευή έως και χθες, Τρίτη:

- Ενέκρινε την επιχορήγηση με 180.000 ευρώ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της οποίας ουσιαστικά προΐσταται. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το φορέα στις 26 Φεβρουαρίου και αφορά την τακτική επιχορήγησή του. Το ποσό θα διατεθεί για την «αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών». Ο φορέας βρίσκεται σε φάση μετακόμισης από το Διοικητήριο σε κτίριο της οδού Φιλικής Εταιρίας. Προφανώς, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αλλαγή της στέγης.

- Ανέθεσε σε σύμπραξη δύο εταιριών τη «διοργάνωση Διαβαλκανικού Forum με τίτλο “Η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”». Η ανάθεση είναι ύψους 66.500 ευρώ.

- Ανέθεσε σε εταιρία της Θεσσαλονίκης να βγάζει… φωτοτυπίες για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου! Η συνολική οικονομική αξία της ανάθεσης ανέρχεται έως το ποσό των 10.000 ευρώ. Κοντολογίς, το υφυπουργείο θα δώσει έως και 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες του νομικού συμβούλου του.

- Ενέκρινε (μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες από την ώρα που υπεβλήθη το αίτημα) την επιχορήγηση με 1.500 ευρώ του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Αβάντες» από το Αβατο Ξάνθης «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης».

- Ενέκρινε την επιχορήγηση με 1.500 ευρώ του φορέα «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ».

- Υπέγραψε την επιχορήγηση του φορέα «Thessaloniki Pride» με το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο  θα διατεθεί «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης». Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές μετά τα...
Πλήθος σχολίων προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η Μυρσίνη Λοΐζου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λάμβανε για 5,5 χρόνια τη...
Στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξάγεται στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μαζί Αλέξης Τσίπρας...