Τετάρτη 20 ΜΑΡ 2019 15:28
 • Ηρακλειο
  18°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  17°C
Ekriti.gr Logo

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα 100 χρόνια απο την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα 100 χρόνια απο την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

μανώλης κεφαλογιάννης

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη με αφορμή την επετειακή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου «100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 09/11/2018 στις 8.00μμ στο ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Πριν λίγες μέρες, στις 18 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Του Άνδρα, του Πολιτικού, του Οικογενειάρχη που έφυγε από τη ζωή τον περσινό Μάιο.  
Σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο, στην Κρήτη που τόσο αγάπησε τιμούμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που υπήρξε μία εμβληματική πολιτική προσωπικότητα που σημάδεψε με την παρουσία του τα πολιτικά πράγματα στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τίμησε την Παράταξή μας ως πρόεδρος της και την οδήγησε σε τρεις θριαμβευτικές εκλογικές νίκες.
Υπήρξε ένας πολιτικός που δεν δίσταζε να πει την αλήθεια. Όσο σκληρή ή ωμή και αν ήταν.
Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης καταλαβαίνουμε ότι είχε δίκιο. Είχε δει μπροστά και είχε προειδοποιήσει. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν τον άκουσε τότε.

Είχα τη χαρά να τον υπηρετήσω ως πρωθυπουργό στο ξεκίνημα της πολιτικής μου παρουσίας. Μου έκανε μία μεγάλη τιμή και τον ευχαριστώ γι’ αυτό να μου εμπιστευθεί αν και νέος βουλευτής να εισηγηθώ τον Προϋπολογισμό στη συζήτηση του στη Βουλή.

Αλλά εμείς οι Κρητικοί θυμόμαστε και θα θυμόμαστε για πάντα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την αντιστασιακή του δράση, την περίοδο της Κατοχής, την τεράστια συμβολή του στην αποφυγή μίας ένοπλης εμφύλιας σύρραξης στην Κρήτη που θα είχε δραματικές επιπτώσεις και την δράση του εναντίον της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματάρχης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε σπουδαίο πολιτικό αποτύπωμα στην  Ιστορία.

Ήταν τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα υπό την ηγεσία του την μεγάλη μας Παράταξη».

Διαβάστε επίσης. . .

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος...
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το ζήτημα της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής...
Το μεσημέρι θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για τις τροπολογίες του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται...