Παρασκευή 22 ΜΑΡ 2019 18:40
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Μητσοτάκης: Η Θράκη σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων

Μητσοτάκης: Η Θράκη σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων

κυριάκος μητσοτάκης

Στη Θράκη περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη στάση του στο χωριό Σάπες Ροδόπης, έκανε δήλωση για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Ζηλανδία, εκφράζοντας την οδύνη του για το περιστατικό, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι η Θράκη είναι σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω  ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε, αναφέροντας πως η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 είναι μια πολιτική η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος όπως είπε είναι «όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».

Παράλληλα σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Μητσοτάκης έγραψε: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη #ΝεαΖηλανδια. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες».

Διαβάστε επίσης. . .

Καθαρή χαρακτήρισε την απόφαση που πήραν οι ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με το Brexit, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,...
Αυστηρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομόλογού...
Σε γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση φαίνεται πως παραμένει το Κίνημα Πράττω του Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τις παραιτήσεις...