Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 19:59
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Συνάντηση «Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας» οργανώνει ο Κατρούγκαλος

Συνάντηση «Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας» οργανώνει ο Κατρούγκαλος

κατρούγκαλος ντιμιτρόφ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την Ελλάδα μάλιστα να ηγείται των σχετικών προσπαθειών. Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων κατά το τρέχον εξάμηνο, Τ. Μελεσκάνου, θα παραθέσουν πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας», με προσκεκλημένο τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να λάβει χώρα μία ουσιαστική συζήτηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ με τον Σκοπιανό ομόλογό τους, αναφορικά με τις εξελίξεις στη χώρα, την ενταξιακή πορεία στην ΕΕ και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ θα τονιστεί και η σημασία της απαρέγκλιτης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου, αμέσως πριν τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Την αμέσως επόμενη μέρα, ο κ. Κατρούγκαλος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β'. 

H επίσκεψη Κατρούγκαλου στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες και πριν από την προγραμματισμένη μετάβασή του στην Αττάλεια, στις 21 Μαρτίου, για μια νέα συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης. . .

Τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που παρότρυνε τη φιλαρμονική της Καλαμάτας να παιανίσει «Μακεδονία...
«Μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από...
Αποδοκιμασίες από ομογενείς της Αυστραλίας, εναντίον κυβερνητικών βουλευτών, που έδωσαν το "παρών" στις επετειακές...