Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος για την μονιμοποίηση υπαλλήλων της Βουλής

Image
βουλή
 clock 19:35 | 23/03/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα και αίτημα να ανακληθούν οι διορισμοί και να ανακαλέσει την υπογραφή του ο Νίκος Βούτσης, εχει προκαλέσει η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μετατρέψει διορισμένους και απασχολούμενους που μέχρι τωρα ήταν μετακλητοι σε σχεδόν μόνιμους, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που έφερε την υπόθεση στο φως το γραφείο Τύπου της Βουλής έκανε λόγο για “ανακρίβειες” χωρίς όμως να αναφέρει κάτι για τις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπαλλήλων των οποίων το χαρακτηριστικό είναι η διαδοχική πρόσληψη αρχικά ως μετακλητού και στη συνέχεια ως ΙΔΑΧ – κάτι το οποίο επί της ουσίας απαγορεύεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο πρώτος διορισμός , έγινε σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου" για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη.

Ο διορισμός με την ιδιότητα μετακλητού-βοηθητικού προσωπικού έγινε στις 22/11/2015. Στις 13/3/2017 (μετά, δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του εν λόγω προσώπου από τη θέση του μετακλητού.

Ο δεύτερος σε θέση ΙΔΑΧ έγινε με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο αυτό αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου , στις 21/4/2015.

Στην συνέχεια εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως Προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 24/10/2015 η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται εκ νέου ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο αυτή τη φορά του νέου Ειδικού Γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει μέχρι να γίνει ΙΔΑΧ.

Ο τρίτος διορισμός αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ. Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή εκ νέου στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής. Στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, και στις 13/3/2017 εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη παραίτησής της από τη θέση της Ειδικού Συμβούλου.

Τι απαντά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Για ανακρίβειες κάνει λόγο ο Νίκος Βούτσης  με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε ότι μετακλητοί υπάλληλοι έγιναν αορίστου χρόνου.

«Σε καμία περίπτωση,  όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Βουλής δεν επέλεξε τη δυνατότητα που έχει για να καλύψει αυτές τις θέσεις όπως επανειλημμένως είχε γίνει στο παρελθόν. Αντιθέτως εργάζεται συστηματικά ώστε να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπάλληλων της Βουλής. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ληφθεί αποφάσεις που ήδη υλοποιούνται».

Σημειώνεται ακόμη, ότι σήμερα στη Βουλή υπάρχουν 111 κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων, 201 κενές θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και 24 κενές θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis