Παρασκευή 15 ΔΕΚ 2017 02:36
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Γεννηματά: Εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία

Γεννηματά: Εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία

φώφη γεννηματά

Ανήσυχη για το μέλλον της χώρας εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Η συνολική και ψύχραιμη αποτίμηση των συμπερασμάτων του πρόσφατου Eurogroup,
όχι μόνο δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, αλλά  αντίθετα εντείνει την ανησυχία μας για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

«Πήραμε ό,τι μας έδιναν πριν τρεις εβδομάδες, αλλά ... βελτιώσαμε τις διατυπώσεις. Συν την προβλεπόμενη δόση, με αντάλλαγμα νέα μέτρα λιτότητας 4.5 δις ευρώ και τις τροπολογίες της ντροπής, της πλήρους παράδοσης στους δανειστές» προσέθεσε. 

«Αυτή ήταν η δήθεν επιτυχία του κ Τσίπρα. Που θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες. Δυστυχώς για την χώρα και τον λαό μας».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι:

1. Για το χρέος θα ξανασυζητήσουμε στο τέλος του 2018 και αν χρειαστεί. Επιστρέψαμε δηλαδή στην ασάφεια του 2016. Και δεν αντιμετωπίστηκε ούτε καν η επικίνδυνη υποχρέωση  να πληρώσουμε για το 2021 το τεράστιο ποσό των 18,5 δις ευρώ. Για τοκοχρεολύσια.
Παραμένει λοιπόν η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον.

2. Για την ποσοτική χαλάρωση παραμένει η αμφισβήτηση. Άρα και τα υψηλά επιτόκια και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

3. Ούτε λέξη για τα 6 δις ευρώ που μας χρωστούν οι ευρωπαίοι τραπεζίτες ως επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα.

4. Αφήσαμε στο ταμείο του κ. Ρέγκλινγκ λόγω των καθυστερήσεων της αξιολόγησης 14 δις ευρώ περίπου, φθηνό χρήμα που θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της ρευστότητας στην αγορά, στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

5. Όσο για την ανάπτυξη μείναμε στις διαβεβαιώσεις για το μέλλον, χωρίς καν αναφορές για νέους ευρωπαϊκούς πόρους. Και μας αρκεί να βαφτίζουμε ως Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

6. Και το χειρότερο. Όχι μόνο δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, αλλά εγκλωβιζόμαστε σε διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία.

«Λιτότητα μέχρι το 2060, μέχρι και τα εγγόνια μας. Αυτή είναι η προίκα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις νέες γενιές. Όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Σόιμπλε» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης. . .

«Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει πλήρως το τρέχον πρόγραμμα, προτού γίνει οποιαδήποτε ελάφρυνση στο υπέρογκο χρέος της...
Η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής, ενέκρινε απόψε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, το οποίο καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης...
Την «σημαντική αλλαγή» που δρομολογείται στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ), με τη δημιουργία των Τοπικών...